reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Na czas antykoncepcji nie zużywałaś jajeczek więc wg mnie nie ma dramatu bo to AMH nie jest aż tak wysokie natomiast Oczywiście lekarz na podstawie innych czynników może potwierdzić pcos.
Najważniejsze czy będą owulacje
Nie myślałam o tym w ten sposób, może masz rację. Troszkę mnie pocieszyłaś 😉

reklama
Dziewczyny, często podczas starań łapią Was infekcje intymne albo jakieś inne tego typu dolegliwosci?
Czasem odczuwam jakieś pieczenie czy coś trochę za swędzi, ale użyję ze 2-3 tabletki zenella med żeby zakwasić środowisko i przechodzi.
Hej dziewczyny!!! 😊 Chce kupić partnerowi suplement korzeń Maca w kapsułkach, teraz pytanie jaki wybrać? Doradźcie proszę 🙏

Znalazłam taki
Ja używam dla siebie zwykłego w proszku, nie lubię kapsułek :)

U tej u której czekam na wizytę tyle czasu jedyne co mogę uzyskać to po prostu kilka opakowań na raz i tak sobie to wyliczyć żeby starczyło na te 2-3 miesiące i odpowiednio wcześniej się zapisać na wizytę. U tego do którego chodzę obecnie - narazie nie pytałam, mówiłam tylko ze zażywam i jeszcze posiadam i powiedział żebym zażywała dalej. Nie pytałam co jak mi się skończy [emoji23] przebąkiwał coś o anty, ale to powiedział ze najpierw histero i zobaczymy co wtedy. Na anty się nie zgodzę chyba, ostatnim razem jak brałam pare lat temu dochodziłam do siebie z rok [emoji15]
A na czym polega histeroskopia?
wiadomo, ze jak anty to automatycznie starania odwleka sie w czasie. Podziwiam Cie za wytrwałość w tych bojach. Jak tak czytam jakie problemy maja niektore z nas to ja mozna powiedziec ze jestem „szczęściara” z moja jedyna hiperprolaktynemia 😬
Trzymam kciuki za Ciebie ✊🏼

A na czym polega histeroskopia?
wiadomo, ze jak anty to automatycznie starania odwleka sie w czasie. Podziwiam Cie za wytrwałość w tych bojach. Jak tak czytam jakie problemy maja niektore z nas to ja mozna powiedziec ze jestem „szczęściara” z moja jedyna hiperprolaktynemia [emoji51]
Trzymam kciuki za Ciebie [emoji1364]

Hmm, na oglądaniu kamerką macicy tak w uproszczeniu [emoji51][emoji16][emoji23]
IMG_9086.jpg

A mi dziś po raz KOLEJNY w ciągu ok 1,5 tyg śniły się cholerne pozytywne testy z dwoma kreseczkami 🥺 A ostatnie 2 cykle głowa odpuściła. Więc nie wytrzymałam i zrobiłam dla świętego spokoju, 12dpo i 2 dni przed @, oczywiście biel vizira. Przyjęłam to z pokorą, ale zaczynam się martwić czy z nami na pewno jest wszystko dobrze... Bo ogólnie zdrowi jesteśmy, gin na wizycie po zabiegu powiedział że mam się pojawić dopiero jak zajdę w ciążę, prognozował że za 3mce znów się u niego pojawię. Mieliśmy robione tylko podstawowe badania i tarczyca, ja jeszcze robiłam poziom kwasu foliowego, witB. Chyba w następnym cyklu coś trzeba będzie zacząć myśleć.

Ostatnia edycja:
A mi dziś po raz KOLEJNY w ciągu ok 1,5 tyg śniły się cholerne pozytywne testy z dwoma kreseczkami 🥺 A ostatnie 2 cykle głowa odpuściła. Więc nie wytrzymałam i zrobiłam dla świętego spokoju, 12dc i 2 dni przed @, oczywiście biel vizira. Przyjęłam to z pokorą, ale zaczynam się martwić czy z nami na pewno jest wszystko dobrze... Bo ogólnie zdrowi jesteśmy, gin na wizycie po zabiegu powiedział że mam się pojawić dopiero jak zajdę w ciążę, prognozował że za 3mce znów się u niego pojawię. Mieliśmy robione tylko podstawowe badania i tarczyca, ja jeszcze robiłam poziom kwasu foliowego, witB. Chyba w następnym cyklu coś trzeba będzie zacząć myśleć.
hej @Anasta07 mam podobne uczucia co Twoje. Nie zabezpieczamy się już pooonad pół roku, a od kilku miesięcy jestem "prawie pewna", że kochamy się w dni owu lub około owu. I dalej nic z tego nie ma. Podstawowe badania zrobione, wszystko wydaje się być ok. Ginekolog kazał przyjść po wakacjach ale mam wrażenie, że był spokojny, że do wakacji zaskoczy - ja natomiast mam już lekkie obawy, że coś z nami nie tak. No ale czas pokaże!:tak: może wkrótce się uda zobaczyć chociaż cień cienia na teście.. :-D

A mi dziś po raz KOLEJNY w ciągu ok 1,5 tyg śniły się cholerne pozytywne testy z dwoma kreseczkami 🥺 A ostatnie 2 cykle głowa odpuściła. Więc nie wytrzymałam i zrobiłam dla świętego spokoju, 12dc i 2 dni przed @, oczywiście biel vizira. Przyjęłam to z pokorą, ale zaczynam się martwić czy z nami na pewno jest wszystko dobrze... Bo ogólnie zdrowi jesteśmy, gin na wizycie po zabiegu powiedział że mam się pojawić dopiero jak zajdę w ciążę, prognozował że za 3mce znów się u niego pojawię. Mieliśmy robione tylko podstawowe badania i tarczyca, ja jeszcze robiłam poziom kwasu foliowego, witB. Chyba w następnym cyklu coś trzeba będzie zacząć myśleć.
W 12 dc? Pewnie chodzi Ci o 12 dpo? 🤔 To jeszcze za wcześnie żeby testować, najlepiej dzień lub dwa po planowanej @

reklama
Do góry