reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Hej! Ja w zeszłym miesiącu miałam podany zastrzyk z Ovitrelle też przy pęcherzyk 26 mm i to późnym wieczorem, torbiel się nie zrobiła, pęcherzyk ładnie pękł, bolało mnie całe podbrzusze, czułam się tak jak bym była oberwana, też myślałam, że zrobiła się torbiel lecz na USG lekarz potwierdził, że pęcherzyk pękł :)

Trzymam kciuki, żebyś i ty też zareagowała na niego dobrze i żeby pęcherzyk pękł !!! ✊✊

Jedziesz na kolejną wizytę, żeby sprawdzić czy wszystko się dobrze potoczyło? :)
Ojj to mnie uspokoiłaś! Mam w takim razie nadzieje ze I u mnie torbiel się nie zrobi ❤ tak- w ten piątek mam wizytę kontrolna wiec musze grzecznie czekać. A powiedz mi- brałaś coś na te bóle? W sensie nospę czy coś? Bo nie chce się faszerowac niepotrzebnie jeśli to miałoby nie pomóc.

A jak u Ciebie się historia potoczyła? Coś z tego pęcherzyka się wykluło? 😊

reklama
Mam pytanko do dziewczyn które brały Ovitrelle na pęknięcie pecherzyka. Czy u Was też pojawiał się dosc intensywny bol po stronie jajnika w którym miałyście pęcherzyk dominujący? Bo nie wiem czy to normalna reakcja czy jednak coś jest nie halo 😔 Troszke tez martwi mnie to ze zastrzyk mogłam dostać ciut za późno bo na monitoringu pęcherzyk miał już 26mm a wiem ze zastrzyk nie dziala natychmiast i troszke mam obawy czy nie zrobi się z niego torbiel 🙈
Ja mialam zastrzyk w poprzednim cyklu i nie mialam zadnych dolegliwości boli itd ;)
Jak macie podany zastrzyk to kiedy lekarz proponuje działać? 😜
Ja mialam w niedziele rano zastrzyk to kazal wieczorem i we wtorek ;)

Jak macie podany zastrzyk to kiedy lekarz proponuje działać? 😜
Zastrzyk miałam ok 16:00. Mi powiedział doktorek żeby w coagu 24 i 36 h 🙄 wiec my po prostu wieczorkiem tego samego dnia i kolejnego. A i 2 dni przed zastrzykiem tez były przytulanki tak just in case gdyby pęcherzyk sam postanowił wcześniej pęknąć 😅

O kurcze nic mi gin nie mówiła o tym, ani też nie proponowała estrofemu, ale endo w tym cyklu jest książkowe więc może dopiero po paru cyklach endo się osłabia?
Jeśli na USG Endo jest ok to jest w porządku 😊 Ja przy braniu Estrofemu mam endo 12 mm w 11 dc i przy pęcherzyku 18 mm, więc ciężko stwierdzić jakie by było bez tego hormonu 🤷‍♀️
Kurczę widzisz a ja się już nakręcam niepotrzebnie 😳 mi nic nie kazał brać po. Za 14 dni kazał zrobić test ale nie wytrzymam i chyba po 10 Zrobię 😅
Spokojnie kochana, lekarz na pewno wie co robi 😊 Nie ma co się denerwować na zapas, wiem jak to jest z tym czekaniem, bo sama zawsze robię wcześniej test , w tym cyklu jestem mega na luzaku, a testy neich czekają chociaż do dnia miesiączki😜.
Trzymam bardzo mocno kciuki za twoje dwie kreseczki!!! ✊✊
Ojj to mnie uspokoiłaś! Mam w takim razie nadzieje ze I u mnie torbiel się nie zrobi ❤ tak- w ten piątek mam wizytę kontrolna wiec musze grzecznie czekać. A powiedz mi- brałaś coś na te bóle? W sensie nospę czy coś? Bo nie chce się faszerowac niepotrzebnie jeśli to miałoby nie pomóc.

A jak u Ciebie się historia potoczyła? Coś z tego pęcherzyka się wykluło? 😊
Ja nic nie brałam na te bóle, ale bolało nawet przy siedzeniu czy chodzeniu, jak już byłam w domu to pod koc, dobry film i dałam radę 😊
Z pęcherzyka pomimo, że pękł niestety nic nie wyszło, ale to była pierwsza stymulacja. Był smutek, płacz, złość, dlatego w tym cyklu bardzo się staram zająć głowę i pełen luuuuz, cieszę się życiem, po prostu, bo bardzo dużo mi przez te płodność umknęło 😜

Witam sie w 6dc ;) wczoraj mialam pierwszy zastrzyk purogenu , dzisiaj czuje dziwne rozpieranie w srodku 😅 w poprzednim nie czulam absolutnie nic.
w czwartek kolejna wizyta u ginka.
Milego dnia dziewczyny 🌷
Hej! Ale super, że tak szybko u Ciebie sprawy się toczą. Ja jeszcze postawiłam na naturalny cykl. Też jestem w 6dc a na pierwszą wizytę umówiłam się w 18dc. I zobaczymy czy coś samo urośnie.
W sobotę jadę nad morze na 4 dni i to mnie trzyma! :D

Życzę Tobie i pozostałym Staraczką pomyślnego czerwca/lipca <3 No i sobie tez :D
Ściskam!

reklama
Ogólnie trochę poczytałam i dużo dziewczyn pisze, że zaszło w 2 lub 3 cyklu po clo, albo w 1 cyklu po odstawieniu clo, napawa mnie to optymizmem 😁
Też czytałam właśnie na różnych forach i może to sprawiło, że mam w sobie taki luz w tym cyklu, aż sama siebie nie poznaję, na prawdę 😄
Sorki dziewczyny, że ciągle do tego wracam na tym forum, ale pierwszy raz od dłuuugiego czasu czuję taki jakiś spokój psychiczny 😌😌

Do góry