reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Też czytałam właśnie na różnych forach i może to sprawiło, że mam w sobie taki luz w tym cyklu, aż sama siebie nie poznaję, na prawdę 😄
Sorki dziewczyny, że ciągle do tego wracam na tym forum, ale pierwszy raz od dłuuugiego czasu czuję taki jakiś spokój psychiczny 😌😌
No i bardzo dobrze, że czujesz luz i spokój! Jak człowiek coś robi i ma poczucie, że nie stoi w miejscu odrazu jest jakoś lepiej i lżej na sercu 😁 Ja mam to samo, dopóki nie robiliśmy badań np. nasienia ani monitoringu ciężej było mi znieść comiesięczną porażkę a teraz nawet jeśli nie wyjdzie za pierwszym razem z clo to wiem, że z moją gin mamy plan na kolejny cykl i nie będziemy się poddawać 💪

reklama
@Maggie35 u mnie w ten sposób objawiło się ostre zapalenie wyrostka. Dokładnie tak jak opisałaś, skurcze, bóle nie do wytrzymania, wymioty, koszmar. Następnego dnia przyszło krwawienie, ale u mnie po prostu atak zbiegł się z początkiem cyklu 🤷🏻‍♀️ Najpierw wykluczono na usg ciąże pozamaciczną a następnie przewieziono prosto na stół ;)

@Stelle jak u Ciebie sytuacja? ✊
Byłam dzisiaj na kontroli bety... Koło 17 ma być wynik 🥺 dałam dane do logowania mężowi i on sprawdzi bo ja chyba na zawał zejdę 😕 nie czuje się w ogóle ciążowo.. Cycki nie bolą, zapachy nie przeszkadzają, nie jestem zmęczona... Porównuje dużo do pierwszej ciąży a wiem ze nie powinnam tego robić 🙈
Wzięłam dzisiaj pierwszy zastrzyk heparyny, biorę do tego acard, duphaston i encorton. Także mam obstawę, mam nadzieję że nie było to za późno włączone 🙄

Hej! Ale super, że tak szybko u Ciebie sprawy się toczą. Ja jeszcze postawiłam na naturalny cykl. Też jestem w 6dc a na pierwszą wizytę umówiłam się w 18dc. I zobaczymy czy coś samo urośnie.
W sobotę jadę nad morze na 4 dni i to mnie trzyma! :D

Życzę Tobie i pozostałym Staraczką pomyślnego czerwca/lipca <3 No i sobie tez :D
Ściskam!
Czas mnie goni lata leca, nie moge sobie pozwolic na przestój 😅🤣
Ale tez nie popadam w paranoje, co ma byc to bedzie ;) daj znac jak Twoj naturalny cykl , trzymam kciuki ✊🏼❤️

Byłam dzisiaj na kontroli bety... Koło 17 ma być wynik 🥺 dałam dane do logowania mężowi i on sprawdzi bo ja chyba na zawał zejdę 😕 nie czuje się w ogóle ciążowo.. Cycki nie bolą, zapachy nie przeszkadzają, nie jestem zmęczona... Porównuje dużo do pierwszej ciąży a wiem ze nie powinnam tego robić 🙈
Wzięłam dzisiaj pierwszy zastrzyk heparyny, biorę do tego acard, duphaston i encorton. Także mam obstawę, mam nadzieję że nie było to za późno włączone 🙄
Napisz potem jak beta, nie martw sie na zapas. Grunt aby beta rosla a objawy moze dopiero przyjdą i beda cie meczyc
😉

Bardzo mocno trzymamy kciuki ✊✊✊ Będzie dobrze, postaraj się nie denerwować "na zapas" 💛

@Stelle trzymam kciuki! [emoji3590][emoji123]

Ja dziś 5dc i tak sobie myślę, że ten czas do owu jakoś szybciej leci, a po owu zwalnia niemiłosiernie [emoji23] też tak macie?

Pytanie do dziewczyn mierzących temp: możecie polecić jakiś termometr? Myślę żeby zacząć obserwacje, tak dla własnej ciekawości [emoji6]

reklama
Trzymam mocno kciuki!!! ✊✊✊Koniecznie daj znać po wynikach bety i się nie denerwuj tak bardzo to nie służy Waszej fasolce 😊

Do góry