reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Hej dziewczyny ja was czytam mało sie udzielam pracuje na dwie zmiany w dino i czasu mało . Mam pytanie bo jutro jest ten dzień najbardziej płodny czy wy tez tak odczuwacie? Mnie zawsze strasznie brzuch przy jajnikach .. aż boli jak siadam.. plus taki ze chociaz wiem kiedy jest najbardziej płodny dzień i testów robic nie musze. Miłego wieczorku kochane :*

reklama
Te testy były z ciekawości czy coś się zmieniło czy nadal takie pozytywne, więc na nich nie polegam. Jak przez 3 cykle nam się nie uda to zaczynamy stymulację i monitoring[emoji4]
I bardzo słusznie. Oby jednak zaskoczyło :) co jakiś czas tu się komuś udaje. Choć nutka zazdrości jest,ale uwielbiam czytać takie historie :)

Hej dziewczyny ja was czytam mało sie udzielam pracuje na dwie zmiany w dino i czasu mało . Mam pytanie bo jutro jest ten dzień najbardziej płodny czy wy tez tak odczuwacie? Mnie zawsze strasznie brzuch przy jajnikach .. aż boli jak siadam.. plus taki ze chociaz wiem kiedy jest najbardziej płodny dzień i testów robic nie musze. Miłego wieczorku kochane :*
Moje owulacje zawsze były bolesne, ale po poronieniu tak mnie naparza, że wspomagam się przeciwbólowymi. Siąść też nie ma jak a praca siedząca [emoji1745]

Dziewczyny czy wy też tak macie?
Początek nowego cyklu starań

Ja: dobra w du*IE mam wszystko, ten miesiąc nie myślę, podchodzę z czystym umysłem do starań, nie nakręcam się bo tak nie znajdę, co będzie to będzie...

Dni owulacji i po owu:
" Funkcjonowanie" pomiędzy myślami o ciąży i wyszukiwaniem objawow [emoji23]

Dziewczyny, którym nic nie daje mierzenie temperatury - takie pytanie, mierzycie ją prawidłowo? Co dokładnie wam nie działa?
Ja np w ostatnich dwoch cyklach nie mam wyraznego skoku. Wykres taki rowny zygzak z roznicami o 0,1 -0,15 stopnia. Zadnych wiekszych roznic.
Az sie zaczelam zastanawiac czy to moze oznaczac brak owu....
Mierze codziennie wczesnie rano. O tej samej godzinie (+/- 5min)

Ja zmierzyłam sobie tempke z ciekawości teraz z rana i 36,67 więc temperatura spada przy ciąży biochem miałam 37,2 z rana więc już wiem że to nie ciąża na pewno 😕 czekam na kolejny cykl.

A miałaś monitoring robiony? Bo taki ból może występować już po owulacji i być spowodowany podrażnieniem po pęknięciu pęcherzyka.

Ja np w ostatnich dwoch cyklach nie mam wyraznego skoku. Wykres taki rowny zygzak z roznicami o 0,1 -0,15 stopnia. Zadnych wiekszych roznic.
Az sie zaczelam zastanawiac czy to moze oznaczac brak owu....
Mierze codziennie wczesnie rano. O tej samej godzinie (+/- 5min)

Może oznaczać brak owu (choć teoretycznie nie musi) i warto sobie to zweryfikować. Podniesienie się temperatury po owulacji wynika ze wzrostu stężenia progesteronu, który tak właśnie oddziałuje na organizm - wzrost temp, nabrzmiałe piersi, ból piersi itp. Ja czasem tez nie mam wyraźnego skoku, ale stopniowo temp rośnie na wyższe poziomy, tyle, ze ja mam coś pochrzanione z progiem chyba. Niemniej zwykle da się wyróżnić temperatury wyższe i niższe. Na temp wiele czynników ma wpływ i to tez trzeba brać pod uwagę. Mierzysz w ustach czy pochwie?

Ja zmierzyłam sobie tempke z ciekawości teraz z rana i 36,67 więc temperatura spada przy ciąży biochem miałam 37,2 z rana więc już wiem że to nie ciąża na pewno [emoji53] czekam na kolejny cykl.

Mierzenie temperatury ma sens tylko jak się mierzy cały cykl. W tym momencie jeśli zmierzyłas jednorazowo to nie wiesz czy spada, czy może wciąż jest powyżej granicy niższych temperatur i w zasadzie taki pojedynczy pomiar nie mówi nic [emoji2368]

A miałaś monitoring robiony? Bo taki ból może występować już po owulacji i być spowodowany podrażnieniem po pęknięciu pęcherzyka.

Może oznaczać brak owu (choć teoretycznie nie musi) i warto sobie to zweryfikować. Podniesienie się temperatury po owulacji wynika ze wzrostu stężenia progesteronu, który tak właśnie oddziałuje na organizm - wzrost temp, nabrzmiałe piersi, ból piersi itp. Ja czasem tez nie mam wyraźnego skoku, ale stopniowo temp rośnie na wyższe poziomy, tyle, ze ja mam coś pochrzanione z progiem chyba. Niemniej zwykle da się wyróżnić temperatury wyższe i niższe. Na temp wiele czynników ma wpływ i to tez trzeba brać pod uwagę. Mierzysz w ustach czy pochwie?
tak miałam i jest wszystko wporzadku :)

reklama
Do góry