reklama
podroz.w.nieznane
Fanka BB :)
Cześć mam pytanie do dziewczyn stosujących metforminę czy wy też macie problem z moczem? Mój mocz jest praktycznie przezroczysty, nie ma nawet koloru słomkowego nie piję więcej niż przed stosowaniem leku więc nie wiem czy to od tego czy szukać przyczyny gdzieś indziej
podroz.w.nieznane
Jasne opowiedz trochę o sobie, ile się starasz, ile macie lat itp.Hejka dziewczyny można?
ale koleżance pewnie chodzi o to, że chodzą pogłoski takie, można się czasami spotkać z tym wśród wypowiedzi dziewczyn, że np Beta w owartości 2,2 oznacza, że doszło do zapłodnienia ale nie doszło do zagnieżdżenia. Ja sama raz miałam betę 3,8 i zastanawiałam się czym jest spowodowany taki wzrost.Kochana beta rusza 48h po zagnieżdżeniu się zarodka. 5 dni po owu to jeszcze za wcześnie na betę
No więc zacznę od początku. Mam synka 6 lat z poprzedniego związku.
Starania zaczęliśmy na początku zeszłego roku ale przerwaliśmy z względu na moje problemy z zdrowiem mialam torbiel na jajniku..
Ja mam 25 lat moj partner 33
To jest nasz pierwszy cykl z staraniami . W lipcu miał być ślub ale przełożyliśmy i w sumie samo z siebie wyszlo . Z synem zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu . Tutaj przy naszych staraniach staram się być spokojna i nie myśleć do przodu mamy dużo przeciwności w swoim życiu partnera rodzina jest przeciwna nam ale nie poddajemy się
Starania zaczęliśmy na początku zeszłego roku ale przerwaliśmy z względu na moje problemy z zdrowiem mialam torbiel na jajniku..
Ja mam 25 lat moj partner 33
To jest nasz pierwszy cykl z staraniami . W lipcu miał być ślub ale przełożyliśmy i w sumie samo z siebie wyszlo . Z synem zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu . Tutaj przy naszych staraniach staram się być spokojna i nie myśleć do przodu mamy dużo przeciwności w swoim życiu partnera rodzina jest przeciwna nam ale nie poddajemy się
Kluseczkaaa
Kazda odpowiedz jest dla mnie cennaKurcze, to jakaś stara wiadomość ale miałam ją dodaną w cytowanych to jeszcze się odniosę ja jechałam specjalnie do Wrocławia do Medicusa bo tam według dziewczyn z grupy na fejsbuku są najlepsi specjaliści od endo. W Warszawie też ale do Wro miałam stosunkowo bliżej wizyta 360zl, na USG czysto. Jajniki ruchome itd, a podczas badania na fotelu nie czułam jakiegoś szczególnego bólu. Mimo że miałam wrażenie że doktor dosięgnie mi tą ręką migdałków widział tylko jakaś plamkę na szyjce i powiedział że to być może szczepik Endometriozy. Tak naprawdę jak są objawy to jestem świadoma że mogę to mieć ale na tyle ukryte że USG i zwykle badanie nie są w stanie tego wykazać. Tym bardziej że teraz ciągle czuje kilka razy w ciągu dnia taki krótkotrwały ból gdzieś w pochwie no i przy siusianiu czuje ze coś mnie uciska... Wolę się tym nie nakręcać pocieszam się tym że Ania z Akademii Płodności ma endometrioze i spodziewa się teraz drugiego dziecka pewnie połowa sukcesu to dieta przeciwzapalna...
Dziewczyny, napisze Wam z własnego doświadczenia. Ja po poronieniu zatrzymanym i łyżeczkowaniu wpadłam w poporodowe zapalenie tarczycy. Z niedoczynności wpadlam w nadczynność, miałam wszystkie kliniczne objawy. Kołatanie serca, pobudzenie, niepokój, gonitwa myśli która wywoływała u mnie poczucie zagrożenia moja endokrynolog kazała mi zażywać ciągle najniższa dawkę letrox tj. 25. Tłumaczyła to tym że prędzej czy później moje tsh skoczy gwałtownie do góry i faktycznie... Jakoś po 2 miesiącach tsh poszybowało w górę i miałam jakoś ponad 11. Gdybym nie zażywała w ogóle hormonu to pewnie byłoby dużo wyżej i musiałabym znów długo zbijać. Więc myślę że u Was też się to unormuje. Nie pamiętam jaka była u Was sytuacja... Ale ja później zwiększałam ciągle dawkę. Z 25 wylądowałam na przemiennej 75 i 100 na razie jest stabilnie... Mam nadzieję że teraz obejdzie się już bez niespodzianek.
No w moim przypadku jest przez kilku lekarzy stwierdzona zmiana endometrialna na jajniku (3cm) a ten ostatni lekarz ktory mnie badal to stwierdzil ze tak duza tkliwość wskazuje na wiecej jakis mikrowszczepow endometrium
No daje sobie jeszcze kilka cyklów staran i czeka mnie glebsza diagnostyka.
Stelle
To skomplikowane te tabletki na które poluję kosztują 100zl za 60szt. Początkowo brała 1 dziennie więc opakowanie wystarczało na miesiąc ale wyniki nie satysfakcjonowaly mojej Pani dietetyk i kazała brać dwa razy dziennie. Ale później nastał czas że na żadnej stronie nie można było dostać tych tabsów więc poleciła mi zamiennik w formie płynnej ale opakowanie kosztowało 130zl +30zl wysyłka kurierem (nie było tańszej opcji) i to wystarczało na 2tygodnie więc teraz jak widzialam że pojawiła się przedsprzedaż tych pierwszych tabletek i to w cenie 80zl to zamówiłam od razu 5 opakowań no ale na wysyłkę muszę czekać 4 tygodnie więc na ten czas musiałabym zamówić znów dwa opakowania tego w formie płynnej bo wszystko mi się już pokonczylo a u mnie naprawdę b12 się słabo przyswaja po poronieniu jak pierwszy raz sprawdzałam poziom to byłam na pograniczu niedoboru później zażywałam różne specyfiki ale poziom prawie w ogole sie nie podnosiłAle że 7 stówek na witaminę B12?
Stelle
Swoją drogą u mnie dzisiaj ostatni dzień duphastonu teraz tylko czekać na szanowną @... Mam nadzieję że nie będę musiała długo jej wyglądać bo dzisiaj miałam nastrój "bez kija nie podchodź". Cery nie miałam w tak tragicznym stanie chyba od gimnazjum także myślę że małpiszon czai się już gdzieś za rogiem. Ostatnim razem chyba po dwóch dniach od odstawienia zaczęło mi się plamienie i kolejnego dnia już okres. Zobaczymy jak tym razem
O losie[emoji33]
Ja też jestem tuż przy niedoborze... W dodatku przy mutacji mthfr i po operacji żołądka wszystko wchłania się kiepsko.
Dziewczyny poleciły mi tu witamine b12 metylowaną swansona, do ssania. Zrobię po miesiącu badania i zobaczymy czy pomogła [emoji3166]
Ja też jestem tuż przy niedoborze... W dodatku przy mutacji mthfr i po operacji żołądka wszystko wchłania się kiepsko.
Dziewczyny poleciły mi tu witamine b12 metylowaną swansona, do ssania. Zrobię po miesiącu badania i zobaczymy czy pomogła [emoji3166]
To skomplikowane [emoji16] te tabletki na które poluję kosztują 100zl za 60szt. Początkowo brała 1 dziennie więc opakowanie wystarczało na miesiąc ale wyniki nie satysfakcjonowaly mojej Pani dietetyk i kazała brać dwa razy dziennie. Ale później nastał czas że na żadnej stronie nie można było dostać tych tabsów więc poleciła mi zamiennik w formie płynnej ale opakowanie kosztowało 130zl +30zl wysyłka kurierem (nie było tańszej opcji) i to wystarczało na 2tygodnie [emoji85][emoji2356] więc teraz jak widzialam że pojawiła się przedsprzedaż tych pierwszych tabletek i to w cenie 80zl to zamówiłam od razu 5 opakowań [emoji16] no ale na wysyłkę muszę czekać 4 tygodnie więc na ten czas musiałabym zamówić znów dwa opakowania tego w formie płynnej bo wszystko mi się już pokonczylo [emoji2955] a u mnie naprawdę b12 się słabo przyswaja [emoji17] po poronieniu jak pierwszy raz sprawdzałam poziom to byłam na pograniczu niedoboru [emoji849] później zażywałam różne specyfiki ale poziom prawie w ogole sie nie podnosił
reklama
Colorful92
O widzisz ! To jest jakiś lek czy suplement ?Ja przy endo 8,7 mm dostałam estrofen na powiększenie endo bo ginka mówi że jest za małe do zagnieżdżenia
Podziel się: