Dzisiaj powinnam dostać miesiączki, cykle ostatnio co 29 dni. Owulacja potwierdzona 17/18 majA jak długie masz cykle? Albo ile dpo jesteś?
reklama
paula.
Fanka BB :)
Dziewczyny mam do was pytanie, muszę się trochę zresetować od tych całych starań, psychicznie nie daje już powoli rady. Czy któraś z was ma może paszport tymczasowy i wie jak to działa? Oczywiście przez całe starania od roku nie ogarnelam nowego paszportu a mamy super opcje wakacji i nie wiem co teraz zrobić Wy się na wszystkim znacie
coca
Jestem załamana
Dwoch ginekologow potwierdzilo endometrioze
Dokladny stopien zaawansowania powiedzieli ze mozna ocenic tylko laparoskopowo...
Ten teraz tak mnie zbadal ze az podskakiwalam z bolu i stwierdzil na podstawie wywiadu (mega bole przy miesiaczce i czasem przy wspolzyciu)...uuu chyba endometrioze Pani ma (i to zanim pokazalam mu poprzednie usg czy powiedzialam o opinii poprzedniego lekarza zeby mu nic nie sugerować).
Powiedzial zebym dala sobie jeszcze max 2 cykle (powiedzialam ze staramy sie pol roku) bez wspomagaczy a pozniej z leczeniem bo nie ma sensu tracic czasu szczegolnie ze wg niego choroba ma juz pewien stopien zaawansowania
Pobeczalam sie jak wyszlam
Wiem ze to nie wyrok ale nie mogę sobie w tym momencie wlaczyc optymizmu.
Na jakiej podstawie potwierdzili poza samym wywiadem? Coś na usg?
AnetaManiak
Tak estrogeny były podwyższone, progesteron w normie. Po hormonach zaczęło się wszystko normować
Ja w 7dc miałam endometrium 8,4mm
Ja w 7dc miałam endometrium 8,4mm
Dziękuje [emoji3590] rozumiem, ze wyniki nie były w normie?
Do 14 dni mozesz czekac na paszport, a wydawany jest tez jesli sa ku temu odpowiednie przeslanki. Nagle przypadki zwiazane z wyjazdem z pracy, choroba, pogrzeb.Dziewczyny mam do was pytanie, muszę się trochę zresetować od tych całych starań, psychicznie nie daje już powoli rady. Czy któraś z was ma może paszport tymczasowy i wie jak to działa? Oczywiście przez całe starania od roku nie ogarnelam nowego paszportu a mamy super opcje wakacji i nie wiem co teraz zrobić Wy się na wszystkim znacie
Czesc! Jestem nowa na forum. Od 3 lat nie biore tabetek anty i do tej pory nic. 4 razy symulowana byla Clo ale niestety nie bylo pecherzykow,mam stwierdzone pcso. Zmienilam teraz lekarza i przyjmuje obecnie kwas foliowy, euthyrox i simformin xr 750. Lekarz przedstswil plan dzialania, w pt mam dzwonic umowic sie na sprawdzenie drożności a pozniej zastrzyki gantropiny. Czy ktos moze sie wypowiedziec cos wiec na ten temat? Z badan ostatnich robione mialam tsh - 2,206 uLU/ml. Prolaktyna 11,44 ng/ml. Cytologia ok. Amh 11,5.
Hej laseczki
Trochę się wkurzyłam,dostalam tabletki clo na 2 cykle i lekarz kazal przyjsc miedzy 12-14 dniem cyklu na monitoring,niestety przyszlam dopiero 15 dc,lekarz mowi wygląda jakby owulacja juz byla..ale mam zrobić hormony 19-21 dnia cyklu i wtedy będzie wiadomo czy owulacja była.. to po hormonach widac lepiej niż po badaniu dowcipnym? Do tego pytam kiedy powinniśmy się starać a on do mnie:"no jak tam chcecie teoretycznie 12-16dc", wiec pytam jak często czy lepiej codziennie czy co drugi dzień,to mowi: "jak tam dacie rade" Tak się cieszyłam na te clo,mialam nadzieje bo juz dobrych kilka lat się staramy,kilku lekarzy i znowu takie nic..dziewczynki moze wy możecie odpowiedzieć na pytania na które doswiadczony lekarz nie odpowiedzial?milej nocki zycze
Trochę się wkurzyłam,dostalam tabletki clo na 2 cykle i lekarz kazal przyjsc miedzy 12-14 dniem cyklu na monitoring,niestety przyszlam dopiero 15 dc,lekarz mowi wygląda jakby owulacja juz byla..ale mam zrobić hormony 19-21 dnia cyklu i wtedy będzie wiadomo czy owulacja była.. to po hormonach widac lepiej niż po badaniu dowcipnym? Do tego pytam kiedy powinniśmy się starać a on do mnie:"no jak tam chcecie teoretycznie 12-16dc", wiec pytam jak często czy lepiej codziennie czy co drugi dzień,to mowi: "jak tam dacie rade" Tak się cieszyłam na te clo,mialam nadzieje bo juz dobrych kilka lat się staramy,kilku lekarzy i znowu takie nic..dziewczynki moze wy możecie odpowiedzieć na pytania na które doswiadczony lekarz nie odpowiedzial?milej nocki zycze
Z tego co pamietam mialam robiony kiedys progesteron 7 dni po owulacji (podobno byla) ktory swiadczy o tym ze wystapila owulacja. O ile dobrze pamietam. Nie chcialabym wprowadzic w blad.Hej laseczki
Aneczka2021
Moze jak clo nie pomogło to może letrozol? A jak z tym nie będzie skutku to dopiero gantropiny?Czesc! Jestem nowa na forum. Od 3 lat nie biore tabetek anty i do tej pory nic. 4 razy symulowana byla Clo ale niestety nie bylo pecherzykow,mam stwierdzone pcso. Zmienilam teraz lekarza i przyjmuje obecnie kwas foliowy, euthyrox i simformin xr 750. Lekarz przedstswil plan dzialania, w pt mam dzwonic umowic sie na sprawdzenie drożności a pozniej zastrzyki gantropiny. Czy ktos moze sie wypowiedziec cos wiec na ten temat? Z badan ostatnich robione mialam tsh - 2,206 uLU/ml. Prolaktyna 11,44 ng/ml. Cytologia ok. Amh 11,5.
reklama
porzeczka97
Jest wgl jakaś reguła co jest lepsze, czy clo czy letrozol? Co skuteczniejsze? W jakim przypadku co jest dla kogo lepsze?Moze jak clo nie pomogło to może letrozol? A jak z tym nie będzie skutku to dopiero gantropiny?
Podziel się: