reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Czy któraś z Was przyjmuje inozytol czy to faktycznie jakoś pomaga na hormony i insulinę czy nie bardzo?[emoji3166]

Czy któraś z Was przyjmuje inozytol czy to faktycznie jakoś pomaga na hormony i insulinę czy nie bardzo?[emoji3166]
Ja biorę Siofor 850 3x dziennie i do tego inozytol, zaraz będzie dwa cykle na tym i widzę duża poprawę więc myślę że działa... Nawet w zeszłym miesiącu bez wspomagaczy miałam owulację gdzie zawsze z tym był problem [emoji846]

Ja biorę Ovarin, w którym jest 1100mg inozytolu w dziennej dawce (2 tabletki). Wydaje mi się, że dzięki niemu mam mniejszy PMS i lepiej przechodzę @ na insulinę raczej nie pomógł sądząc po wynikach i po tym, że nowa endo przepisała metformine

Taaaa marzę o tym by rodzić po 50-tce [emoji23]

Natura nie wiedziała o czym będziesz marzyć jak się plemnik ojca łączył z komórka jajowa mamy, wiec może dała Ci dużo żebyś miała pole manewru jak rozwiążesz tajemniczą zagadkę [emoji16][emoji16][emoji16]

Natura nie wiedziała o czym będziesz marzyć jak się plemnik ojca łączył z komórka jajowa mamy, wiec może dała Ci dużo żebyś miała pole manewru jak rozwiążesz tajemniczą zagadkę [emoji16][emoji16][emoji16]
Coś w tym jest 😂 Może jestem stworzona do wyższych celów, może jakaś misja humanitarna jest mi pisana 🤔 a ja tylko o sobie myśle.

Najgorsze jest to, że wyniki były konsultowane z Andrologiem w klinice niepłodności i nie zaproponował dalszego leczenia, nawet nie wykonał USG jąder to mnie bardzo zdziwiło ... W tym kraju lepiej nie chorować.... Mam koszmarne myśli jak to się wszystko dalej potoczy, moja stymulacja nawet tu nic nie da... 😪😪😪
Hej, nadrabiam zaległości i pomyślałam, że też mogę coś podpowiedzieć. Czy Twoj mąż miał sprawdzane czy nie ma przypadkiem żylaków powrózka nasiennego? Jeśli takie żylaki są to mają ogromny wpływ na jakość nasienia. W tym wypadku konieczny jest zabieg laparaskopowy, ale póżniej wraca wszystko do normy. Dodatkowo może warto sprawdzić czy w nasieniu nie ma bakterii (tak było u nas), w tym celu wykonuje się posiew. Bakterie moga bardzo uszkadzać plemniki. Chociaż, jeśli wyniki konsultowaliście z lekarzem to może już to sprawdzone macie. Nie załamuj się:*

Ja biorę Siofor 850 3x dziennie i do tego inozytol, zaraz będzie dwa cykle na tym i widzę duża poprawę więc myślę że działa... Nawet w zeszłym miesiącu bez wspomagaczy miałam owulację gdzie zawsze z tym był problem [emoji846]

A jaką dawkę inozytolu przyjmujesz?[emoji847]

reklama
Biorę Inofem już kilka miesięcy i nie zauważyłam żadnej zmiany. Za to po metforminie ustał mi ból piersi i plamienia przed miesiączką, dziwne 👀 Nie wiem czy to dobrze czy źle 🙄

Do góry