reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Tez mam nadzieje, ze moja corka po tatusiu nie odziedziczy wlosow na plecach :D

Ja na basenie często spotykałam pewną kobietę, którą była najbardziej owłosionym człowiekiem, jakiego widziałam. Chyba nawet jej ojciec miał kompleksy. Za to pływała po mistrzowsku. Mam nadzieję, że kiedyś jej dorównam pomimo skąpego owłosienia. 😁🤔

reklama
Bobry :)
Pytałam już na staraczkach II połowa 2020, ale podpytam i Was.
Co sądzicie o teorii, że test owulacyjny Zawsze wychodzi pozytywny w ciąży, ale nie zawsze pozytywny oznacza ciążę?
Czy to znaczy, że negatywny test owulacyjny zawsze wyklucza ciążę? Bo nie do końca kumam [emoji2272]

Mi w drugiej ciąży test owulacyjny wyszedł pozytywny (kreska testowa wyraźniejsza od kontrolnej), a dwa dni później na teście ciążowym bladzioch. Podobno wynika to z tego, że podjednostka alfa w LH i HCG jest taka sama, ale myślę, że może być różnie u różnych osób i nie ma co się fiksowac na tym. Niektóre osoby mają pozytywne testy owu, a ciąży brak. Nie wiem, od czego to zależy. Ja tak nigdy nie miałam.

Niby często testy owu na samym początku ciąży wychodzą pozytywne, ale wiem, ze nie jest to reguła, dlatego ja nie chcąc się katować w okolicy terminu @ korzystam tylko z testów ciążowych🙈 chyba bym nie udźwignęła rozczarowania, gdyby test owulacyjny pokazał dwie piękne grube kreski, a ciąży by nie było

A mnie znowu bardziej zastanawia ta sytuacja jednak z negatywnym testem [emoji23] czy rzeczywiście tak prosto można ciążę wykluczyć zamiast się stresować cieniami na ciążowym [emoji23]
Niby często testy owu na samym początku ciąży wychodzą pozytywne, ale wiem, ze nie jest to reguła, dlatego ja nie chcąc się katować w okolicy terminu @ korzystam tylko z testów ciążowych[emoji85] chyba bym nie udźwignęła rozczarowania, gdyby test owulacyjny pokazał dwie piękne grube kreski, a ciąży by nie było

A mnie znowu bardziej zastanawia ta sytuacja jednak z negatywnym testem [emoji23] czy rzeczywiście tak prosto można ciążę wykluczyć zamiast się stresować cieniami na ciążowym [emoji23]
mogę Ci tylko z własnego doświadczenia napisać, ze jak dwa czy trzy razy z ciekawości zrobiłam test owu przed @ (robiłam to w cyklach, w których wiedziałam, ze nie ma szans na ciążę), to drugiej kreski prawie nie było, taka była jasna🤷‍♀️ ale spotkałam się tez z tym, ze dziewczyna była w ciąży (chyba nawet gdzieś na tym forum), a test owu był negatywny🤔

Czas pokaże, zrobiłam to z ciekawości i zdecydowanie mój test owulacyjny jest negatywny [emoji23]
Dziś 12 dpo może jutro odważę się na test ciążowy dla odmiany [emoji23]
mogę Ci tylko z własnego doświadczenia napisać, ze jak dwa czy trzy razy z ciekawości zrobiłam test owu przed @ (robiłam to w cyklach, w których wiedziałam, ze nie ma szans na ciążę), to drugiej kreski prawie nie było, taka była jasna[emoji2368] ale spotkałam się tez z tym, ze dziewczyna była w ciąży (chyba nawet gdzieś na tym forum), a test owu był negatywny[emoji848]

reklama
Do góry