Szczerze mówiąc nie chce do końca się na ten temat wypowiadać, bo nie ukrywam, że to dopiero mój pierwszy cykl z testami owu. Przy pierwszej ciąży, udało się w 3 cyklu i jakoś tak na luzie podeszłam, a teraz chcę bardzo, więc też inaczej Spotkalam się też z opiniami, że może dojść do owu w kilka/kilkanaście godzin a nie 3 dni, więc może któraś z kobietek bardziej doświadczonych mogłaby się wypowiedziećczyli bez stresu odespać i od następnego dnia działać?
reklama
Ja mam zamiar około 7-9/01widzę, że pomału po świątecznie zbiera nam się towarzystwo Kto kiedy testuje?
Lilka92
Fanka BB :)
Ogólnie testy owulacyjne to tylko sugestia, ja spotkałam się z opiniami, że może nastąpić kilka godzin po, ja stosuje testy i u mnie sprawdza się zakres 24-36h, bo zawsze mnie bardzo boli brzuch, czasem nawet przytulanki są bolesneSzczerze mówiąc nie chce do końca się na ten temat wypowiadać, bo nie ukrywam, że to dopiero mój pierwszy cykl z testami owu. Przy pierwszej ciąży, udało się w 3 cyklu i jakoś tak na luzie podeszłam, a teraz chcę bardzo, więc też inaczej Spotkalam się też z opiniami, że może dojść do owu w kilka/kilkanaście godzin a nie 3 dni, więc może któraś z kobietek bardziej doświadczonych mogłaby się wypowiedzieć
Carry88
Moderator
Bobry
Pytałam już na staraczkach II połowa 2020, ale podpytam i Was.
Co sądzicie o teorii, że test owulacyjny Zawsze wychodzi pozytywny w ciąży, ale nie zawsze pozytywny oznacza ciążę?
Czy to znaczy, że negatywny test owulacyjny zawsze wyklucza ciążę? Bo nie do końca kumam [emoji2272]
Chyba nie zawsze pozytywny Oznacza ciaze również przed okresem zwiększa się poziom lh i stąd mogą być później pozytywne testy. Ja ostatnio pod koniec cyklu tez miałam a ciąży nie było
No u mnie właśnie ten śluz, dzisiaj już dużo mniejszy niż wczoraj np. i trochę brzuch pobolewa. I okropny ból głowy. Więc na pewno, nie ma się co sugerować wyłącznie testami owuOgólnie testy owulacyjne to tylko sugestia, ja spotkałam się z opiniami, że może nastąpić kilka godzin po, ja stosuje testy i u mnie sprawdza się zakres 24-36h, bo zawsze mnie bardzo boli brzuch, czasem nawet przytulanki są bolesne
E
Em82
Gość
Ja bym nie czekała tylko działała. U mnie po pozytywnym teście owu jest do 12h. A szanse są większe jeśli działa się dzień przed owu niż w dniu owu.czyli bez stresu odespać i od następnego dnia działać?
Tak, teoria mówi że jeśli ciąża jest to test owulacyjny zawsze będzie pozytywny. Ale pozytywny test nie zawsze oznacza ciążę. Czyli na logikę pozytywny test może wyjść dlatego, że jest ciąża albo tak po prostu bez ciąży. Ale już negatywny jak rozumiem ciążę wykluczy wg tej teorii [emoji2368]
Chyba nie zawsze pozytywny Oznacza ciaze również przed okresem zwiększa się poziom lh i stąd mogą być później pozytywne testy. Ja ostatnio pod koniec cyklu tez miałam a ciąży nie było [emoji2356][emoji2368]
Smaily
Fanka BB :)
Ale jeżeli test owulacyjny wykrywa pik lh to jakim cudem ma wykryć ciążę? Przecież owulacyjny nie wykryje bhcg, a wykrycie tego hormonu wskazuje na ciążę. Negatywny test owulacyjny w terminie miesiączki oznacza jedynie, że nie ma piku lh (logiczne). Wykonywanie testów owulacyjnych w celu określenia czy jest się w ciąży jest bzdurą.Bobry
Pytałam już na staraczkach II połowa 2020, ale podpytam i Was.
Co sądzicie o teorii, że test owulacyjny Zawsze wychodzi pozytywny w ciąży, ale nie zawsze pozytywny oznacza ciążę?
Czy to znaczy, że negatywny test owulacyjny zawsze wyklucza ciążę? Bo nie do końca kumam [emoji2272]
Osobiście uważam dokładnie tak samo jak Ty, natomiast mocno zaskoczyło mnie to co pokazuje się w Google na pierwszej stronie jak tylko szuka się info na ten temat [emoji87]
Ale jeżeli test owulacyjny wykrywa pik lh to jakim cudem ma wykryć ciążę? Przecież owulacyjny nie wykryje bhcg, a wykrycie tego hormonu wskazuje na ciążę. Negatywny test owulacyjny w terminie miesiączki oznacza jedynie, że nie ma piku lh (logiczne). Wykonywanie testów owulacyjnych w celu określenia czy jest się w ciąży jest bzdurą.
reklama
Dzień dobry [emoji846]
Ja właśnie odwiozłam nie-teścia do domu i już zapowiedziałam, że albo P. z nim ostro pogada, albo więcej go do siebie nie zapraszamy, bo palił w mieszkaniu jak myślał, że jeszcze śpimy [emoji35] biorąc pod uwagę, że jestem przed @ aż się sama sobie dziwię, że mu nie wygarnęłam.... Jakoś oazą spokoju w tym miesiącu jestem, ale myślę, że to niepokalanek.
Ja dziś 12dpo, więc jak we wtorek @ nie przyjdzie to 30.12. testuję.
Co do testów owu gdzieś czytałam, że zarówno lh jak i bhcg mogą wskazać wynik pozytywny na teście owu (działanie krzyżowe czy jakoś tak), dlatego na testach jest napisane, żeby nie testować w czasie ciąży, bo może wyjść wynik fałszywie dodatni. Ale to też musi być odpowiednie stężenie hcg, żeby wyszło na teście owu, więc nawet negatywny wynik może zakończyć się ciążą, zależy w którym momencie taki zrobimy [emoji846] ale w późniejszej ciąży faktycznie wychodzą pozytywne (jednak później niż ciążowe, bo potrzebują wyższego stężenia)
Ja właśnie odwiozłam nie-teścia do domu i już zapowiedziałam, że albo P. z nim ostro pogada, albo więcej go do siebie nie zapraszamy, bo palił w mieszkaniu jak myślał, że jeszcze śpimy [emoji35] biorąc pod uwagę, że jestem przed @ aż się sama sobie dziwię, że mu nie wygarnęłam.... Jakoś oazą spokoju w tym miesiącu jestem, ale myślę, że to niepokalanek.
Ja dziś 12dpo, więc jak we wtorek @ nie przyjdzie to 30.12. testuję.
Co do testów owu gdzieś czytałam, że zarówno lh jak i bhcg mogą wskazać wynik pozytywny na teście owu (działanie krzyżowe czy jakoś tak), dlatego na testach jest napisane, żeby nie testować w czasie ciąży, bo może wyjść wynik fałszywie dodatni. Ale to też musi być odpowiednie stężenie hcg, żeby wyszło na teście owu, więc nawet negatywny wynik może zakończyć się ciążą, zależy w którym momencie taki zrobimy [emoji846] ale w późniejszej ciąży faktycznie wychodzą pozytywne (jednak później niż ciążowe, bo potrzebują wyższego stężenia)
Podziel się: