reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Jejku ja mialam identyczna noc! Budzilam sie z płaczem, jakies koszmary 🙈 masakra😳🤦🏻‍♀️
jesli chodzi o badania to jakie chcesz zrobic?
Myślałam nad badanimi krwi żelazem, wit D i kwasem foliowym bo tego lekarz nigdy mi nie zleciła i nawet tym się nie interesowała a czym więcej o tym czytam tym bardziej przekonuję się, że to ważne. Przy okazji może proga i tarczycowy sprawdzę jak to teraz wygląda. Ostatni raz jak lekarz zleciła mi badania to wydalam prawie tysiąc złotych więc chyba podziękuje za kolejne pakiety badań u nich w klinice.

Myślałam nad badanimi krwi żelazem, wit D i kwasem foliowym bo tego lekarz nigdy mi nie zleciła i nawet tym się nie interesowała a czym więcej o tym czytam tym bardziej przekonuję się, że to ważne. Przy okazji może proga i tarczycowy sprawdzę jak to teraz wygląda. Ostatni raz jak lekarz zleciła mi badania to wydalam prawie tysiąc złotych więc chyba podziękuje za kolejne pakiety badań u nich w klinice.
Polecam zbadać Wit D 😊 ja myślałam że mam ok bo suplementuje 2000 i.e. Mój gin powiedział żebym jednak sprawdzila, i bardzo się cieszę że to zrobiłam bo mam spory niedobór jeśli chodzi o starania 😔 ale dostałam końska dawkę i za 3 miesiące mam powtórzyć badanie 😊 a o żelazo i kwas foliowy muszę go zapytać przy następnej wizycie

Takie warto zrobic :)

reklama
Daj znać czy idziesz na laparoskopie? Moja gin powiedziała że jak nie zjadę w ciaze w następnym cyklu to drożność nieunikniona, boję się diagnozy... I coś przeczuwam najgorsze...
Hejo. Sama nie wiem co robić. Trochę biję się z myślami, więc chyba ten cykl odpuszczam na przemyślenia. Sytuacja wygląda u mnie tak, że laparoskopię diagnostyczną i "jeśli się uda" udrażniającą jajowody mi zaproponowano. Ale zaproponowano też IVF. Byłam jeszcze zasięgnąć i drugą i trzecią opinię u innych lekarzy. Może to też takie podejście w kraju w któym mieszkam. Mówią w zasadzie to samo. Laparoskopia ok, ale szanse powodzenia 15-20%. A mam już 35,5 lat i nie ma na co czekać. Ostatecznie i tak może będzie trzeba IVF. Do tego koszty. Za operację diagnostyczną i in vitro się tutaj płaci. Choć za obydwa mam akurat jakieś refundacje z ubezpieczeń. Tak więc, przedstawiono dwie opcje a decyzję sama muszę podjąć, więc myślę...

Do góry