reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

To akurat nie ja o nim pisałam, ja na razie nie mam wskazań. Ale tu gdzie mieszkam za darmo na NFZ mieli ci znajomi, którzy chodzili do lekarza pracującego w szpitalu.

Ja zresztą na wszelki wypadek byłam niedawno u gina na NFZ, żeby za kilka miesięcy, jak się nadal nie uda być w ciąży, dostać właśnie skierowania na chociaż część diagnostyki na NFZ.
Nie zwróciłam uwagi że to nie Ty pisałaś [emoji4] ja teraz chodzę całkowicie prywatnie, bo wcześniej jeszcze chodziłam na Medicover ale teraz mam super lekarza co się zajmuje zwłaszcza problemami związanymi z płodnością i jestem mega zadowolona... Ale jak jest możliwość to staram się kombinować jakieś badania na NFZ bo nie oszukujmy się trochę pieniędzy zostawiamy w tych laboratoriach a składki po coś płacimy [emoji53]

reklama
W okolicznej klinice leczenia niepłodności to badanie kosztuje 900 pln, bo patrzyłam w cennik :p. Generalnie jak się chodzi prywatnie do lekarza, który sam prywatnie wykonuje takie badanie to się skierowania na NFZ nie dostanie :p. Trzeba iść do poradni przy szpitalu (do której trzeba mieć skierowanie od gina na NFZ) albo iść do jakiegoś lekarza pracującego w szpitalu i liczyć na to, że skieruje na swój oddział... Taki mamy klimat diagnozowania i leczenia niepłodności :(.
On chyba ze leczy sie w prywatnej klinice niepłodności to tam sami robia badania wszystkie i za kazde kasują „podwójnie”. Ja chodze do ginekologa prywatnie, ktory bez problemu dal mi skierowanie na HSG ktore Zrobilam na fundusz. Owszem moglam zrobic prywatnie ale skoro byla mozliwosc na NFZ i ginek sam to zaproponował to po co placic :)
Dlatego nie zdecydowałam sie na leczenie w klinice. I tak duzo nas to kosztuje jesli chodzi o finanse. Badania z krwi, wizyty, recepty itd.

Dokładnie :)
On chyba ze leczy sie w prywatnej klinice niepłodności to tam sami robia badania wszystkie i za kazde kasują „podwójnie”. Ja chodze do ginekologa prywatnie, ktory bez problemu dal mi skierowanie na HSG ktore Zrobilam na fundusz. Owszem moglam zrobic prywatnie ale skoro byla mozliwosc na NFZ i ginek sam to zaproponował to po co placic :)
Dlatego nie zdecydowałam sie na leczenie w klinice. I tak duzo nas to kosztuje jesli chodzi o finanse. Badania z krwi, wizyty, recepty itd.

Hej dziewczyny.
Jak dziś? Ja miałam tak tragiczną noc i śniły mi się takie głupoty że Wam mówię... Nie wiem co w tej mojej bani siedzi. Obudziłam się z płaczem i nawet do toalety z moim szłam tak się bałam. Swoją drogą szedł ze mną tam na śpiocha ale podziwiam go, że mu się chciało wstać tylko dlatego, że starej babie się coś śniło. [emoji38]
Dzień już prawie zleciał i już myślę znów o pracy.
Co do badań to sama się zastanawiam czy nie zrobić całego takiego pakietu bo u nas w przychodni takie kolejki i obłożenie ze nic nie idzie załatwić. Na teleporadę czeka się 5-6 dni a co dopiero na co innego. Do ginekologa oczywiście też chodzę prywatnie ale ceny badań w klinice do której chodzę mnie przerażają i poszukam chyba czegoś na własną rękę, żeby sprawdzić tak sama dla siebie.
Jejku ja mialam identyczna noc! Budzilam sie z płaczem, jakies koszmary 🙈 masakra😳🤦🏻‍♀️
jesli chodzi o badania to jakie chcesz zrobic?

Ja 26dc i już się czuję okresowo 😔😔😔 chyba nawet nie będę robić testu😔
Ja tez 26 dc. Nie czuje nic..od czasu do czasu wylatuje ze mnie taki „glutek” ze śluzu - przezroczysty. A tak to na wkładce nie bardzo mokro. Brzuch od czasu do czasu zaboli, ale nie jakoś szczególnie . Czuje, że się nie udało 😔

reklama
Do góry