reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Hej hej 😉👋🏻
Czy jest tutaj ktoś w 26dc (11dpo) i czeka jeszcze z testowaniem hcg?
Mam miesiączkę planowo 4 maja...wciąż czekam, choć jeden test już zrobiłam wczoraj (trochę za szybko pewnie) i wyszedł negatywny 🙈. Choć może to nie mój miesiąc po prostu 🤔. Czuję objawy typowo przedmiesiączkowe, ale kto wie 🤷🏼‍♀️.
Ja jestem dzisiaj 24dc i 10dpo. Testuję po majówce, mam nawet dobrą blokadę na testowanie wcześniej, bo dostałam zastrzyk Ovitrelle i wynik i tak nie będzie miarodajny😛

Chociaż się w ogóle zastanawiam czy testować, czy nie czekać na okres po prostu. Mam przeczucie, że nic z tego. Bardzo mnie to przeczucie przygnębia 😔

reklama
Ja jestem dzisiaj 24dc i 10dpo. Testuję po majówce, mam nawet dobrą blokadę na testowanie wcześniej, bo dostałam zastrzyk Ovitrelle i wynik i tak nie będzie miarodajny😛

Chociaż się w ogóle zastanawiam czy testować, czy nie czekać na okres po prostu. Mam przeczucie, że nic z tego. Bardzo mnie to przeczucie przygnębia 😔
Właśnie ja też cierpliwie chcę poczekać do miesiączki i wtedy zrobić test ponownie 🙈😆. To mój 3 cykl starań i w sumie za pierwszym razem, gdy nie wyszło byłam bardzo przygnębiona. Teraz w sumie moje nastawienie jest „aaa, pewnie i tak nic z tego 🤷🏼‍♀️😂. Człowiek stara się o tym tak nie myśleć, ale cholera no..nie da się 😅.

Chciałam zapytać czy jest ktoś z okolic Krakowa
Mąż chce zrobić badanie nasienia, ale wogole nie wiem jak się to załatwia ile to kosztuje i wogole jestem zielona w tym temacie 😑
My robiliśmy na własną rękę w Klinice Macierzyństwa w Krakowie, koszt bodajże nie więcej niż 150 zł :) trzeba zadzwonić i się umówić na konkretny termin, bardzo miła recepcja i personel - nie czuć skrępowania.

Ja mam planowo okres dzisiaj. Ale na razie się nie pojawił. Pozytywny test owulacyjny 17 kwietnia (bez żadnych objawów owulacji) i od 3 dni ogromną ilość śluzu płodnego i 2 pozytywne testy owulacyjne wczoraj. Nie wiem co myśleć. Zrobiłam dzisiaj test ciążowy i negatywny. Także czekam. Chyba czas rozpoczac monitoring u gina:)

My robiliśmy na własną rękę w Klinice Macierzyństwa w Krakowie, koszt bodajże nie więcej niż 150 zł :) trzeba zadzwonić i się umówić na konkretny termin, bardzo miła recepcja i personel - nie czuć skrępowania.
Właśnie te prywatne kliniki mają bardziej komfortowe warunki, specjalne pokoje itd. prywatność, mąż np. nie oddawał pojemniczka pani w recepcji czy coś tylko zostawiał w okienku. Jak przygotowywaliśmy się do tego badania to czytałam różne opinie i gdzieniegdzie kobiety pisały, że ich mężowie musieli "iść do łazienki i zrobić co trzeba, gdzie inni panowie załatwiali swoje sprawy fizjologiczne w kabinach obok" chociaż mam nadzieję, że i w szpitalach państwowych już się tym zajęto i dba się o prywatności i intymność :)

reklama
Do góry