reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Ja dzisiaj witam w 28 DC ;) dobrze, że to majówka i musiałabym specjalnie szukać otwartej apteki więc nie korci :D trzeba chyba spokojnie czekać na okres. Już się śmiałam do męża, że jak nie zrobię zapasu podpasek to może okres nie przyjdzie...

Zastanawia mnie fakt infekcji intymnych...po ostatnich problemach z drogami moczowymi odczuwam czasami pieczenie w pochwie ale nie wiem co bezpiecznie stosować w czasie starań, czy jakieś globulki nie będą w razie czego niekorzystnie działać. Producenci wszędzie się zabezpieczają i w pierwszym 3 miesiącach to chyba nic nie można stosować.
mam cykle 26-27 dniowe , więc @ przyjdzie jutro lub pojutrze 😑

reklama
Dziewczyny podpowiedzcie. 17 kwietnia powinnam mieć owulacje. Śluzu nie było praktycznie w ogóle ale test owulacyjny Clearblue pokazał buzke. Jutro powinnam mieć okres a tu nagle mam tyleee śluzu płodnego. Zrobiłam test owulacyjny a tam znowu buźka.. Zrobiłam też innej firmy i na nim też dość wyraźna kreska.
hej , jak tam? Zrobiłaś test ciążowy? Chociaż wasze kreski poogladam 😁

Chciałam zapytać czy jest ktoś z okolic Krakowa
Mąż chce zrobić badanie nasienia, ale wogole nie wiem jak się to załatwia ile to kosztuje i wogole jestem zielona w tym temacie 😑

Chciałam zapytać czy jest ktoś z okolic Krakowa
Mąż chce zrobić badanie nasienia, ale wogole nie wiem jak się to załatwia ile to kosztuje i wogole jestem zielona w tym temacie 😑
My jak robiliśmy kiedyś to w Warszawie, my bez skierowania tak na własną rękę, dzwoniliśmy do kliniki invimed czy invicta już nie pamiętam i zapisał się mąż na dany dzień, godzinę, opłacił przed badaniem chyba albo 170 albo 190 zł. Ale to samo badanie bez wizyty u lekarza.

My jak robiliśmy kiedyś to w Warszawie, my bez skierowania tak na własną rękę, dzwoniliśmy do kliniki invimed czy invicta już nie pamiętam i zapisał się mąż na dany dzień, godzinę, opłacił przed badaniem chyba albo 170 albo 190 zł. Ale to samo badanie bez wizyty u lekarza.
ok dziękuję, to zadzwonię po majowce, mamy najbliżej Kraków 60 km od nas

ok dziękuję, to zadzwonię po majowce, mamy najbliżej Kraków 60 km od nas
Można też próbować na NFZ w zależności jakie się ma możliwości finansowe i ile chce się czekać. Partner znajomej normalnie u lekarza rodzinnego powiedział, że ma wątpliwości co do płodności i dostał skierowanie do Warszawy do szpitala do androloga i tam wszystko było realizowane w ramach NFZ z tym, że czekał około 2 miesięcy na wizytę.

Ja dzisiaj witam w 28 DC ;) dobrze, że to majówka i musiałabym specjalnie szukać otwartej apteki więc nie korci :D trzeba chyba spokojnie czekać na okres. Już się śmiałam do męża, że jak nie zrobię zapasu podpasek to może okres nie przyjdzie...

Zastanawia mnie fakt infekcji intymnych...po ostatnich problemach z drogami moczowymi odczuwam czasami pieczenie w pochwie ale nie wiem co bezpiecznie stosować w czasie starań, czy jakieś globulki nie będą w razie czego niekorzystnie działać. Producenci wszędzie się zabezpieczają i w pierwszym 3 miesiącach to chyba nic nie można stosować.

Poszłabym do lekarza, różne rodzaje infekcji wymagają różnych środków leczniczych. Faktycznie w ciąży jest baaardzo ograniczona możliwość leczenia, samej mi wyszła infekcja kilka cykli temu i to już po owulacji (bezobjawowa, posiew był robiony dodatkowo) i miałam cała rozpiskę co mam stosować jeśli okaże się ze jednak ciąża, a co jeśli nie ciąża. Dwie różne recepty.

reklama
Można też próbować na NFZ w zależności jakie się ma możliwości finansowe i ile chce się czekać. Partner znajomej normalnie u lekarza rodzinnego powiedział, że ma wątpliwości co do płodności i dostał skierowanie do Warszawy do szpitala do androloga i tam wszystko było realizowane w ramach NFZ z tym, że czekał około 2 miesięcy na wizytę.
My już mamy syna, mąż ma 2 z poprzedniego małżeństwa, ale u nas może być problem że względu na wiek męża

Do góry