reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Mi jeszcze na myśl przyszło od razu, czy mąż przed każdym stosunkiem jest czysty? Nie śmiejecie się, ale mój np. weźmie prysznic w południe i wieczorem się do mnie dobiera....To ja mu mówię idź się umyj, A on na to "przecież się myłem" [emoji2356] ja mówię "no tak" Ale już zdążyłes 10x sikac i masz brudnego [emoji1787] A on się dziwi. Te chłopy......powiedzcie, że wasi też tak mają, a nie tylko mój taki cap [emoji1787]
Hahah to mój jak jest 'nie pierwszej świeżości' to zawsze wyciera sobie chusteczkami takimi mokrymi xD
i ogólnie woli być czysty jak się zabieramy do czegoś :D

reklama
Hej hej, powiedzcie mi proszę co sądzić o progesteronie 8 dpo na poziomie 10,30 ng/ml? Wiem, że potwierdza owulacje, ale czy taki poziom jest w stanie utrzymać ewentualną ciążę? Czytam, że w 4 tyg norma zaczyna się od 11.

EDIT: ale jestem trąbka. Poszłam zbadać popołudniu, a czytam ze trzeba badać na czczo, bo po jedzeniu może spaść o 50%. Badacie faktycznie na czczo?

Ostatnia edycja:
Hej hej, powiedzcie mi proszę co sądzić o progesteronie 8 dpo na poziomie 10,30 ng/ml? Wiem, że potwierdza owulacje, ale czy taki poziom jest w stanie utrzymać ewentualną ciążę? Czytam, że w 4 tyg norma zaczyna się od 11.

EDIT: ale jestem trąbka. Poszłam zbadać popołudniu, a czytam ze trzeba badać na czczo, bo po jedzeniu może spaść o 50%. Badacie faktycznie na czczo?
Ja czytałam, że proga najlepiej badać rano na czczo ale ile w tym prawdy to nie wiem bo różnie piszą. Mnie gin kazał zbadać rano 😄

Dobry wieczór :) widzę, że przez chwilę zrobił się w wątku ferment ale już po wszystkim, to dobrze 😁

Wyobraźcie sobie, ze chciałam umówić się dziś na monitoring, lekarka powiedziała mi, że badanie odbywa się trzykrotnie co drugi dzień, najlepiej w poniedziałek, środę i piątek, w poniedziałek i środę mogę umówić się do niej ale na piątek muszę już iść gdzieś indziej bo ona przyjmuje tylko dwa razy w tyg 😳🤣🤣 nie rozumiem w takim razie po co w ogóle świadczy takie usługi... za to mój partner był u endo, dostał jakieś suple ponoć wspomagające jakość nasienia i wskazanie do usg jąder i prostaty :) cieszę się, bo skoro lekarz kazał to może zrobi te badania, moje gadanie średnio do niego trafia 🙈🙄

@podroz.w.nieznane ja tez nie mogłam w ogóle spać w nocy a dzisiaj chodzę półprzytomna 😵 zasnęłam po 1 a wstaję o 5 do pracy :( pełnia wszystko wyjaśnia, chociaż tak czułam, ze to ten francowaty księżyc...

Hej łaski mam pytanie, wczoraj wyszedł mi pozytywny test owulacyjny (11dc), aplikacja wyłapała peak i pokazała owalujcje na dziś (12dc), od 3 miesięcy mam cykle po 28 dni (wcześniej miałam nieuregulowany poziom tsh), zaczęłam w tym cyklu mierzyć temperaturę ciała i niestety nie zauważyła wyższej temperatury od 3 dni jest ona taka sama (36,54). Czy jest możliwość żeby owulacja faktycznie wypadła dziś czy jednak coś nie tak z testami? Testować dalej czy odpuścić? Wcześniej aplikacja pokazywała ze owulacja powinna wystąpić w środę. Z góry dziękuje za odpowiedz.
Hej 🙌🏼 Najwazniejsze to przede wszystkim slychac swojego ciała ;) ja według aplikacji owulacje powinnam miec w niedziele ale czulam ze wypadła wczesniej! Bylam w piatek u lekarza i potwierdził moje podejrzenia. Owulacje mialam sroda-czwarek a nie niedziela (czyli 4dni wczesniej) Takze tak, mozliwe jest ze owulacji Ci sie przesunęła :) te aplikacje nie do konca sa miarodajne ;) one pokazuja tylko przypuszczamy termin @ i owu ;) warto sluchac swojego ciała :)
Pozdrawiam i zycze wszyskiego dobrego ❤️

Mój mąż to ten z czyścioszków, czasem nawet az za bardzo:) czytalam tez na stronie mamyginekolog o tej nadmiernej higienie, wiec wszytko mozlliwe. Ja juz nawet myslalam, ze pomylili wyniki, bo nigdy nie malam jakichkolwiek objawow. W przyszlym tygodniu lekarz wiec dam wam tez znac co doradzil. Moze komus tez sie przyda.

Daj znać koniecznie. Ja pod koniec ubiegłego roku miałam infekcje i to wykryta przypadkiem, bo posiew miał być zwieńczeniem podstawowych badań. Infekcja zupełnie bezobjawowa, bez szczypania, swędzenia, uplawow. No nic, zupełnie nic. Jestem ciekawa co powie lekarz [emoji3526]

Jeśli doszło/dojdzie do zapłodnienia i zagnieżdżenia, to nie jesteś jeszcze w 4 tygodniu (przynajmniej jeśli Twój cykl jest standardowy i pierwsze faza trwa 2 tygodnie, a dla takich są ustalane normy). W ciąży liczą się tygodnie skończone, czyli u Ciebie jest 3.

Jeśli doszło/dojdzie do zapłodnienia i zagnieżdżenia, to nie jesteś jeszcze w 4 tygodniu (przynajmniej jeśli Twój cykl jest standardowy i pierwsze faza trwa 2 tygodnie, a dla takich są ustalane normy). W ciąży liczą się tygodnie skończone, czyli u Ciebie jest 3.
Dziękuję bardzo, nie tracę więc jeszcze całkiem nadziei, ale też nie robię sobie dużych nadziei :)

reklama
Hej 🙌🏼 Najwazniejsze to przede wszystkim slychac swojego ciała ;) ja według aplikacji owulacje powinnam miec w niedziele ale czulam ze wypadła wczesniej! Bylam w piatek u lekarza i potwierdził moje podejrzenia. Owulacje mialam sroda-czwarek a nie niedziela (czyli 4dni wczesniej) Takze tak, mozliwe jest ze owulacji Ci sie przesunęła :) te aplikacje nie do konca sa miarodajne ;) one pokazuja tylko przypuszczamy termin @ i owu ;) warto sluchac swojego ciała :)
Pozdrawiam i zycze wszyskiego dobrego ❤️
W takim razie trzeba działać, dziękuje ślicznie za radę ❤️

Do góry