reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Cześć dziewczyny 😄 u mnie 5dpo, pęcherz dalej trochę dokucza rano 🙄 w poniedziałek idę zbadać proga i trochę rozmyślam czy będzie okej, bo patrząc na moje temperatury nie widzę bardzo dużego skoku, utrzymuje się na poziomie 0,2 stopnia więcej niż w pierwszej fazie cyklu 🙄 ale tak to jest jak zaczęłam mierzyć w ustach i to zła metoda dla mnie, nie czuje się komfortowo, mam wrażenie, że za każdym razem ten termometr mi się przesuwa 🤦‍♀️ i dziś mam jakiś taki chyba gorszy dzień 🙄
A co do kochania się w @ to nie lubimy 🙈 ja mam raczej skąpe @ ale mimo wszystko jakoś tak nie przemawia to do nas 🤣
Hejo Hejo, u mnie jakoś 5-6 dpo dziś wg testów i objawów, wiec jesteśmy w bardzo podobnym momencie. Idziesz badać progesteron żebyś sprawdzić czy była owulacja? Pytam, bo nigdy tego nie robiłam, a może warto. Czy jakaś wartość progesteronu świadczy o zapłodnieniu, czy po prostu chodzi tylko o sprawdzenie czy jest w normie zgodnie z cyklem. Ile dpo idealnie jest to badać?:)

reklama
Jeśli mamy ochotę to tak , ale zazwyczaj ja raczej jestem średnio chętna.. chyba że już pod koniec:)
Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was [emoji169] Mówcie co tam u Was ciekawego [emoji16] u mnie 6dc a @ nadal ze mną [emoji849] zazwyczaj już w ten ostatni dzień wystarczy wkładka a i tak jest prawie czysta..No cóż, mamy weekend i zamierzam się kochać z mężem, a Wy kochacie się w dni @?

Cześć dziewczyny 😄 u mnie 5dpo, pęcherz dalej trochę dokucza rano 🙄 w poniedziałek idę zbadać proga i trochę rozmyślam czy będzie okej, bo patrząc na moje temperatury nie widzę bardzo dużego skoku, utrzymuje się na poziomie 0,2 stopnia więcej niż w pierwszej fazie cyklu 🙄 ale tak to jest jak zaczęłam mierzyć w ustach i to zła metoda dla mnie, nie czuje się komfortowo, mam wrażenie, że za każdym razem ten termometr mi się przesuwa 🤦‍♀️ i dziś mam jakiś taki chyba gorszy dzień 🙄
A co do kochania się w @ to nie lubimy 🙈 ja mam raczej skąpe @ ale mimo wszystko jakoś tak nie przemawia to do nas 🤣
Co do temp to nie mierzylam przed owu, ale teraz ciagle czuje się ciepła na policzkach i za każdym razem jak zmierzę to mam 37.1 - wydaje mi się ze wcześniej tak nie było, bo jestem dość wrażliwa na temperaturę i szybko czuje jak jest troszkę wyższa. Wiec to chyba świadczy, ze owulacja się odbyła. Chyba! Bo nie ma nic pewnego 😂

Hejo Hejo, u mnie jakoś 5-6 dpo dziś wg testów i objawów, wiec jesteśmy w bardzo podobnym momencie. Idziesz badać progesteron żebyś sprawdzić czy była owulacja? Pytam, bo nigdy tego nie robiłam, a może warto. Czy jakaś wartość progesteronu świadczy o zapłodnieniu, czy po prostu chodzi tylko o sprawdzenie czy jest w normie zgodnie z cyklem. Ile dpo idealnie jest to badać?:)
Ooo to miło, że ktoś w podobnym do mnie, @hachette jeszcze z nami na pokładzie bo ma podobnie 😊 idę zbadać proga żeby w ogóle sprawdzić jak wychodzi bo owu miałam potwierdzoną monitoringiem więc wg. lekarza ma to być formalność ale kazał zbadać 😊 nie ma takiej wartości, która powie, że doszło do zapłodnienia tym bardziej, że zazwyczaj bada się go 7dpo a do zapłodnienia dochodzi między 6 a 12 dpo 😊
Co do temp to nie mierzylam przed owu, ale teraz ciagle czuje się ciepła na policzkach i za każdym razem jak zmierzę to mam 37.1 - wydaje mi się ze wcześniej tak nie było, bo jestem dość wrażliwa na temperaturę i szybko czuje jak jest troszkę wyższa. Wiec to chyba świadczy, ze owulacja się odbyła. Chyba! Bo nie ma nic pewnego 😂
Temperaturę bada się tylko rano o stałej godzinie, przez cały cykl, po przespaniu minimum 3h w nocy i przed wstaniem z łóżka 😊 także pomiary w ciągu dnia są niemiarodajne, ja w poprzednich cyklach zanim zaczęłam badać prawidłowo też miałam wartości nawet 37.4 co jak widać nie miało odzwierciedlenia bo w ciąży nie byłam 😅. Zacznij badać od nowego cyklu jeśli w tym nie wyjdzie 😊 najlepiej termometrem owulacyjnym

Cześć, 7dc. Za 6 dni monitoring. Pierwszy cykl stymulowany Letrozolem. Więc coś zaczęło się dziać :) na szczęście już po @ i przytulanki będą co 2 dni, więc wypada na dziś :D a czy w @ się kochamy? Kiedyś na początku tak, ale tak w 3 dzień dopiero jak już było trochę lżej :D teraz już nie, głównie w trosce o pościele hahah :D
Właśnie miałam Ci pisać, że masz dość późno monitoring jak na cykl stymulowany i żebyście działali przed😊 ja w 13-14 dniu miałam już owulację po stymulacji 😉

BCCB6BBB-9682-4C0E-9094-6C521438B562.jpeg
Hej. Ginekolog mówił że na czwartek 22 powinna wystąpić owulacja, dlatego tez kochaliśmy się z narzeczonym. Szczerze mówiąc nie wiem, czy ona była - nie było monitoringu ani testów. Ale od trzech dni czuje lekkie bóle jajników, na zmianę.
Niestety tylko raz nam się udało kochać w tym cyklu. Właśnie tego 22..
Lewy jajnik policystyczny, czy szanse na zapłodnienie w tym cyklu jakieś są? Z tego jednego stosunku?
Kalendarzyk w tel pokazuje mi całkiem inny dzień owulacji 🤔

reklama
Zobacz załącznik 1263681Hej. Ginekolog mówił że na czwartek 22 powinna wystąpić owulacja, dlatego tez kochaliśmy się z narzeczonym. Szczerze mówiąc nie wiem, czy ona była - nie było monitoringu ani testów. Ale od trzech dni czuje lekkie bóle jajników, na zmianę.
Niestety tylko raz nam się udało kochać w tym cyklu. Właśnie tego 22..
Lewy jajnik policystyczny, czy szanse na zapłodnienie w tym cyklu jakieś są? Z tego jednego stosunku?
Kalendarzyk w tel pokazuje mi całkiem inny dzień owulacji [emoji848]

Kalendarzyk to algorytm i nie ma co na niego patrzeć. Szanse na ciąże są zawsze jeśli jest seks i występuje owulacja.

Do góry