reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

VDomi coś takiego. Profilowe czarowne usta. Kurcze nie pamiętam
Kochane a teraz tak ogólnie czy test owu może wyjść fałszywie dodatni ?
Tak, pewnie :) mi wychodziły pozytywne zawsze, a owulacji nie było nigdy chyba. Jednak po roku starań udałam się do lekarza, a tam diagnoza :cykle bezowulacyjne. Cholerne testy zwodzily mnie tyle czasu :(

reklama
VDomi profilowe czerwone usta, nie pamiętam dokładnie, nie mam już w powiadomieniach. Pisałyśmy kiedyś o drożności i o stymulacji. Co u Ciebie? Nie widzę Cię tu nigdzie a jestem ciekawa jak u Ciebie się potoczyło :) miałyśmy razem zaczynać stymulacje :) jesli to czytasz odezwij się :)

VDomi coś takiego. Profilowe czarowne usta. Kurcze nie pamiętam
Tak, pewnie :) mi wychodziły pozytywne zawsze, a owulacji nie było nigdy chyba. Jednak po roku starań udałam się do lekarza, a tam diagnoza :cykle bezowulacyjne. Cholerne testy zwodzily mnie tyle czasu :(

Bo test owu wskazuje tylko na wzrost poziomu LH [emoji2356] nie na to, ze owulacja się odbywa napewno.

Hej Dziewczyny,

Zadałam pytanie w innym temacie, ale wiem że tu zagląda Was więcej, mam nadzieje że nie macie nic przeciwko.

W piątek na monitoringu miałam potwierdzone dwa pęcherzyki po stymulacji aromkiem: 16 mm w prawym i 14 mm w lewym jajniku. W niedzielę późnym wieczorem wzięłam ovitrelle, dzisiaj ok 18 nastąpiła owulacja (poznaję po mocnym bólu), a więc po ok 42 h od zastrzyku. Problem z tym że ból wystąpił tylko z prawej strony (gdzie był większy pęcherzyk). Czy możliwe że ten drugi nie pęknął?
Powoli się już załamuje. W czerwcu miałam cp i usunięty prawy jajowód. Od tego czasu prawy jajnik pracuje co miesiąc wyśmienicie, podczas tych 9 miesięcy starań po operacji usunięcia prawego jajowodu z lewego jajnika miałam łącznie 3 razy z czego zawsze po cyklu stymulowanym aromkiem i zawsze wtedy też w prawym pęcherzyk był większy (ale dużo, nie o 2 mm jak w tym cyklu).

Dziewczyny, mam lekką i fikcje i dostałam dziś od swojej ginekolog Gyne-Pevaryl 50
wszystjo spoko, ale doczytałam w ulotce, ze nie należy stosować w pierwszym trymestrze tego leku... No niby tak, chce się wyleczyć bo nieleczona infekcja jest gorsza ale boje się, ze to tez zaszkodzi tak wczesnej ciąży i ją stracę... Podobno to jest słabszy lek, dlatego stosuje się to dwa tygodnie do zupełnego wyleczenia... Co myślicie?

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 60
Dziewczyny, mam lekką i fikcje i dostałam dziś od swojej ginekolog Gyne-Pevaryl 50
wszystjo spoko, ale doczytałam w ulotce, ze nie należy stosować w pierwszym trymestrze tego leku... No niby tak, chce się wyleczyć bo nieleczona infekcja jest gorsza ale boje się, ze to tez zaszkodzi tak wczesnej ciąży i ją stracę... Podobno to jest słabszy lek, dlatego stosuje się to dwa tygodnie do zupełnego wyleczenia... Co myślicie?
Ciężka sprawa... Nie weźmiesz- ryzyko, weźmiesz- ulotka ze skutkami ubicznymi. Niby lekarz powiniem wiedzieć co robi, w sumie nawet w zwykłym ibuprofenie tez jest lista mozliwych powikłań, a ludzie biorą na potęgę i zyją... Serio.. Nie wiem co bym zrobiła... :( nie pomogę... Zostaje jeszcze natura- kory dębu i inne takie, ale tez nie wiem jak to się ma do ciąży :(

reklama
Do góry