reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
A widzisz, nas androlog wyslal na Usg i dopiwro na wizytę spowrotem do siebie, takze macie lux:) moj ma wizytę w sobotę jak dobrze pójdzie :)
Może dlatego, że to już jeśli klinika leczenia niepłodności i oni raczej nie mogą sobie pozwolić na brak sprzętu 😉 powodzenia, daj znać po ✊

Ostatnio szargają mną negatywne emocje mam pretensje do całego świata a chyba najbardziej do męża jego plemników itp 😬🤦 Prawda jest taka że tak bardzo pragnę tego dziecka że moja głowa chyba sie zablokowała 😤 ludzie jak tu żyć i nie myśleć obsesyjnie o zajściu w ciążę 🤷

Witajcie 👋 ja za dwa dni @ a dziś zrobiłam test i jest negatywny więc straciłam nadzieję.. dodatkowo już mam bóle jak na okres więc pewnie dostanę go dziś.. zmieniam swój styl życia, chce trochę więcej się ruszać i może schudnąć z 3kg. Jestem trochę przerażona choć to dopiero 3 cykl. Wiem że wy jesteście czasem w gorszej sytuacji ale myśl o tym, że nie do końca może być tak kolorowo jak bym tego chciała trochę mnie martwi.. w nowym cyklu chce zrobić badania krwi typu prolaktynę i tarczycę. Co jeszcze polecacie? Chce zrobić je przed pójściem do ginekologa żeby może mógł już coś wywnioskować 😔

Może dlatego, że to już jeśli klinika leczenia niepłodności i oni raczej nie mogą sobie pozwolić na brak sprzętu [emoji6] powodzenia, daj znać po [emoji110]
My byliśmy u takiego "zwykłego" w sensie nie z kliniki niepłodności i też miał usg. Wszystko mężowi obadał, klejnoty, pęcherz, prostatę, no wszystko, wszystko. Nawet po nerach przejechał [emoji38]

Ogólnie mogę potwierdzić że na owulację działa, w pierwszym cyklu miałam pęcherzyk 25 mm i jeszcze jeden dodatkowy 23mm a teraz w drugim cyklu 22 mm. Ja biorę letrozol + jak pęcherzyk ładnie urośnie to dostaje zastrzyk Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. W pierwszym cyklu brałam 2,5mg letrozolu przez 5 dni bodajże a w tym cyklu 2,5mg po 5 dniach niestety nie zadziałało i przez kolejne 5 dni brałam 5mg. Także w tym cyklu późna owulacja 😬 w tym cyklu jeszcze nie wiem czy się udało, na razie jeszcze przez kilka dni biorę luteinę dopochwowo 😊 a z suplementacji to muszę suplementować witaminę D w bardzo wysokich jednostkach i żelazo, standardowo biorę też kwas foliowy 😊
I szczerze to moja gin jak na razie nic nie mówiła że trzeba przerwy robić w braniu letrozolu, może jeszcze się dowiem na następnej wizycie 😬🙈
Hmm to skoro był pęcherzyk super rozmiarów to czemu się nie udało? :)

reklama
Ja tez miałam ten lek. Przed inseminacja w najmniejszej dawce pecherzyki urosły, niby okej, ale chyba troszkę za mało, a potem mimo zastrzyku na pęknięcie nie pękły tylko przerosły w torbiele. Potem znów miałam podejście do tego leku w trochę większej dawce i dosłownie po okresie już byłam tak przestymulowana, że całe jajniki były w pęcherzykach i miesiącami potem się leczyłam żeby doszły do siebie :( nie wspominam tego leku dobrze, na pewno nie jest dla mnie. Trzymam kciuki za Ciebie!
Nie dziękuję i powodzenia również :) może ten lek rzeczywiście nie był dla Ciebie, suplementowalas cło?

Do góry