reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Morfologia słaba, czyli mało prawidłowych plemników ale widać, że mąż ma dużo plemników, nawet koncentracja w 1 ml bardzo duża. Więc biorąc 4% z wszystkich obecnych to będzie ich dużo. U nas przy 11.5 mln w 1 ml i morfologii na poziomie 8% się udało. Nie za pierwszym razem ale się udało. Więc wg mnie wyniki spoko. Ale zawsze należy skonsultować ze specjalistą, który może przepisze jakieś witaminy
Wartość 4% morfologii to wartość referencyjna klasyfikująca nasienie jako płodne, więc nie jest słabe tylko poprawne, prawidłowe wg WHO. Co nie znaczy, że nie mogłoby być lepsze.

U mnie niestety radość nie trwała zbyt długo :( Dziś już zaczęła się @. Nie wiem czy to był wadliwy test, czy co, no ale niestety, 1dc. W zbliżającej się owu, mż ma iść do szpitala na zabieg, więc kolejny cykl też raczej stracony :( Bardziej niż smutno, jestem zła, chyba małpie hormony też szaleją.
Bardzo mi przykro 😥 normalnie Ci się miesiączka rozkręciła, boli Cię brzuch?

Jutro rano. Chociaż właśnie czytam i się zastanawiam czy nie za późno. Bo dzisiaj pęcherzyki 24 i 22mm🤷‍♀️

Przy jakich pęcherzykach macie podawane zastrzyki?
W pierwszym cyklu z Ovitrelle był 25mm a teraz w drugim 22mm, z tym że monitoring miałam rano a zastrzyk miałam sobie zrobić dokładnie o 18 😊 pierwszy raz będziesz sobie robić Ovitrelle?

Hej, pierwszy cykl z letrozolem rozpoczęty. Mam brac od 2 do 6 d.c.po 2 tabletki Letrozole bluefish 2,5 mg. Co mnie dziwi w ulotce jest napisane że to lek na raka piersi. Nie mogą brać tego leku osoby miesiączkujące. Trochę to dziwne, ale lekarz dał receptę to chyba wie co robi, o owulacji w ulotce słowem nie wspomieli. No i zapisała mi ginka miovelie i miovelie nac, prócz tego standardowo dostinex pół tabletki raz w tygodniu, siofor 3 razy dziennie. I ovarin 2x dziennie. Kurcze nie za dużo tych leków? O tych mioveliach jakoś nic dobrego na forum nie piszą. Ma ktoś z was jakieś doświadczenie z tym?

Hej, pierwszy cykl z letrozolem rozpoczęty. Mam brac od 2 do 6 d.c.po 2 tabletki Letrozole bluefish 2,5 mg. Co mnie dziwi w ulotce jest napisane że to lek na raka piersi. Nie mogą brać tego leku osoby miesiączkujące. Trochę to dziwne, ale lekarz dał receptę to chyba wie co robi, o owulacji w ulotce słowem nie wspomieli. No i zapisała mi ginka miovelie i miovelie nac, prócz tego standardowo dostinex pół tabletki raz w tygodniu, siofor 3 razy dziennie. I ovarin 2x dziennie. Kurcze nie za dużo tych leków? O tych mioveliach jakoś nic dobrego na forum nie piszą. Ma ktoś z was jakieś doświadczenie z tym?
Ja doświadczenia nie mam, ale mój lekarz też mi zalecil Miovelia i miovelia nac. Stwierdziłam, że ja przez pół roku nie znajdą w ciaze, to kupię i wypróbuję. Szczególnie interesuje mnie miovelia nac, która bierze się od 3 do 8 dnia cyklu.

reklama
Bardzo mi przykro 😥 normalnie Ci się miesiączka rozkręciła, boli Cię brzuch?
Tak, ciągle boli, już wczoraj zaczął krzyż, później brzuch i dość mocno krwawię, po łyżeczkowaniu w styczniu krwawie mocniej niż przed. Mimo małej nadziei bladej kreseczki, wieczorem obawiałam się że niestety nie tym razem...

Ostatnia edycja:
Do góry