reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Nie wiem, co jest grane z moim organizmem. W styczniu, kiedy tsh mi skoczyło do 5 endokrynolog przepisała mi dawkę letrox 50 (a wcześniej brałam euthyrox 25). Tsh ładnie mi spadło już w dwa tygodnie do 1,77 i cykl z 37 dni skrócił się do 31 dni. Robiłam jeszcze wyniki w marcu i wszystko było dobrze, natomiast owulacje miałam dopiero w 43dc, zrobiłam wyniki 7dpo bo wyłapałam pozytywne testy owulacyjne i progesteron faktycznie potwierdza owu ale tsh za małe i mega wysoka prolaktyna. Co jest grane.

reklama
Morfologia słaba, czyli mało prawidłowych plemników ale widać, że mąż ma dużo plemników, nawet koncentracja w 1 ml bardzo duża. Więc biorąc 4% z wszystkich obecnych to będzie ich dużo. U nas przy 11.5 mln w 1 ml i morfologii na poziomie 8% się udało. Nie za pierwszym razem ale się udało. Więc wg mnie wyniki spoko. Ale zawsze należy skonsultować ze specjalistą, który może przepisze jakieś witaminy
Ale morfologia na poziomie 4% jest prawidłowym wynikiem.

U mnie niestety radość nie trwała zbyt długo :( Dziś już zaczęła się @. Nie wiem czy to był wadliwy test, czy co, no ale niestety, 1dc. W zbliżającej się owu, mż ma iść do szpitala na zabieg, więc kolejny cykl też raczej stracony :( Bardziej niż smutno, jestem zła, chyba małpie hormony też szaleją.

TSH jak pewnie zauważyłaś bardzo Ci spadło, wcześniej w lutym i marcu miałaś na bardzo fajnym poziomie jeśli chodzi o starania, zmieniałaś może ostatnio dawkę euthyroxu/letroxu?
W styczniu mi skoczyło tsh do 5 i od końca stycznia do teraz cały czas brałam letrox 50. Nie wiem dlaczego właśnie na przestrzeni 1,5 miesiąca tak bardzo spadło tsh i skoczyła prolaktyna.

@staraczka_22 a czy jak robiłaś badania to zastosowałaś się do wytycznych przy badaniu prolaktyny? Prolaktyna jest bardzo zdradliwa i lubi się bardzo mocno wahać w ciągu doby

Ps: wysiłek fizyczny to również seks 😁

Screenshot_20210419_155030.jpg

@staraczka_22 a czy jak robiłaś badania to zastosowałaś się do wytycznych przy badaniu prolaktyny? Prolaktyna jest bardzo zdradliwa i lubi się bardzo mocno wahać w ciągu doby

Ps: wysiłek fizyczny to również seks 😁

Zobacz załącznik 1261856
Tak, tak bo to moje 3 badanie prolaktyny. Wcześniej miałam 396, 332 i teraz taki skok. Chyba, że to stres.

reklama
Być może to stres, ja mam podwyższoną prolaktynę przez depresję i nerwicę lękową. Lekarza na pewno Ci wszystko wyjaśni i zmieni leki do obecnych wyników, nie martw się na zapas! I daj znać po wizycie 😉
W piątek mam termin @, także jak mi się skończy to wybiorę się do gin a dziś zadzwonię do endo:)

Do góry