reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Ja ruszam dzis z 10dc, nastrajam się na działania w tym tygodniu 😀
Nastroj ok, uśmiecham się na myśl o niepokoju i adrenalinie, czy sie uda czy sie nie uda, wiec chyba tym razem jest dobrze ze mną. W poprzednich cyklach dopadała mnie już lekka frustracja. Miłego dnia Dziewczyny!

reklama
No to najlepszy czas na jakiś tasiemiec z netflix’a [emoji16] i szybko zleci. Mnie akurat ratuje narazie, ze zostałam na 2 tygodnie sama w dziale ( druga osoba na urlopie) to nie wiem jak się nazywam i o testowaniu narazie nie myśle. Mam zatestowac w czwartek/ piątek.

Nie mam problemu z niecierpliwością jeśli o to chodzi [emoji39] nie pali mi się do testowania w sumie, a mam czym się zająć w ciągu dnia wiec myśle, ze ani się obejrzę i będzie maj [emoji16]

Ja ruszam dzis z 10dc, nastrajam się na działania w tym tygodniu 😀
Nastroj ok, uśmiecham się na myśl o niepokoju i adrenalinie, czy sie uda czy sie nie uda, wiec chyba tym razem jest dobrze ze mną. W poprzednich cyklach dopadała mnie już lekka frustracja. Miłego dnia Dziewczyny!
Ja w tym cyklu tez na spokojnie podchodzę. Będzie co będzie. Pomyślałam ze prawdopodobnie przez to , ze lato tuż tuż i jeżeli nam się nie uda do czerwca/ lipca to leciny gdzieś na wakacje. Poprostu lepszy czas 🙂 w roku.

Ja w tym cyklu tez na spokojnie podchodzę. Będzie co będzie. Pomyślałam ze prawdopodobnie przez to , ze lato tuż tuż i jeżeli nam się nie uda do czerwca/ lipca to leciny gdzieś na wakacje. Poprostu lepszy czas 🙂 w roku.
Gdzie chcecie się udać? :) Ja tez w głowie już planuje jakieś egzotyczne wakacje, mam nadzieje, ze świat niedługo wróci do normalności i będzie można wybrać się gdzieś bez stresu 🙏🏻 Marzy mi się Tajlandia, ale po roku siedzenia na rzyci zadowolę się niedaleką Grecją czy Chorwacją 😬

Gdzie chcecie się udać? :) Ja tez w głowie już planuje jakieś egzotyczne wakacje, mam nadzieje, ze świat niedługo wróci do normalności i będzie można wybrać się gdzieś bez stresu 🙏🏻 Marzy mi się Tajlandia, ale po roku siedzenia na rzyci zadowolę się niedaleką Grecją czy Chorwacją 😬
My w Tajlandii byliśmy jakieś 3 lata temu, najlepsze wakacje ever ❤🙂. Narazie kierunku nie planujemy, bo nie wiemy co będzie otwarte, ale marzy mi się jakiś daleki kierunek. Często z takich podróży się przylatuje o jednego człowieka więcej 😂

dziewczyny, ja wpadłam w mały stres :(

Wg testu owulacyjnego miałam owu 14-15.04, ćmilo mnie w tym czasie w lewym jajniku. Od wczoraj (18.04) zaczął mnie bardzo mocno kłuć prawy jajnik. Trwało to cały dzień i całą noc i dalej okropnie kłuje, zwłaszcza jak zmieniam pozycję, zginam nogę. Niepokoję się bardzo po po prawej stronie mam niedrożny jajowód i wyobrażam sobie Bóg wie co, że coś się stało nie tak... macie doświadczenie z takim bólem mocnym jajnika zaraz po owulacji? Może i była owulacja z dwóch jajników, ale dlaczego z tego prawego aż tak boli?

Hej dziewczyny, wszystkim co już zatestowaly i maja wyczekane II - gratulacje z całego ❤️. A kto w tym tygodniu testuje i co ( ovu lub ciąża)? Dawać tu się zwierzać- kiedy dzień testowania, jakie objawy, nastrój. @Gryfin, jak piesek?
Cześć, dziękuję że pytasz 😘 Już lepiej, musiało mu coś wczoraj stanąć na żołądku 🤷🏻‍♀️

Hej dziewczyny, wszystkim co już zatestowaly i maja wyczekane II - gratulacje z całego ❤️. A kto w tym tygodniu testuje i co ( ovu lub ciąża)? Dawać tu się zwierzać- kiedy dzień testowania, jakie objawy, nastrój. @Gryfin, jak piesek?
U mnie 4dc krwawienie ustaje powoli mam nadzieję że jutro będę już tylko plamić. Powiedzcie dziewczyny od którego dnia cyklu najlepiej zacząć robić testy owulacyjne? Mam w zapasie 8 testów i zastanawiam się czy mi starczy. W zeszłym cyklu pozytywny wyszedł w 16dc więc tak myślałam żeby w tym zacząć się testować tak od 10dc. Jednak korzystam z dwóch aplikacji ovufriend (tę wolę bo wykres koła jest dla mnie bardziej czytelny) i premom. W tej drugiej jest napisane aby testować poziom LH już od końca miesiączki :confused: - zgłupiałam. Powiedzcie co o tym myślicie? Ja osobiście nie widzę sensu przed 10dc ale mogę się mylić....
Jeśli chodzi o humor to mam straszne wachania nastrojów. Mój już ledwo ze mną wytrzymuje. :zawstydzona/y: Chciałabym być bardziej spokojna, nie tak zestresowana i napięta. Ech....

reklama
My w Tajlandii byliśmy jakieś 3 lata temu, najlepsze wakacje ever ❤🙂. Narazie kierunku nie planujemy, bo nie wiemy co będzie otwarte, ale marzy mi się jakiś daleki kierunek. Często z takich podróży się przylatuje o jednego człowieka więcej 😂
teraz kilka kierunków dalszych jest otwartych, ja 3 tyg temu wróciłam właśnie z takiego urlopu! Niestety nie przywiozłam nic w brzuchu, ale odpoczynek i słońce trochę pomogły zresetować mózg bo po poronieniu bywało ciężko

Do góry