reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Może masz tyłozgięcie macicy? Mnie po łyżeczkowaniu też bolał krzyż, nawet jakby kość ogonowa/odbyt przy siadaniu, zaczęłam się martwić, ale trochę przeczekałam i przeszło, wszystko dobrze jest. Ale właśnie mnie boli krzyż zawsze przed @ i bóle po zabiegu wiązałam z tym moim mocnym tyłozgięciem i ich manewrami... Co do plamień nie wiem, może coś się delikatnie jeszcze złuszcza po zabiegu...
W sumie kosc ogonowa tez mnie boli, nie wiązałam tego że sprawami ginekologicznymi, może faktycznie masz racje, że to tyłozgięcie macicy 🤔 Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź 😊😊

W sumie kosc ogonowa tez mnie boli, nie wiązałam tego że sprawami ginekologicznymi, może faktycznie masz racje, że to tyłozgięcie macicy 🤔 Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź 😊😊
Lekarz nigdy Ci podczas badania nie mówił że masz tyłozgięcie? :) Mi prawie każdy nowy gin,więc chyba jest dość mocne. Ale ostatnio sama to zobaczyłam po rezonansie kręgosłupa, macica mi przylega do kości ogonowej, a jak pchają jeszcze podczas zabiegu no to troszkę drażnione są te okolice. U mnie to trwało parę dni, mam nadzieję że szybko przejdzie! :)

Dziewczyny zrobiłam jeszcze raz test owulacyjny teraz i mam wrażenie, że jest jeszcze ciemniejszy niż wczorajszy test 🤔 nie wiem już jak to interpretować...
Na górze dzisiejszy test, na dole wczorajszy 🙈

Załączniki

• IMG_20210418_193909.jpg
    IMG_20210418_193909.jpg
    203,7 KB · Wyświetleń: 98
Lekarz nigdy Ci podczas badania nie mówił że masz tyłozgięcie? :) Mi prawie każdy nowy gin,więc chyba jest dość mocne. Ale ostatnio sama to zobaczyłam po rezonansie kręgosłupa, macica mi przylega do kości ogonowej, a jak pchają jeszcze podczas zabiegu no to troszkę drażnione są te okolice. U mnie to trwało parę dni, mam nadzieję że szybko przejdzie! :)
Właśnie nie, żaden gin mi o tym nawet nie wspomniał 🤔 Jak będę na wizycie to spytam o to mojego teraźniejszego lekarza 😊

Dziewczyny zrobiłam jeszcze raz test owulacyjny teraz i mam wrażenie, że jest jeszcze ciemniejszy niż wczorajszy test 🤔 nie wiem już jak to interpretować...
Na górze dzisiejszy test, na dole wczorajszy 🙈
Faktycznie, ciekawe :) Ponoć powinno się robić tylko do pierwszego pozytywnego, ja robiłam żeby spr orientacyjnie jak długi peak mam i tylko jeden mi wychodził tak mocny jak Twoje. Może masz długi peak :)

Faktycznie, ciekawe :) Ponoć powinno się robić tylko do pierwszego pozytywnego, ja robiłam żeby spr orientacyjnie jak długi peak mam i tylko jeden mi wychodził tak mocny jak Twoje. Może masz długi peak :)
Też słyszałam, że do pierwszego pozytywnego ale to wtedy liczyć ten pozytyw od wczoraj i niby dziś owulacja czy liczyć dzisiejszy pozytyw i dopiero jutro owulacja? Bo nie wiem jak to zaznaczyć w aplikacji ovufriend bo wtedy się wszystko przesuwa 🤣
Z mężem działamy tak czy siak, po prostu tak mam, że lubię wiedzieć dokładnie co i jak a nie tylko połowicznie a czytanie wujka google nie jest dobre 🤣

Też słyszałam, że do pierwszego pozytywnego ale to wtedy liczyć ten pozytyw od wczoraj i niby dziś owulacja czy liczyć dzisiejszy pozytyw i dopiero jutro owulacja? Bo nie wiem jak to zaznaczyć w aplikacji ovufriend bo wtedy się wszystko przesuwa [emoji1787]
Z mężem działamy tak czy siak, po prostu tak mam, że lubię wiedzieć dokładnie co i jak a nie tylko połowicznie a czytanie wujka google nie jest dobre [emoji1787]

W miarę dokładnie to chyba tylko na monitoringu. Z testami owu to jest tak, ze raz możesz miec owu 6 godzin po pozytywie, a raz 24 godziny po. Jakby nie było pozytyw to wciąż około 2 dni marginesu. Ja myślałam, ze mam zawsze szybko, a bywa różnie. Jeśli w OvuFriend wpisujesz tez temperaturę to oznacz oba jako pozytywne, ona i tak głównie będzie się kierowała temp.

reklama
Do góry