reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Nie dostałaś wytycznych kiedy odstawić?

A nikt i nie powiedział ,co masz teraz robic?
Miałam zrobić betę w dniu spodziewanej miesiączki. Kalendarzyk pokazuje mi dzisiaj ale ostatni cykl miałam dłuższy o dwa dni... I wychodziloby wtedy że @ przyjdzie w niedzielę. No ale 14dpo beta powinna już wskazać chociaż jakaś minimalną wartość 🙄 chyba nie ma się co łudzić

Miałam zrobić betę w dniu spodziewanej miesiączki. Kalendarzyk pokazuje mi dzisiaj ale ostatni cykl miałam dłuższy o dwa dni... I wychodziloby wtedy że @ przyjdzie w niedzielę. No ale 14dpo beta powinna już wskazać chociaż jakaś minimalną wartość [emoji849] chyba nie ma się co łudzić

Ja miałam wytyczne w odniesieniu do dni po owulacji i dla mnie to jest miarodajne, bo owu czasem może się przesunąć, a wtedy i termin @. Jeśli miałaś potwierdzona owu i w 14dpo beta jest negatywna to ja bym odstawiła proga.

Hej [emoji4] tak ciągle mam w głowie wyniki mojej tarczycy a endokrynolog w czwartek więc jeszcze trochę musze poczekać [emoji3166]
I doskonale wiem, że tylko lekarz mi odpowie czy coś mi jest czy nie ale może któraś miała podobne wyniki i na coś to wskazywało. Np niedoczynność czy coś?
TSH 2,9
Ft3 44%
Ft4 35%
Anty tpo w normie
Anty TG 132 - norma do 115

Trzymam kciuki! Oby to nie było nic groźnego
I nie wiadomo skąd te plamienia. Na usg nic nie widać. Miałam przyjąć 2 tabletki dupka po powrocie do domu i 2 wieczorem. Ogólnie zmiana z 1x2 na 2x2. W razie krwawien mam jechać na IP. Pon i śr mam zrobić beta hcg i w środę progesteron.

I nie wiadomo skąd te plamienia. Na usg nic nie widać. Miałam przyjąć 2 tabletki dupka po powrocie do domu i 2 wieczorem. Ogólnie zmiana z 1x2 na 2x2. W razie krwawien mam jechać na IP. Pon i śr mam zrobić beta hcg i w środę progesteron.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, takie plamienia czasem się zdarzają, ale dobrze, ze jesteś czujna :) pewnie nie ma się czym martwić ale tez ostrożności nigdy za wiele :) a który tc?

Będzie dobrze, zobaczysz! 😊 Tyle dziewczyn trzyma tu za Ciebie kciuki, że musi być wszystko w porządku ✊

Hej przychodzę z pytaniem, 5.05 mam umówiona wizytę u dentysty na której będę miała wyrywana górna ósemkę, będzie to mój 21 dzień cyklu, czyli 7dpo, czy w razie czego istnieje jakieś zagrożenie i czy powinnam zrezygnować z tego terminu? Chce tylko dodać, ze ciężko się umówić na wyrwanie zęba tak aby np. był to dzień przed owulacja :/ Nie chce tez marnować żadnego cyklu, co powinnam zrobić?

reklama
Hej przychodzę z pytaniem, 5.05 mam umówiona wizytę u dentysty na której będę miała wyrywana górna ósemkę, będzie to mój 21 dzień cyklu, czyli 7dpo, czy w razie czego istnieje jakieś zagrożenie i czy powinnam zrezygnować z tego terminu? Chce tylko dodać, ze ciężko się umówić na wyrwanie zęba tak aby np. był to dzień przed owulacja :/ Nie chce tez marnować żadnego cyklu, co powinnam zrobić?
Nie ma zagrożenia. Możesz iść wyrwać ząb 🙂

Do góry