reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
U mnie po wczorajszym cieniu cienia na teście, wygląda na to że to była kreska fabryczna. Dzis 30dc, powinnam dostać 🐵, więc powtórzyłam z rana test, tym razem biel, że bielsze nie będzie...
Kurcze, może ten duphaston mi poprzesuwał wszystko, jestem 5 dzien po odstawieniu go owulacja miałam w 18dc. Nadzieje na ten miesiąc spuszczam w kibelku, 12dpo test pokazał by już coś 😔

U mnie po wczorajszym cieniu cienia na teście, wygląda na to że to była kreska fabryczna. Dzis 30dc, powinnam dostać [emoji204], więc powtórzyłam z rana test, tym razem biel, że bielsze nie będzie...
Kurcze, może ten duphaston mi poprzesuwał wszystko, jestem 5 dzien po odstawieniu go owulacja miałam w 18dc. Nadzieje na ten miesiąc spuszczam w kibelku, 12dpo test pokazał by już coś [emoji17]

Przy luteinie @ powinna nadejść do chyba 2 tygodni po odstawieniu, zwykle do tygodnia przychodzi. Może podobnie jest z dupkiem.

Ja jeszcze pragnę obalić jeden mit - jeśli wynik pozytywny nie jest po max 15 minutach to test wyrzućcie do kosza. Mój zrobiony rano negatywny a po pracy pozytywny. Naczytałam się że to może być ciąża, oczywiście nie była. To był test też konkretnej firmy bodajże pre-test, pani w aptece zachwalała że jeden z dokładniejszych więc w ogóle byłam zadowolona.. nie wiem czy w tym miesiącu znów nie powtórzę swoich błędów z testowaniem za wcześnie, nie chce tego i znając ten problem przestrzegam Was.. nie róbcie ich za wcześnie bo potem do końca miesiąca zamiast budować relacje pozytywną z partnerem i myśleć pozytywnie o sobie i swoim życiu to myślicie tylko o tym. Jak się uda to się uda a jak nie to następnym razem.. damy radę wszystkie zajść w ciążę prędzej czy później ! ❤️

Cześć dziewczyny! Byłam u ginekologa we wtorek, kazał mi zrobić badania między 3dc a 5 dc, zrobiłam wczoraj i takie wyszły:
FSH 5.18 mIU/ml
LH 4.44 mIU/ml
ESTRADIOL 28.06 pg/ml
DHEA-SO4 475.10 ug/dl a norma jest do 511.7
Testosteron 40.44 ng/dl
AMH 1.5 ng/ml
Czekam jeszcze na wynik androstendionu edit: androstendion 4.51 ng/ml , miesiąc temu DHEA-SO4 miałam 431 czyli się trochę podwyższył, testosteron miałam 34 czyli też się troszkę podwyższył.
Sprawdziłam ten stosunek lh do fsh i jest 0.86 to jest okej? Jak to ma się do reszty wyników? Wiem, że nie jesteście ginekologami ale macie sporo wiedzy 😊

Owulacja u mnie występuje, widać było na monitoringu w zeszłym miesiącu. Pozostałe wyniki jak TSH, prolaktyna w zeszłym miesiącu w normie. Teraz jeszcze 21dc mam sprawdzić progesteron. Mam 29 lat, rocznikowi 30 (grudzień 🙈)
Na wizytę trochę poczekam niestety bo chcę iść z wynikiem progesteronu. 14 kwietnia miałam mieć wizytę u gina ale ma wyjazd służbowy i przełożył mi na 21 kwietnia 😔

Ostatnia edycja:
reklama
Ja jeszcze pragnę obalić jeden mit - jeśli wynik pozytywny nie jest po max 15 minutach to test wyrzućcie do kosza. Mój zrobiony rano negatywny a po pracy pozytywny. Naczytałam się że to może być ciąża, oczywiście nie była. To był test też konkretnej firmy bodajże pre-test, pani w aptece zachwalała że jeden z dokładniejszych więc w ogóle byłam zadowolona.. nie wiem czy w tym miesiącu znów nie powtórzę swoich błędów z testowaniem za wcześnie, nie chce tego i znając ten problem przestrzegam Was.. nie róbcie ich za wcześnie bo potem do końca miesiąca zamiast budować relacje pozytywną z partnerem i myśleć pozytywnie o sobie i swoim życiu to myślicie tylko o tym. Jak się uda to się uda a jak nie to następnym razem.. damy radę wszystkie zajść w ciążę prędzej czy później ! ❤️
Popieram 👍Nawet na większości testów jest napisane, że po 5 minutach wynik jest nieważny!

Do góry