reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
To jest test po 9dpo jak efekt nałożyłam to jakaś kreseczka wyszła ledwo co ale wyszła choć wiem ze nie powinno się tak sprawdzać 🤯

Dlatego właśnie najlepiej czekać do terminu @ albo nawet testować kilka dni po nim. Może i ciężko wytrzymać do tego czasu, ale wtedy kreska powinna być już taka że nie trzeba będzie się niczego doszukiwać na teście 🤷‍♀️

To jest test po 9dpo jak efekt nałożyłam to jakaś kreseczka wyszła ledwo co ale wyszła choć wiem ze nie powinno się tak sprawdzać 🤯
Proponuję jeszcze położyć na słońcu na 2h,wtedy rozebrać i zrobić zdjęcie. Zdjęcie do Photoshopa i nałożyć z 20 różnych warstw i na bank będzie wtedy ciąża ✌️
A tak serio powiedz mi dlaczego? Po co? Jaki cel? Coś to zmieni? Czy chodzi Ci o 2 dniowe nakręcanie się? Życzę żeby to były prawdziwe 2 kreski bo rozczarowanie będzie bolesne...

To ja tylko przy okazji podpowiem wszystkim dziewczynom, które mają podwyższoną prolaktynę, żeby zbadały sobie tarczycę.
Mi żaden lekarz nie chciał dać leków na zbicie prolaktyny, gdy miałam wynik 33, przy normie do 26.
I całe szczęście, bo okazało się, że to przez utajoną niedoczynność tarczycy. TSH miałam w tym roku w styczniu 3, a w zeszłym roku 1.18.
Dostałam Letrox 50 i prolaktyna spadła do 14 ;)

A druga sprawa -> Dziewczyna z mojej rodziny długo starała się o ciążę, a zaskoczyła od razu jak tylko zbiła prolaktynę, a wynik miała niewiele ponad normę i normalnie owulację co miesiąc. No a mi lekarze tłumaczyli, że wysoka prolaktyna to tylko owu może blokować, a jak jest owu to wszystko ok 🤔🤷
No właśnie u mnie tak będzie jak ciąża się potwierdzi - cykl ze stosowaniem Diostinex zaskoczyło :)

reklama
Do góry