reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Trzymam mocno kciuki!!!Oby szykowało się rodzeństwo[emoji8][emoji7]
Mnie 3 cykl starań[emoji6]zobaczymy czy cokolwiek z tego wyjdzie[emoji2368][emoji2368][emoji2368]dzisiaj dopiero 5dc ale @ już od wczoraj nie ma. W tym cyklu była wyjątkowo łaskawa[emoji1787][emoji1787]
Oby cień cienia okazał się za kilka mc małym dzieckiem :p

reklama
Matko dziewczyny!
Długo szukałam ten wątek w moich powiadomieniach, ale dopiero dzisiaj wpadłam zeby w lupce znalezc ten wątek 😂

Co tam u Was dziewczęta? Jak swieta lecą?
Powolutku, ale pozytywnie. Corka odpoczęła u dziadkow. Z moim mieliśmy nocne seanse filmowe, dzis kontynuuacja jeszcze troche i dni płodne 😆 ale ćwiczymy co by nie zapomnieć co i jak. Nie licze na ten cykl, ale na majowy owszem. A jak u ciebie?

Biorę od 2019 z przerwami bo też źle się czułam na początku, lekarz uprzedziła mnie, że tak może być. Schudłam prawie 20 kg, oczywiście nie dzięki samym metformaxowi tylko też dieta + aktywność fizyczna.
Jeżeli chodzi o starania to nie wiem jeszcze jak to wygląda, bo my jesteśmy na początku drogi (3cs teraz).
ja tez schudłam, przez pół roku przytyłam 15 kg a teraz schudłam 10, wiec waga powróciła juz prawie na swoje miejsce :) oczywiście z dieta, ale bez duzej aktywności fizycznej , mam popsuty kregoslup przez wypadek, wiec większość ćwiczeń nie wchodzi w grę. To trzymam za Was mocno kciuki :) ważne zeby się nie załamywać i nie stresować:) w ciągu naszych 5 letnich staran raz byłam załamana gdy straciłam ciążę. Nie naleze do osób, które łatwo odpuszczają i wiem, ze co ma być to będzie:) i mowie sobie nie w tym cyklu to w innym, kiedyś napewno się uda :) chociaż po cichu wierze, ze ten cykl będzie wyjatkowy przez owu, ktora daje się mocno we znaki ;) a w którym dniu cyklu teraz jestes ?

Powolutku, ale pozytywnie. Corka odpoczęła u dziadkow. Z moim mieliśmy nocne seanse filmowe, dzis kontynuuacja jeszcze troche i dni płodne 😆 ale ćwiczymy co by nie zapomnieć co i jak. Nie licze na ten cykl, ale na majowy owszem. A jak u ciebie?
Czemu nie liczysz na ten cykl? Ja w sumie tez nie liczę na ten cykl, ale moze zaskoczy 😅 Zupełnie nie mam ochoty na przytulanie się. Mam chyba chandrę wiosenna. Alergia mnie dopada i w ogóle jestem na nie.

Swoją drogą dziewczyny. Czy wiecie może czy tabletki na alergię (np. loratadyna) można brać w czasie starań?
Hm. A konsultowałaś swoje leczenie ze swoim alergologiem? Bo to on powinien z Tobą o tym porozmawiać co szkodzi a co nie. A jeśli juz sie staracie to najlepiej zrobić to z lekarzem. Ja się nie wypowiem, bo nie wiem.
Ale moze jakas staraczka miala jakis przypadek podobny 🧐 Ciekawi mnie w sumie te pytanie.

Hm. A konsultowałaś swoje leczenie ze swoim alergologiem? Bo to on powinien z Tobą o tym porozmawiać co szkodzi a co nie. A jeśli juz sie staracie to najlepiej zrobić to z lekarzem. Ja się nie wypowiem, bo nie wiem.
Ale moze jakas staraczka miala jakis przypadek podobny 🧐 Ciekawi mnie w sumie te pytanie.
Porzuciłam swojego alergologa kilka lat temu ;). Przed 15 lat leczył mnie w kółko tym samym bez skutku. Loratadynę przepisuje mi lekarz rodzinny. Teoretycznie loratadyna jest w grupie B, czyli przepisywana w ciąży. Nigdzie nie ma informacji na temat starań. Zaczęliśmy się starać na koniec wakacji kiedy ja już nie brałam leków. Nie sądziłam, że tak długo nam to zajmie ;).

W tym roku jeszcze żadnych leków nie biorę dlatego z ciekawości pytam. Sezon pyłkowy się zaraz zacznie.

Porzuciłam swojego alergologa kilka lat temu ;). Przed 15 lat leczył mnie w kółko tym samym bez skutku. Loratadynę przepisuje mi lekarz rodzinny. Teoretycznie loratadyna jest w grupie B, czyli przepisywana w ciąży. Nigdzie nie ma informacji na temat starań. Zaczęliśmy się starać na koniec wakacji kiedy ja już nie brałam leków. Nie sądziłam, że tak długo nam to zajmie ;).

W tym roku jeszcze żadnych leków nie biorę dlatego z ciekawości pytam. Sezon pyłkowy się zaraz zacznie.
A to masz alergie na kwitnace pyłki? Tez wlasnie mam taka alergie. Tyle ze ja sie staram zwalczać bez leków. Ja jestem po prostu na nie jeśli chodzi o jakiekolwiek tabletki bo mój organizm (winie za to mój przełyk) ma figle po przyjętych lekach. Po prostu czuje jak przeze mnie pędzi tabletka prsez cały przełyk, az do narządów... jezu. A kwas foliowy musze brac z jogurtem byleby tego nie czuć 😅
Ciekawe w sumie pytanie.
Wydaje mi sie ze skoro jest przypisywana kobietom w ciazy to raczej... nie wpływa i tez na starania się 🤔 Ale moze @coca sie orientuje? :D

A to masz alergie na kwitnace pyłki? Tez wlasnie mam taka alergie. Tyle ze ja sie staram zwalczać bez leków. Ja jestem po prostu na nie jeśli chodzi o jakiekolwiek tabletki bo mój organizm (winie za to mój przełyk) ma figle po przyjętych lekach. Po prostu czuje jak przeze mnie pędzi tabletka prsez cały przełyk, az do narządów... jezu. A kwas foliowy musze brac z jogurtem byleby tego nie czuć 😅
Ciekawe w sumie pytanie.
Wydaje mi sie ze skoro jest przypisywana kobietom w ciazy to raczej... nie wpływa i tez na starania się 🤔 Ale moze @coca sie orientuje? :D
Tak, na pyłki więc wiosna to nie jest mój ulubiony okres. Byłam też 4 lata odczulana bez rezultatu. ;)

Mam oczyszczacz powietrza w domu, nie suszę prania na zewnątrz, biorę prysznic po powrocie ze spaceru, zmieniam ciuchy, płuczę oczy solą fizjologiczną. Ale niestety bez tabletek czasem było i tak źle :p. Oczywiście teraz będę możliwie jak najdłużej funkcjonować bez ale chętnie się dowiem jakie zalecenia mają inne alergiczki.

Koleżanka jak o to pytała lekarza rodzinnego i ginekologa to jej powiedzieli, że nie wiedzą i w Internecie trzeba sprawdzić 🤣. W ten sposób przeżyła całą ciążę bez leków, bo się bała je brać.

reklama
Tak, na pyłki więc wiosna to nie jest mój ulubiony okres. Byłam też 4 lata odczulana bez rezultatu. ;)

Mam oczyszczacz powietrza w domu, nie suszę prania na zewnątrz, biorę prysznic po powrocie ze spaceru, zmieniam ciuchy, płuczę oczy solą fizjologiczną. Ale niestety bez tabletek czasem było i tak źle :p. Oczywiście teraz będę możliwie jak najdłużej funkcjonować bez ale chętnie się dowiem jakie zalecenia mają inne alergiczki.

Koleżanka jak o to pytała lekarza rodzinnego i ginekologa to jej powiedzieli, że nie wiedzą i w Internecie trzeba sprawdzić 🤣. W ten sposób przeżyła całą ciążę bez leków, bo się bała je brać.
Kurcze to widze ze ciezko znosisz to. A od zawsze tak masz czy z wiekiem sie nasila? I w ogole od którego roku alergia się zaczela?

Haha, co? lekarz i internet? To ch**owych lekarzy miala. Ja jakbym cos takiego uslyszala to pierwsze co bym zrobila zmienila.. Ja jak czegoś nie wiem to mowie pacjentowi szczerze ze nie wiem, ale sie dowiem ale w konkretnych źródłach a nie w internecie 🤣

Do góry