reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

U mnie dla wybrańców była nawet głupia piłka. Jak o nią poprosiłam bo od 40h rozwarcie tylko na jeden palec to usłyszałam "ale po co? To i tak nic nie pomoże"[emoji849]
Także o wannie nawet nie można było pomyśleć, owszem wanna na porodowce była ale tylko jako dekorcja
:D o to tak jak u mnie. Zadna z kolezanek nie mowila mi o luksusie skorzystania z wanny a wiele rodzilo i nie tylko ja sobie ostrzylam zeby. Pilke dostalam ale dostalam opr ze na tym sie nie skacze. XD nacpali mnie oksy... W ogole po oksi to moje skurcze to chyba na - byly XD jak przed oksy rysowaly sie jakies 60 %.80% tak po oksy idealne 0 XD jak sie rysowaly wyboje to tylko dlatego ze popiardywalam

reklama
:D o to tak jak u mnie. Zadna z kolezanek nie mowila mi o luksusie skorzystania z wanny a wiele rodzilo i nie tylko ja sobie ostrzylam zeby. Pilke dostalam ale dostalam opr ze na tym sie nie skacze. XD nacpali mnie oksy... W ogole po oksi to moje skurcze to chyba na - byly XD jak przed oksy rysowaly sie jakies 60 %.80% tak po oksy idealne 0 XD jak sie rysowaly wyboje to tylko dlatego ze popiardywalam
[emoji1787][emoji1787][emoji1787]
To zaś u mnie po oksy to się dopiero zaczęła jazda bez trzymanki [emoji3061]
Przy drugim porodzie wolałabym oksy uniknąć [emoji57]

A skąd jesteś? Tyle nas tutaj jest, że może któraś poleci Ci dobrego lekarza na NFZ ☺️
Ja osobiście mam bardzo fajnego lekarza. Miałam zmienionego na jakiś czas, bo nie było mnie w domu 3 miesiące, to tamta dawała mi wszystko z laską i stwierdziłam, że nigdy więcej.
jestem z Lublina jeśli któraś z dziewczyn jest z Lublina i ma dobrego lekarza na NFZ to chętnie skorzystam 😁

Dziewczyny w tym miesiącu wróciłam do testów owu i dziś 13dc a druga kreska prawie znikła wyglada na to ze owu była w poniedziałek/ wtorek czyli 8dc a przytulanki w niedziele czy to możliwe, karmie piersią to prawda ale już mała ma rozszerzana dietę wiec nie sama nie wiem, co myślicie?

Ja z "luksusowej "piłki korzystałam i nawet położna sama mi to zaproponowała 😀 Za to o wannie nawet nie myślałam ale to było 13 lat temu. Nie pamiętam czy nawet słyszałam wtedy o takiej mozliwosci. Wtedy to ogólnie mało świadoma byłam wielu rzeczy. Zaszłam w ciążę od razu, ciąża bezproblemowa. Pamiętam jak poszłam ja 1 USG i lekarz mi mówi że serduszko bije i wszystko jest dobrze. A ja sobie wtedy pomyślałam, czemu niby miałoby nie bić i co mogłoby by źle 🤷

Dziewczyny w tym miesiącu wróciłam do testów owu i dziś 13dc a druga kreska prawie znikła wyglada na to ze owu była w poniedziałek/ wtorek czyli 8dc a przytulanki w niedziele czy to możliwe, karmie piersią to prawda ale już mała ma rozszerzana dietę wiec nie sama nie wiem, co myślicie?
U mnie to samo, tylko ja nie karmię 😉
12dc a testy z dnia na dzień coraz bledsze 🙄 Mierzysz temperaturę ?

:D Wrocilam na ostrym wkur. Jak zobaczylam co po miesiacu moj chlop zrobil z domem. Jedynie sie schylac nie moglam wiec darlam pape "do sypialni JUUUUZ! Podnies ta butelke!!!". 5 dnia zrobilam pierwszy km spacer. Szybciej po cc doszlam do siebie niz kuzynka po sn. Ona na du... usiasc nie mogla 3 mc. Odczekac musze pelnoprawnie do 06.01.2021 r. 12 mc to 12 mc... Problem ze poza cesarka zrobil mi sie stan przednowotworowy na szyjce macicy i czekam na wyniki hist pat i wyzyte u gina co dalej. Pojutrze zadzwonie czy wyniki juz sa... Ja wiem ze cudow tam nie bedzie i ani nie sa lepsze ani nie sa gorsze, a potrzebne mi sa zeby mnie skierowal na leczenie.
Ja po porodzie SN już po godzinie normalnie chodziłam i wszystko robiłam, więc jakby się dało to bym mogła rodzic co roku 😅 szkoda tylko że to zachodzenie w ciążę nie jest takie proste 😏
Przykre to jest.. Poniósł chociaż ktoś za to odpowiedzialność lub dostałaś odszkodowanie? Patrząc na to jakie wprowadzają ograniczenia, to dobrze ze nie zabronili nam jeszcze do lekarzy chodzić..
Życzę Ci, żeby leczenie nie trwało długo i byś mogła jak najszybciej starać się o kolejne dziecko 😘

To u mnie wtedy na bogato było, miałam piłkę, drabinki, osobną toaletę i pewnie jeszcze by mi przynieśli wszystko co chciałam 😅
Wanna wiem, że była, ale nie było personelu. Słyszałam, że muszą być do. Tego specjalnie przeszkoleni 🤔

jestem z Lublina jeśli któraś z dziewczyn jest z Lublina i ma dobrego lekarza na NFZ to chętnie skorzystam 😁
Ja niestety zupełnie z drugiej strony Polski 😉

[emoji1787][emoji1787][emoji1787]
To zaś u mnie po oksy to się dopiero zaczęła jazda bez trzymanki [emoji3061]
Przy drugim porodzie wolałabym oksy uniknąć [emoji57]
Na mnie położna patrzyła jak na terminatora 5 godzin Xd A ja skacze na tej pilce i się pytam , kiedy będę rodzić? ,nudzi mi się " przyleciała z papierami do podpisu że się zgadzam na cc. Nawet podobno mnie pozdrawia :) kazałem jej przekazać że czeka ją ciąg dalszy przygód z moją wielką i potężną szyjka Xd druga ciążo nadchodze.

Tylko usuna mi to szajstwo o potencjale rakotwórczym. Chyba wreszcie po pół roku wyluzowalam bo bałam się nawet używać słów rak i nowotwór.

reklama
Ja po porodzie SN już po godzinie normalnie chodziłam i wszystko robiłam, więc jakby się dało to bym mogła rodzic co roku 😅 szkoda tylko że to zachodzenie w ciążę nie jest takie proste 😏
Przykre to jest.. Poniósł chociaż ktoś za to odpowiedzialność lub dostałaś odszkodowanie? Patrząc na to jakie wprowadzają ograniczenia, to dobrze ze nie zabronili nam jeszcze do lekarzy chodzić..
Życzę Ci, żeby leczenie nie trwało długo i byś mogła jak najszybciej starać się o kolejne dziecko 😘
Eee wątpię żebym ugrala. Szpital na bank stwierdziłby że się puszczalam albo partner walił mnie w rogi, A my od końca ciąży nic. Przed ciąża i na początku cyto dobra, po zła A gin onkolog powiedział że to święza infekcja. Bo czasem człowiek złapie to nawet podobno na basenie i nie ma nie ma A nagle się pojawi. Ale skoro lekarz mówi że to nowość no to skąd Xd nie pokalana infekcja?

Do góry