reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Jeśli do zagnieżdżenia dojdzie dopiero 12dpo to niestety wcześniej nic się nie dowiesz [emoji2368] musisz się uzbroić w cierpliwość i czekać. To ze czasem komuś wyjdzie pozytyw w 10dpo świadczy tylko o tym, ze ta osoba miała wcześniejsza implantację i jest farciarą [emoji3526]

Temperatura o której pisałaś wcześniej nijak się ma do czegokolwiek związanego z ewentualna ciążą wiec nią się nie przejmuj.

Objawy z piersiami są zupełnie normalne, związane ze zwiększonym poziomem progesteronu. Z kolei plamienia przed @ zwykle wynikają z jego spadku przed @. Kiedyś tez czasem plamilam, czasem nie, czasem wcześniej, czasem później, żaden cykl nie jest taki sam. Plamienia występujące sporo przed @ mogą świadczyć o niedoborach progesteronu w drugiej fazie cyklu, ale jeśli są to jakieś 3 dni przed @ to raczej nie są powodem do obaw. A to ze ich jeszcze nie masz - może owu byłam ciut później, może prog spada Ci w tym cyklu powoli, może spadnie dopiero tuż przed @. Powodów jest mnóstwo, ciąża tez może być jednym z nich, ale to się okaże w swoim czasie [emoji6]
Dzięki za głos rozsądku! Faktycznie przecież zagnieżdżenie waha się od 6dpo do 12 dpo 🤭

reklama
A to pewnie owu była później niż się spodziewałaś nie?:)
Ja mam bardzo dziwne cykle, tak średnio 30-35 dni i każda aplikacja źle mi to wylicza 😅 według mojej gin na owulacje ma tak dużo rzeczy wpływ ze ciężko to tak dokładnie określić u mnie, mam stresująca prace, brałam dużo leków, sporo podróżuje, przez corone bardziej siedzący tryb życia 🤷‍♀️ Dlatego krótko myślałam o testach owulacyjnych ale chyba wole narazie się nie nakręcać 😂 raz się udało to i drugi raz się uda

Ja mam bardzo dziwne cykle, tak średnio 30-35 dni i każda aplikacja źle mi to wylicza 😅 według mojej gin na owulacje ma tak dużo rzeczy wpływ ze ciężko to tak dokładnie określić u mnie, mam stresująca prace, brałam dużo leków, sporo podróżuje, przez corone bardziej siedzący tryb życia 🤷‍♀️ Dlatego krótko myślałam o testach owulacyjnych ale chyba wole narazie się nie nakręcać 😂 raz się udało to i drugi raz się uda
Właśnie przy tych nieregularnych cyklach to jeśli nie robi się testów owu ani monitoringu to tak naprawdę nie wiadomo kiedy się spodziewać tego okresu i kiedy ewentualnie zrobić test czy iść na bete:/

Właśnie przy tych nieregularnych cyklach to jeśli nie robi się testów owu ani monitoringu to tak naprawdę nie wiadomo kiedy się spodziewać tego okresu i kiedy ewentualnie zrobić test czy iść na bete:/
Właśnie dlatego nie skupiam się ani na tych testach tylko próbujemy tak :) przy regularnych staraniach to tak naprawdę nie ma wielkiego znaczenia bo jakoś zawsze się wstrzelimy w te dni płodne :) gorzej już jest z samym zajściem 😂 mam nadzieje ze szybko to teraz pójdzie

Cześć :) czy ktoś z Was lub Waszych znajomych bym stymulowany lekiem LETROZOL? Macie jakieś zdanie wyrobione na temat tego leku? Od zaczęcia suplementacji długo zanim cel został osiągnięty? :) zaczynam z tym lekiem od nowego cyklu. I chciałabym poznać opinię osób biorących to, a najchętniej to tym którym to pomogło :D
Moja znajoma byla zaszla w 1 cyklu. Czyli praktycznie odrazu

Hej dziewczyny jestem tu nowa.. Trzymam za was wszystkie kciuki!!!
Mam juz jedno dziecko ur. W grudniu 2018, z zajsciem jak i ciaza bez problemow.
Od sierpnia staramy sie 9 druga dzidzie.... W październiku nam sie udalo ale poronilam samoistnie w 6 tc. Nikt mnie nie badal dlaczego.
Ten cykl jestem na clomifenie, 15.03 bylam u gin, mialam jeden pecherzyk' na peknieciu' w prawym jajniku. 19.03 mialam bol owulacyjny. 23.03 zrobiłam badanie progesteronu, mial 11.7. I teraz pytanie do was doświadczonych: czy test ciazowy 10mlu powinien juz cos pokazać? Nie wiem czy sie nakrecac a beta i progesteron nie wchodza w gre w tym kraju w ktorym jestem.... Zreszta biore luteine dopochwowo.

Hej dziewczyny jestem tu nowa.. Trzymam za was wszystkie kciuki!!!
Mam juz jedno dziecko ur. W grudniu 2018, z zajsciem jak i ciaza bez problemow.
Od sierpnia staramy sie 9 druga dzidzie.... W październiku nam sie udalo ale poronilam samoistnie w 6 tc. Nikt mnie nie badal dlaczego.
Ten cykl jestem na clomifenie, 15.03 bylam u gin, mialam jeden pecherzyk' na peknieciu' w prawym jajniku. 19.03 mialam bol owulacyjny. 23.03 zrobiłam badanie progesteronu, mial 11.7. I teraz pytanie do was doświadczonych: czy test ciazowy 10mlu powinien juz cos pokazać? Nie wiem czy sie nakrecac a beta i progesteron nie wchodza w gre w tym kraju w ktorym jestem.... Zreszta biore luteine dopochwowo.

Zakładam ze owu była 15-16.03 skoro pęcherzyk był już „na pęknięciu” wiec byłoby z 17dpo jak dobrze liczę, powinno coś być widać.

tsh powinno być na poziomie Max 1.5
A ja czytałam że max.2,5
Ale mogę się mylić. Od trzech dni mnie goni do toalety na siuku może to zwykle zapalenie pęcherza ale ja chciałabym już wmawiać sobie objawy. :baffled: do tego mam napięte podbrzusze. Boje się że do czegos doszło ale się nie zagnieździło i zaraz dostanę przedwczesnego okresu. Ach gdyby świat był taki piękny i to były wczesne oznaki ciąży...

reklama
Do góry