reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dlaczego idziesz badać proga w 18dc.
Tak mi ginekolog kazał. Sama się dziwię bo wszędzie czytam że powinno się robić 7dni po owulacji żeby progesteron był w szczycie. Dodatkowo endokrynolog kazał mi zbadać AMH, hemoglobinę,insulinę naczczo i glukozę. Czekam więc na wypłatę bo samo zbadanie AMH 180zł :szok: No ale sama chciałam iść prywatnie do endokrynologa. Z NFZ bym czekała i czekała.

reklama
Tak mi ginekolog kazał. Sama się dziwię bo wszędzie czytam że powinno się robić 7dni po owulacji żeby progesteron był w szczycie. Dodatkowo endokrynolog kazał mi zbadać AMH, hemoglobinę,insulinę naczczo i glukozę. Czekam więc na wypłatę bo samo zbadanie AMH 180zł :szok: No ale sama chciałam iść prywatnie do endokrynologa. Z NFZ bym czekała i czekała.

Przypomnij mi bo już zapomniałam ile teoretycznie będziesz po owu w tym zaleconym dniu badania proga?

ja tez przyjmuje estrofem ale tylko do czasu podania zastrzyku. Później odstawiam. Czemu przyjmujesz cały cykl (pytam z ciekawości, bo może coś zle robię) ?
przy monitoringu okazało się, że pęcherzyki ładne ale endometrium do kitu, więc pierwotnie miałam brac estrofem tylko 3 dni. Ale na kolejnej wizycie kiedy sprawdziłysmy, że pęcherzyki pękły Pani doktor zadecydowala żeby kontynuowac zeby jak to określiła: „endometrium nie zaczęło się złuszczać” i mam brać właśnie „do testu” niemniej mam po tym kaszel strasznie męczący. Gdzieś czytałam, że wzmaga konieczność „odchrząkiwania” i juz jutro odstawiam bo mam dosyć

kurka wodna, dużo. Ja za amh płaciłam 125 zł. Ale trzeba się cieszyć, że masz lekarza co bada. Ja długo trafiałam na takich co leczyli „na ślepo”, a nóż widelec zadziała...

przy monitoringu okazało się, że pęcherzyki ładne ale endometrium do kitu, więc pierwotnie miałam brac estrofem tylko 3 dni. Ale na kolejnej wizycie kiedy sprawdziłysmy, że pęcherzyki pękły Pani doktor zadecydowala żeby kontynuowac zeby jak to określiła: „endometrium nie zaczęło się złuszczać” i mam brać właśnie „do testu” niemniej mam po tym kaszel strasznie męczący. Gdzieś czytałam, że wzmaga konieczność „odchrząkiwania” i juz jutro odstawiam bo mam dosyć
hmm ja biorę od 1dc 6 tabletek dziennie do mniej więcej 12dc i wtedy odstawiam ;)

hmm ja biorę od 1dc 6 tabletek dziennie do mniej więcej 12dc i wtedy odstawiam ;)
6 tabletek!? I nie czujesz się od tego źle? Mi by chyba żołądek wykręciło do góry nogami. Ale trochę mnie uspokoilaś, bo miałam wrażenie, że może ja za dużo tego łykam, a mam 2x1 na dobę:) czyli są osoby, które jedzą tego więcej dziennie:) uff

Przypomnij mi bo już zapomniałam ile teoretycznie będziesz po owu w tym zaleconym dniu badania proga?
W teorii 4 dni po owu ale mój organizm i wszystko na to wskazuje że owulację miałam 10dc albo w ogóle jej nie miałam (co zakładam bo leki które przyjmuje obniżają poziom progesteronu i lh). Dodatkowo muszę wam powiedzieć że lekarz przepisał mi na infekcje mieszaną Macmiror i na początku wstrzymywałam się z ich braniem bo naczytałam się w internecie różnych rzeczy ale dziś coś mnie tchnęło żebym wzięła bo coś mi mówi że ten cykl będzie przegrany albo poprostu mam uczucie że nic się nie stanie. Nie wiem jakie jest wasze zdanie o Macmiror ? Ale nie chce pojawić się za tydzień u ginekologa z dalej hulającym stanem zapalnym bo dostanę opierdziel. Ech, spać nie mogę tyle mam myśli w głowie.:baffled:

kurka wodna, dużo. Ja za amh płaciłam 125 zł. Ale trzeba się cieszyć, że masz lekarza co bada. Ja długo trafiałam na takich co leczyli „na ślepo”, a nóż widelec zadziała...
Ja płaciłabym 190zl za amh w klinice ale poszłam na nfz z mężem do takiej placówki leczenia niepłodności i angrologii czy coś takiego, miałam pełno badań zrobionych w ramach funduszu, niestety juz nie mieli genetyka więc genetyczne zrobilismy w większości na własną rękę, no i androloga też już nie było i niedługo później jakoś przestało to już działać. A wtedy w każdym województwie była jedna taka placówka niepłodności na nfz.

reklama
Temperatura leci do góry coraz bardziej. 🙈
Chciałabym już mieć ten 6 kwietnia i wiedzieć na czym stoję. ;)
Screenshot_2021-03-29-07-21-03-492_pl.ovufriend.app.jpg

Do góry