reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

U mnie tak jest i nie ma opcji żeby gdzieś kliknąć
Wejdz z poziomu przeglądarki, ja tak tylko wchodzę i u mnie widać tak:
1616920170118.png

reklama
Łoooo nigdy o czymś takim nie slyszalam. Jak czyms takim sie posługiwać, z czystej ciekawości? Ja za tydzień ide do lekarza, niech popatrzy co się dzieję. 😉
Już Wam odpowiadam dziewczyny 😃 On działa na ślinę. Jest niby dokładniejszy niż paski. Widzę że to jest jakaś nowość na rynku, podpatrzylam u jakiejś dziewczyny na tik toku która też zmaga się z niepłodnością. Kosztuje ok 120zl więc pomyślałam że zaryzykuje.
Działa w taki sposób że pobiera się małe próbki śliny, która okazuje się zmienia się wraz z nadchodzącą owulacja. Pojawiają się w nim wtedy takie "paprotki". Jeśli paprotek nie ma, nie ma owulacji. Jeśli jest dużo, znaczy że owulacja blisko.

Już Wam odpowiadam dziewczyny [emoji2] On działa na ślinę. Jest niby dokładniejszy niż paski. Widzę że to jest jakaś nowość na rynku, podpatrzylam u jakiejś dziewczyny na tik toku która też zmaga się z niepłodnością. Kosztuje ok 120zl więc pomyślałam że zaryzykuje.
Działa w taki sposób że pobiera się małe próbki śliny, która okazuje się zmienia się wraz z nadchodzącą owulacja. Pojawiają się w nim wtedy takie "paprotki". Jeśli paprotek nie ma, nie ma owulacji. Jeśli jest dużo, znaczy że owulacja blisko.

Ale wiadomo jak dużo musi być tych paprotek, żeby wiedzieć, ze już blisko? Ze to dzis, a nie za 5 dni? Mam wrażenie, ze nie byłabym pewna czy już blisko czy nie, w zależności ile ich tam jest [emoji85] jednak kreska na owulaku to kreska [emoji16] dla mnie oczywiście, mniejsze pole do dedukcji [emoji16]

Ale wiadomo jak dużo musi być tych paprotek, żeby wiedzieć, ze już blisko? Ze to dzis, a nie za 5 dni? Mam wrażenie, ze nie byłabym pewna czy już blisko czy nie, w zależności ile ich tam jest [emoji85] jednak kreska na owulaku to kreska [emoji16] dla mnie oczywiście, mniejsze pole do dedukcji [emoji16]
Wiadomo, bo tuż przed owu jest ich bardzo dużo i to tak "chatakterystycznie" Wygląda ☺ w każdym razie dla pewności w tym cyklu zamierzam testować ten mikroskop razem z paskami. 😃

Już Wam odpowiadam dziewczyny 😃 On działa na ślinę. Jest niby dokładniejszy niż paski. Widzę że to jest jakaś nowość na rynku, podpatrzylam u jakiejś dziewczyny na tik toku która też zmaga się z niepłodnością. Kosztuje ok 120zl więc pomyślałam że zaryzykuje.
O cholera, zaskoczyłaś mnie. Probuje teraz dojsc do tych paprotek, mianowicie ? Umiesz mi to jakos dokladnie przedstawić? 😁 czysta ciekawość...

reklama
O cholera, zaskoczyłaś mnie. Probuje teraz dojsc do tych paprotek, mianowicie ? Umiesz mi to jakos dokladnie przedstawić? 😁 czysta ciekawość...
Jako ze sama się zaciekawiłam tematem to znalazłam taką grafikę. :)
1616923607313.png

Do góry