reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Cześć dziewczyny :)

dolaczam do Waszego grona! Chyba potrzebuje jakiegoś wsparcia słysząc ciagle dookoła ze wszyscy zachodzą w ciąże a u nas nic. Staraliśmy się 7 miesięcy o dziecko i kiedy już zobaczyłam 2 kreski na teście i już świętowaliśmy, niestety poroniłam (16.03).

Może teraz z Wami będzie mi trochę lżej przy kolejnym podejściu :)
Cześć! Miło, że do Nas napisałaś, masz rację w grupie raźniej 😁 Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty, obyś teraz nie musiała długo czekać na pozytywny test i cieszyła się ciążą przez 9 miesiący ☺️

reklama
Cześć! Miło, że do Nas napisałaś, masz rację w grupie raźniej 😁 Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty, obyś teraz nie musiała długo czekać na pozytywny test i cieszyła się ciążą przez 9 miesiący ☺️
Oj mam taka nadzieje :) swoje już przepłakałam i nastawiam się teraz tylko pozytywnie :)

zastanawiam się tylko kiedy znowu możemy zacząć starania, co lekarz to inne opinie :/

może jest tutaj ktoś to starał się odrazu po pierwszej miesiączce ?

Oj mam taka nadzieje :) swoje już przepłakałam i nastawiam się teraz tylko pozytywnie :)

zastanawiam się tylko kiedy znowu możemy zacząć starania, co lekarz to inne opinie :/

może jest tutaj ktoś to starał się odrazu po pierwszej miesiączce ?
Wiesz co jest też wątek "Ciąża po poronieniu" myślę że tam warto spytać, chociaż u Nas też parę dziewczyn ma za sobą poronienia i może Ci lepiej odpowiedzieć na to pytanie niż ja 😉

Przy cyklach 29 dniowych ja miałam pozytywny test 14 dnia cyklu. 12 dnia cyklu dopiero kreseczka zaczynała się robić mniej blada. Więc to że masz 9 dnia cyklu bladą kreskę to prawdopodobnie norma i wszystko jest w porządku :).
No ale ostatnio cykl trwał 25 dni i temu się trochę martwię i tak z partnerem robimy to co 2dni w razie w No ale myśl w głowie siedzi

to Ci gine zapisał?
tak, miałam już ładne pęcherzyki(tak, dwa po 1 w kazdym jajniku i mozliwe, że jak się udało to będą bliźniaki) ale endometrium było do kitu. Najpierw miałam estrofem przez 3 dni tylko brać i faktycznie ładnie urosło więc fasolki mają się gdzie zagnieździć i po usg doktor zdecydowała, że kontynuujemy estrofem w mniejszej dawce do dnia spodziewanej miesiączki żeby nam się endometrium nie chciało czasami złuszczać. Oczywiscie, nie znajdziesz tego zastosowania w ulotce, moja doktor ma niestandardowe metody:)

u mnie tak na prawdę to pierwszy miesiąc choć nie zabezpieczamy się gdzie od października tamtego roku No ale robiliśmy to rzadko No i w losowe dni ten miesiąc żeśmy się przyłożyli czytałam tez o wiesiołku żeby przez cykl go brać czy jest to prawda ?

Wiesiołek tylko do dnia owu, potem się odstawia.

reklama
Do góry