reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Ja też miałam w styczniu zabieg łyżeczkowania, też jestem w 2 cyklu po zabiegu, mam jeszcze prawie tydzień do [emoji204], ale wiem że ten cykl też nie był udany... Powodzenia, byle u Ciebie skończyło się optymistycznie
My się nie staraliśmy teraz. Plan był w kwietniu, ale nie wiem jak z moimi cyklami będzie i badania immunologi mam do konsultacji.

reklama
Ja jestem z czerwca 95' 😁
Tak, 3 lata 😓 W czerwcu 2018 wzięliśmy ślub a zaczęliśmy starania w styczniu 2018, pół roku przed ślubem.
Miałam w trakcie przeprowadzkę, zmianę pracy, narodziny bratanicy i narodziny syna najlepszej przyjaciółki, także ciężko powiedzieć w moim przypadku że to "głowa" jest problemem bo miałam przez te 3 lata dużo rzeczy które bardzo mocno zajmowały mój umysł i odciągały uwagę od starań a jednak mimo to... 🤷🏻‍♀️ nigdy nie byłam w ciąży
Ooo A jaki dzień magicznego czerwca. Ja w 2018 roku odpuscilam starania po wieści o invitro teraz na nowi zaczynam jak torpeda heheh

Tak, ale podam Ci na Swoim przypadku, że testy miałam też ledwo co widoczne jak Twoje. Poszłam do gina zrobił bete I usg. Na usg torbiel. Beta 12,5 po 48h powtórka była już ponad 30. I mam synka 3 letniego. Więc Kochana wszystko możliwe [emoji16][emoji6]
Dziękuję! Wszystkim Wam dziewczyny bardzo dziękuję. :* Niestety nie mamy wpływu na ostateczny wynik, a czekanie tak wykańcza :< Trzymam za Was równiez najmocniej kciuki. PS. chciałam sprawdzić wynik bety - nie było, za pół godziny odświeżam i komunikat "Przerwa techniczna, Ze względu na prace serwisowe dostęp do wyników badań online jest niemożliwy" - akurat dziś!

Takie historie rodzą we mnie nadzieje 😍 ja też mam teraz taką sytuację że 24dc i cień cienia ledwo widoczny gołym okiem z nie-porannego moczu , a zdjęciu chyba nawet nie byłoby widać 😬 zobaczymy jak to się rozwinie 🤞🏻
Kasiu, może spróbuj ze zdjęciem? powspieramy się. trzymam za Ciebie kciuki :) jeden tylko test robiłaś? planujesz betę? jak to znosisz? bo ja ostatnio mam duży problem z akceptacją stresu i po prostu aż utrudnia mi to funkcjonowanie, tak mi ciągle dudni w klatce piersiowej.

Dziękuję! Wszystkim Wam dziewczyny bardzo dziękuję. :* Niestety nie mamy wpływu na ostateczny wynik, a czekanie tak wykańcza :< Trzymam za Was równiez najmocniej kciuki. PS. chciałam sprawdzić wynik bety - nie było, za pół godziny odświeżam i komunikat "Przerwa techniczna, Ze względu na prace serwisowe dostęp do wyników badań online jest niemożliwy" - akurat dziś!
ja miałem tak jak dodawali wyniki

Co do wieku to ja jestem '96 rocznik i mam juz 4,5 letnia corke, wiec przygode z macierzynstwem zaczelam bardzo wczesnie, ale wlasnie tak oboje chcielismy. Maz jest ode mnie starszy i tez sie cieszy ze zabralismy sie szybko za dzieci. Nie kazdy czuje potrzebe zeby sie wyszalec 🤷‍♀️☺️

Nie bylo mnie tu caly dzien prawie i ile stron do czytania mialam 🤪

Kasiu, może spróbuj ze zdjęciem? powspieramy się. trzymam za Ciebie kciuki :) jeden tylko test robiłaś? planujesz betę? jak to znosisz? bo ja ostatnio mam duży problem z akceptacją stresu i po prostu aż utrudnia mi to funkcjonowanie, tak mi ciągle dudni w klatce piersiowej.

Dziękuję, nawet nie wiesz jak mnie takie po prostu dobre, ciepłe słowa na duchu podnoszą 😘🥰 tak, test robiłam tylko jeden, wczoraj o około 16, nawet nie wiem czy później nie sciemnial bo po przepisowych 3 minutach go wywaliłam 🥴
Bety nie mam w planach, mieszkam w Niemczech i w mieście w którym mieszkam nie ma takich laboratoriów które "prywatnie" robią takie badania, trzeba iść do lekarza ze wszystkim. A w naszej klinice jest ogólnie drogo i myślę że za bete wzieliby ode mnie przynajmniej 50€, tyle płaciłam wcześniej za bodajże poziom żelaza i D3 😬
Wiesz co ja ogólnie żyję w dużym stresie i nie odczuwam tego aż tak bardzo, chociaż nie powiem, za każdym razem jak mam robić test to ręce mi się trzęsą i gorąco mnie oblewa...
U mnie się to raczej tak objawia ze spać nie mogę, albo ciągle na okrągło sni mi się że albo jestem w ciąży albo właśnie urodziłam 😥

reklama
@niematkawariatka a tutaj zdjęcie rzeczonego testu 🙈
20210318_190747.jpg

Do góry