reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Super nowina!!! Dlatego jak czytam iż gin na samym początku już stwierdza, że coś jest nie tak i jest pusto to Mnie krew zalewa bo tylko niepotrzebnie denerwuje mamusie[emoji6]
Dziewczyny! Wygląda na to, że to straszenie pustym jajem było tylko straszeniem :D dzisiaj według usg 7t+5, jest serduszko, a młody/a ma "już" 1.36 cm :D

reklama
Witajcie dziewczyny! 🙂 Dołączam do was, rozpoczynamy starania po pierwszej stracie (w 8 tygodniu serduszko przestało bic, miałam lyzeczkowanie - grudzień 2020). Mam hashimoto i dodatnie ana. Lekarze są dobrej myśli, ale ja mam duże obawy, czy sytuacja się nie powtórzy... Trzymam za Was wszystkie kciuki. 🙂

Witajcie dziewczyny! [emoji846] Dołączam do was, rozpoczynamy starania po pierwszej stracie (w 8 tygodniu serduszko przestało bic, miałam lyzeczkowanie - grudzień 2020). Mam hashimoto i dodatnie ana. Lekarze są dobrej myśli, ale ja mam duże obawy, czy sytuacja się nie powtórzy... Trzymam za Was wszystkie kciuki. [emoji846]

Witaj, czy leczysz się reumatologicznie że względu na podwyższone ana? Pytam bo ja też mam nieznacznie podwyższony wynik

Tak. Dostałam encorton 5 mg i w ciągu trzech tygodni ana spadło z 1:1000 do 1:630. Do tego biorę ovarin, witaminę d, magne B6, arechin i acard 75 mg od 14 dnia cyklu do okresu.U mnie ana jest dodatnie z powodu dsf70 - reszta jest negatywna.

Ja też od dawna marzę o dziecku, a właśnie w tamtym roku w końcu podjęliśmy decyzję. Teraz jeszcze trochę czekania, bo dopiero w lipcu możemy się starać, ale szczerze mówiąc ten czas strasznie szybko leci. Co do wieku - mnie wkurza, jak mi lekarze wmawiają, że jestem taka młoda i nie ma się co spieszyć. Kurczę, ja chcę mieć trójkę, to kiedy zacząć jak nie teraz? 😂
Ja mam wrażenie że wszystkim mowia ze "taka mloda" 😅. Ja 89'- 31 lat na karku, a jak powiedziałam o moich obawach, że się nie uda i że czas goni to usłyszałam "ale, że jaki czas? Przecież Pani mloda i ma tyle czasu przed sobą jeszcze!" 🤣🤣🤣🤣 myslalam, że spadnę z krzesełka że śmiechu 😅 Ok- może i wyglądam na 27 (wszyscy mi max tyle dają), ale bez przesady- zegara biologicznego nie oszukam 🤪

reklama
Do góry