reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2014 :)

susel, o matko, Ty to miałaś przejścia, jedno w 5 tygodniu, tak ja u mnie.. Ale widzę, że lipiec i sierpień, czyli zaszłaś od razu po poronieniu lipcowym i znowu się nie utrzymało? Kurde, chciałam bez starań w tym miesiącu, ale się też nie zabezpieczać, ale chyba to przemyślę.. Jakoś strasznie tego nie przeżyłam, ale wolałabym jednak sobie darować kolejny raz...
A za Ciebie bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki, tyle się wycierpiałaś...

reklama
grubson dokladnie tak jak mowisz. w lipcu szybko mi wyszedl test i szybko zaczelam krwawic, w sierpniu troche pozniej beta spadla, ale to nie bylo az tak bolesne jak grudzien :-( podobno po poronieniu jest wieksza plodnosc, ale musisz to przemyslec.

widzę, że są tu dziewczyny z tarczycowymi problemami ;)

Ja miałam z moją tarczycą przeboje ;)
Skopiuję wiadomość z innego wątku.
Jestem starająca z niedoczynnością tarczycy, obecnie trwa już 8 cykl starań
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif

Niestety podczas 3 cyklu starań zbadałam TSH - wyszło około ponad 3 i aż dwóch endo u których byłam stwierdziiło, że mieszczę się w normach
baffled5wh.gif.pagespeed.ce.aA6MwztLt7.gif
Wkrótce wyniosło już 4,9 i na szczęście trafiłam na świetnego gin-endo.
Obecnie mam 2,39 i ciągle spada
happy8se.gif.pagespeed.ce.LIkchqCFGu.gif
Tak więc pierwsze minimum 4 cykle były w zasadzie spisane na straty.

Wczoraj byłam u ginekologa, widział coś na kształt ciałka żóltego i prawdopodobnie była owulacja z lewego jajnika (ten też bolał mnie parę dni temu)
happy8se.gif.pagespeed.ce.LIkchqCFGu.gif

Teraz czekamy na efekty
002.gif

Dziewczynki ja wam przyznam że obiecałam sobie odpuścić na jakiś czas co tyczy się też fora na których się udzielam.
Pamiętajcie za każdą z was trzymam bardzo mocno Kciuki a tym które już są ciężarówkami z całego serca gratuluję.
Na pewno będę was odwiedzać co jakiś czas obiecuję ale zapewne nie tak często jak powinnam, wybaczcie mi ale potrzebuję trochę czasu na przemyślenie tego wszystkiego co się wydarzyło i ogarnięcie dołka w którym chwilowo jestem.

Susel, nie no tego jak się czułaś w grudniu nie jestem sobie w stanie wyobrazić, to musiało być straszne, przecież już biło serduszko...
Ehh i dlatego mamy umowę, że nikomu nie powiemy do 12 tygodnia.
Sama nie wiem, w sumie dziwnie tak nagle się zabezpieczać, ale wolałabym sobie nie fundować powtórki.. Zobaczymy.

WooHoo, oby okazało się, że efekty będą pozytywne :)

Suselku - tak najprawdopodobniej przez hashimoto mam takie zawirowania z krwawieniem. Teraz jest 24 dc i już pierwsze brudzenia wiec ten cykl to pewnie teraz z 10 dni bedzie trzeba przeznaczyc na @ bo bez luteiny to tak bedzie sie paprac.
Tigerlily - tsh masz za wysokie jak na staranka. Co do przesowciał jezeli sa w normie to nie hashimoto. Hashimoto stwierdza sie jeżeli przeciwciala są wielokkrotnie przekroczone, np norma <34iu/ml to hashimoto stwierdzaja przy wyniku ok 200. Wiec jezeli mialas robione przeciwciala to raczej nie powinnas sie tym martwic. Nadczynnosc mozna latwiej opanowac i nie jest sie skazanym do konca zycia na leki.

Tak w ogole to ja po pracy. Pomimo tego ze udalo mi sie prawie pol zmiany przesiedziec na tylku to i tak mam wrazenie ze każdy skrawek ciala mnie boli.
Wiec dobranoc paniom i wskakuje do wyrka.

Witam nocną porą :-)
Grubson - na leku? czyli studia farmaceutyczne? Tak mi się skojarzyło :-p jeśli się mylę popraw mnie :-D
WooHoo - witaj, rozgość się :tak:

Dziewczyny Kochane, mam pytanie, bo Wy się na pewno na tym znacie. Po kuracji antybiotykowej zakupiłam sobie zestaw witamin dla niej. W składzie jest 200 ug kwasu foliowego. Czy kwas foliowy reguluje jakoś owulację, pracę jajników? Bo po 3 dniach brania zaczęłam czuć jajniki, nie mogę powiedzieć, że bolą, ale czuje, że są :happy2:

Dzień dobry
Pada ale dobry. Dziś sensacji z @ ciąg dalszy. Plamienia dziś po wyjściu do ubikacji. Więc wszystko wraca do stałej starej normy sprzed brania luteiny.

Aniu - około trzymiesięczne branie witamin ma wpływ na płodność, jest to optymalny czas ostatecznego kształtowania się komórki jajowej. Teraz może to być zwykłym zbiegiem okoliczności że odczuwasz jajniki. Nawet może być tak, że ból jest efektem antybiotykoterapi a teraz wdrożenia suplementacji po antybiotykach. Cały organizm odzyskuje równowagę po antybiotyku i dlatego coś odczuwasz.

U nas wczoraj zaczęło padać po 16-stej, były gwałtowne burze, ustało około 22.30, specjalnie dla mnie jak wracałam z pracy :-D i zaraz po wejściu do domu zaczęło padać i pada do teraz. Burze były porządne ale żadna nie chciała zakłócić pracy np brakiem prądu.

Miłego dnia

Dzien dobry Kobietki:tak:

WooHoo witaj i powodzenia .Fajnie ze pojawiaja sie nowe osoby:tak:

Jolasia u mnie tez pogoda od wczoraj to jeden wielki koszmar okropne burze i ciagly deszcz.

Grubson mnie skojarzylo sie ze studiujesz medycyne.Pewnie dlatego ze nieraz sie w dokumentach pisze sie w skrocie profil lek :-DJak chodzi o szybkie staranka po poronieniu to najlepiej zapytac lekarza.Mnie w szpitalu przed zabiegiem i w zasadzie zaraz po mowili ze 3 miesiace przerwy a moja gin dala mi zielone swiatlo zaraz po 2 @ bo powiedziala ze wszystko sie pogoilo

Suselku jak czytam Twoje posty to jakos tak mi przykro ze tyle musialas przejsc.Ja tez teraz stwierdzam ze komukolwiek powiedzialabym dopiero po 12 tc

U mnie koniec @ w koncu bo jakos w tym miesiacu dzialala mi na nerwy:-D

Milego dnia Kochanemilego dnia napis miso00.gif

Załączniki

• milego dnia napis miso00.gif
    milego dnia napis miso00.gif
    34 KB · Wyświetleń: 58
Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny :tak:

melduję co po wizycie: dzidziuś zdrowy, choć nie chciał dać się obejrzeć tak się wiercił :-D w końcu się dupką odwrócił :-D jeśli moje przeczucie mnie nie myli i nic się nie zmieni na usg będziemy mieli synka :-)

na problemy z układem moczowym dostałam furaginę (wcześniej mi jej nie dawała bo byłam przed 12 tyg ciąży, a ponoć nie można) i powiedziała, że tym razem będzie ok :tak:

na skurcze dostałam magnum B6 :tak:

a na katar nasivin 0,05% i w końcu całą noc przespałam nie licząc kilku wizyt w wc :-D i na razie mam zakaz wychodzenia z domu póki się nie wykuruję....

niestety sex zabroniony przez wcześniejsze przeboje :-( ale orgazm jak najbardziej wskazany :-D

Aschlee
to teraz tylko brać się do działania :tak:

Do góry