reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2014 :)

Hej dziewczyny - wreszcie się ochłodziło.

Mychunia - Ja sikam co godzinę. Przez to ciągłe podcieranie nam na dole wszystko podrażnione. Mocz mam ok ale zasadowy. Czy ten żurawit można w ciąży? Bo muszę zakwasic cholerstwo.

Suselku - &&&&& za rozmowę.

Tigerlilly- ja mam lux med i wszystkie badania w abonamencie. Wiem że można indywidualnie wykupić. U ciebie zapowiada się jednak leczenie tsh :(

Grubson - witaj! Przykro mi że się nie udało ale nie można się poddawać.

Asiula - Paryżanko dawaj fotki na fb!

reklama
hej dziewczyny
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif

kolejna noc przekimana, a nie przespana... ale jest poprawa gardło już nie boli prawie w cale, a katar nie jest tylko wodą
na szczęście temperatury nie mam

troszkę mnie brzuszek pobolewa od ciągłego kichania i smarkania.... mam nadzieję, że to dzidziusiowi nie zaszkodzi....

suselku wydaje mi się, że to moje przeziębienie ma podłoże alergiczne zaś :tak:

xAnkax pojutrze napiszę, bo dziś wizytę mam na 21:15 i pewnie zaś będzie obsuwa :-( moja ginekolog dała mi jedno razowy antybiotyk i wcześniej leczyła urofuraginum, ale nie pomogło :baffled: mam nadzieję, że teraz da coś co pomoże...

jołasia piję wodę - prawie 2l dziennie (1 butelka), do tego herbaty z cytryną (2-3 kubki), zupy staram się jeść codziennie. Jak piję soki jest mi niedobrze :-(

gochson miałam badanie ogólne moczu, potem 2 razy posiewy, potem dostałam antybiotyk, teraz powtórzone badanie ogólne i dalej jest nie tak :-(

iwo
można mi ginekolog poradziła, a ja też sikam co pół godziny lub godzinę :-(

xAnkax, a jaki egzamin Cię czeka? Łączę się w bólu, przede mną też mnóstwo nauki i zaliczenie od którego wszystko zależy...

tigerlily
, powiem , ze dziwne te wyniki, ciekawa jestem co wyjdzie z dodatkowych badań.. Ja chodzę prywatnie, mam tak zarąbistą panią doktor, ze nie zamienię jej na nikogo innego, trudno, będę bulić.. Ale jak masz mozliwośc korzystania z Luxmedu to warto przemysleć, podobno super sprawa.

Asia, zazdoszczę Paryża! Baw się dobrze :)

Gochson, trochę mamy podobne nicki :D

Iwo, żurawit można w ciąży, jak najbardziej ;) Nie poddaję się, to dopiero pierwsze niepowodzenie.. Po prostu ten cykl spisuję na straty bo jest kompletnie rozregulowany, ale mam nadzieję, że po 1 @ po poronieniu będzie już ok.

U mnie nada plamienie :/ Dupa! :p

Mychunia - a jaka herbata? Czarna? Taka odwadnia i za bardzo nie powinno się pić jej. Tylko sporadycznie, od tak od okazji. A wody najlepiej pić 2 do 2,5 litra dziennie. niecałe 2 litry samej wody może okazać się przy problemie pęcherza w ciąży za mało.

Grubson, - jeżeli plamienia będą się długo utrzymywać musisz iść do lekarza. Bywa tak, że po poronieniu samoistnym organizm ma problem z oczyszczeniem sie albo masz zaburzenia hormonalne które powodują plamienia. watro też zrobić wymaz czy nie ma bakterii.

Ostatnia edycja:
jołasia - dziękuję za tak długą odpowiedź. Niestety u mnie w rodzinie dużo osób cierpi na choroby tarczycy, więc spodziewałam się, ze prędzej czy później mnie też dopadnie. Podejrzewam, że tak jak oni będę musiała brać przez pewien czas euthyrox. Mam nadzieje, że po dalszych badaniach nie wyjdzie mi nic strasznego i że jednak ta tarczyca, nie będzie aż tak tragiczna.

grubson - moja gin też tak powiedziała, tym bardziej że z kolei FT4 mam w normie 14.01 (9,01-19.05). Niestety teraz przeglądając te wyniki sprawdzam, że TSH stopniowo wzrasta już od roku. Mam nadzieję, że trafię na jakiegoś dobrego endokrynologa, który będzie w stanie mnie uregulować.

Co do luxmedu, to właśnie licząc tak podsumowałam że same badania krwi niekiedy kosztują mnie 200 zł, nie mówiąc o gin, usg, cytologiach etc. Ta opcja nie będzie chyba zła, tym bardziej jak widać potrzebuję większej opieki niż samej ginki.

Dziewczyny miała, któraś z Was taki problem z tsh? Długo może potrwać takie leczenie?

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, miłego dnia!

tigerlily - jeżeli masz finanse, zrób sobie badanie anty-TPO. To może dużo wyjaśnić. Czy jest to zwykła nadczynność tarczycy a wysokie ft3 właśnie chyba na to wskazuje, czy jest to może nadczynność która przekształci się w niedoczynność w przyszłości. Tak zachowuje się hashimoto. Wtedy na euthyrox będziesz skazana do końca życia. Lepiej o rodzaju choroby tarczycy wiedzieć przed staraniami o dzidzię. Chora tarczyca może powodować niepłodność. Dobrze leczona pozwala normalnie żyć.

Ja zmykam do pracy:-p

Witam Kochanieńkie :-)
Wstyd się przyznać, ale niedawno co wstałam. Po 7.00 obudził mnie kominiarz (sprawdzali przepływ kominów w bloku)...i mówię sobie tak: No to jak już tak wcześnie wstałam, to zrobię sobie śniadanko, kawkę i na spacer pójdę z pieskiem. Mhm, Mhm...zasnęłam drugi raz :-D Bułka wyschnięta, kawa zimna :wściekła/y::-D

Susel - kciukasy za rozmowę &&&& ;-)
Aschlee - może i nawet tak jest lepiej, wyluzowałaś i spędzasz miło czas, bo jakże by inaczej...przecież z Córą najlepiej :-)
Asia - "nie spać, zwiedzać, z.... :-D" czekamy na relacje z wyjazdu! :tak:
Tigerlily - służymy wsparciem i wiedzą o każdej porze dnia i nocy (chociaż osobiście moja wiedza jest nie za duża):-) gratuluję zdanej aplikacji/aplikantury! - nie wiem, która nazwa jest poprawna :zawstydzona/y:
Mychunia - trzymam kciuki za wizytę i o to, aby Ci pomogli zwalczyć to cholerstwo. Całusy dla Ciebie i Dzidziolka :*
Jołasia - jak Ci mija Kochana pierwszy dzień pracy?:happy2: z Mimozamą miałam kontakt telefoniczny jak była w Poznaniu, średnio się u niej działo, ale nie wypada mi o tym pisać. Zaatakuje ją telefonicznie, niech się do nas tu odezwie ;-)
Grubson - egzamin licencjacki...100 obszernych pytań:szok: w mojej uczelni już się odeszło od pisania prac na egzamin licencjacki:confused: a Ciebie co, jak i kiedy czeka?
Gochson - przepraszam, musiała mi ta druga beta umknąć :sorry2::zawstydzona/y: Zaciskam kciuki za piątkową wizytę, będzie na pewno dobrze - musi być! :happy2:
Anula, Bada M., Ewelinka, Uleńka - gdzie się podziewacie Mamuśki ? :*

Ostatnia edycja:
jołasia - gapa ze mnie zupełna, tak to jest jak się człowiek na tym wszystkim nie zna. Z tego co widzę na badaniu, to ja robiłam te przeciwciała, tylko u mnie one są podane pełnymi nazwami. Wyniki były takie: peroksydaza tarczycowa : <3,00 (<5,61), tyreoglobulina 4.00 (<4,11) - niby w normie, ale czy na pewno?

xAnkax- dziękuję serdecznie! Widzę po suwaczku, że u Ciebie też niedługo ważny egzamin. Powodzenia i trzymam kciuki!

Jołasia, dzięki ;) Zakażenia raczej nie mam, innych objawów brak. Wygląda mi to właśnie na zawirowania hormonalne, ale tak może być.. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, w razie czego pójdę w przyszłym tygodniu.

tigerlily, no ewidentnie coś się kluje, wygląda na hashimoto, ale dobrze, że jesteś pod opieką lekarza - zdąży zareagować w porę. Nie wiem w sumie czy jest sens brać już euthyrox skoro hormony tarczycy w normie (a eurthyrox to przecież właśnie te hormony) a i tsh wcale nie jest złe.. Ale to już musi zadecydować endokrynolog, to poziom zaawansowany i nie na moją wiedzę ;) :p Myślę, że na razie raczej obserwacja, szczególnie, że przeciwciała w górnej granicy, ale w normie.. Chociaż planujesz ciążę, więc może już zacząć suplementować.. No albo w jedną albo w drugą, jesteś na granicy :D Ale na pewno się nie martw bo przecież wyniki są prawie dobre, więc prawie na pewno będziesz się mogła starać od razu:) Daj znać po wizycie bo jestem ciekawa co Ci powie!

xAnkax, a ja trochę zawaliłam studia przez ten cały ślub i muszę nadrabiać ostro, 3 czerwca mam kumulację zaliczeń i teraz siedzę na tym dziadostwem :/
Egzamin mówisz? Hmm może i nauki dużo, ale przynajmniej to jakoś sprawdza wiedzę, a te całe prace? Przecież to był pic na wodę, każdy idiota może zapłacić 1000 zł i ktoś mu napisze pracę! A obrony to w 90% formalność..
Także mądrzy ludzie na tej Twojej uczelni, według mnie ;) Dasz radę, na pewno! :) A co kończysz?

reklama
A no się zapadłam:szok:
A tak serio, wybaczcie że was zaniedbałam ale takie dołowniki Mnie dopadły,że postanowiłam zaszyć się w pracy na zmianę z domem i ogrodem. Podejście do In Vitro nie wyszło, a raczej powinnam napisać nie doszło do podejścia przez zła dawkę leków od niedopatrzenie lekarza:wściekła/y: na dzień dzisiejszy zdycham umieram po ovitrelle :baffled: i czekam na @. Wizyta kontrolna w Czerwcu a Kolejne podejście w Lipcu... muszę czymś się zająć aby nie zwariować do tego czasu:baffled:

Do góry