Cześć Dziewczyny Pozwoliłam sobie napisać do Was, bo właśnie mija 6 msc jak staram się o zajście. Wczoraj minął 29 dc, test wyszedł ujemny Mimo, że nie podchodzimy z mężem do ciąży na zasadzie, że "musi być", nie szalejemy - staramy się około połowy cyklu może trochę bardziej, ale podchodzimy do tego zdrowo - jak się uda to super, jak nie to trudno (not this time ). W zeszłym roku mierzyłam temperaturę i sprawdzałam śluz, po części też w pierwszym okresie starania się i wszystko miałam prawie książkowo (mierzyłam temp dla własnego sprawdzenia, czy wszystko działa dobrze). Doszliśmy jednak do wniosku, że "termometrowanie" może trochę przeszkadzać i wzięliśmy to bardziej na luzie. Nie mniej jednak jakoś mi przykro. Jeszcze jak oglądam dzisiaj te wszystkie dzieciaki, to mi się chce beczeć. Przepraszam, że smucę, cieszę się, że Wam się udało )
reklama
xAnkax, nie, nie kochana, kwas foliowy bierze się przed ciążą i w trakcie bo wpływa na prawidłowy rozwój układu nerwowego u tworzącego się dziecka A tak ogólnie wpływa np. na krwiotworzenie, ale nie ma związku z owulacją czy praca jajników Poza tym w ciąży powinno się brać 400 mikrogramów, jak na starania 200 moze być ale jak już zajdziesz lepiej zmienić preparat. A tak btw suplementy to jest jedno wielkie GIE Lepiej jeść warzywa i owoce i brać zwykły folik a nie jakieś dziadostwa
Aschlee, taa, no lekarski Tylko nie lubię się tym chwalić bo później dostaję milion pytań z różnymi przypadkami,a co ja kurde wiem po 4 roku? Jednak daleko mi jeszcze do lekarza Wiadomo, jak umiem to pomagam, ale ja naprawdę mało jeszcze wiem.
No tylko ja jestem po poronieniu samoistnym także po @ na pewno już będziemy mogli próbować A teraz i tak jakoś nam nie po drodze do łóżka także...
No to świetnie, że @ się kończy, zaraz będziecie działać
Mychunia, to super, że wszystko ok z dzieciaczkiem
Aschlee, taa, no lekarski Tylko nie lubię się tym chwalić bo później dostaję milion pytań z różnymi przypadkami,a co ja kurde wiem po 4 roku? Jednak daleko mi jeszcze do lekarza Wiadomo, jak umiem to pomagam, ale ja naprawdę mało jeszcze wiem.
No tylko ja jestem po poronieniu samoistnym także po @ na pewno już będziemy mogli próbować A teraz i tak jakoś nam nie po drodze do łóżka także...
No to świetnie, że @ się kończy, zaraz będziecie działać
Mychunia, to super, że wszystko ok z dzieciaczkiem
Aschlee im bliżej wizyty tym bardziej się stresuje. Cały czas się zastanawiam czy wszystko jest ok, a to wiadomo męczące. Fizycznie jest ok - trochę mnie mdli rankiem, no i w nocy mi gorąco i się budzę nad ranem. Chyba te hormony tak na mnie działają, bo dziś obudziłam sie cała mokra.
Hej dziewczyny,
Podczytuję Was trochę i postanowiłam do Was dołączyć. Jestem też na innych wątkach, ale stwierdziłam, że im większa grupa wsparcia, tym lżej na serduchu
Moja historia w wielkim skrócie - staramy się o dzidzię 2 lata, wyniki są ok, ale... jest mięśniak blokujący lewy jajowód i ostatnio wykryty wrogi śluz... teraz szykuję się do pierwszej w życiu IUI i strasznie się denerwuję. Jestem po stymulacji clo, w czwartek mam wizytę i zobaczymy co dalej... Od kiedy się dowiedziałam, że czeka mnie IUI, nie mogę przestać o tym myśleć, siedzę na forum całe dnie i szukam pozytywnych historii... Ponoć najlepiej jest o tym nie myśleć, zająć się czymś innym, ale ciężko jest, gdy na każdym kroku badania, tabletki i odliczanie dni cyklu...
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki!
Podczytuję Was trochę i postanowiłam do Was dołączyć. Jestem też na innych wątkach, ale stwierdziłam, że im większa grupa wsparcia, tym lżej na serduchu
Moja historia w wielkim skrócie - staramy się o dzidzię 2 lata, wyniki są ok, ale... jest mięśniak blokujący lewy jajowód i ostatnio wykryty wrogi śluz... teraz szykuję się do pierwszej w życiu IUI i strasznie się denerwuję. Jestem po stymulacji clo, w czwartek mam wizytę i zobaczymy co dalej... Od kiedy się dowiedziałam, że czeka mnie IUI, nie mogę przestać o tym myśleć, siedzę na forum całe dnie i szukam pozytywnych historii... Ponoć najlepiej jest o tym nie myśleć, zająć się czymś innym, ale ciężko jest, gdy na każdym kroku badania, tabletki i odliczanie dni cyklu...
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki!
reklama
jołasia
od 2008r, może kiedyś...
Witam nowe dziewczyny.
Aschle - no właśnie pogoda do bani. Właśnie wróciłam z polowania na mięcho Idziesz po tych chodnikach i niemal toniesz w wodzie. Miałam wrażenie że jestem a WB, choć to nie Londyn. Na pocieszenie pogody zajadam się lodami czekoladowymi z sorbetem malinowym.
Aschle - no właśnie pogoda do bani. Właśnie wróciłam z polowania na mięcho Idziesz po tych chodnikach i niemal toniesz w wodzie. Miałam wrażenie że jestem a WB, choć to nie Londyn. Na pocieszenie pogody zajadam się lodami czekoladowymi z sorbetem malinowym.