reklama
hej dziewczynki .. ale dzień . praktycznie cały przeleżałam . Boli mnie wszystko włosy paznokcie skóra , dorobilam się na tym lanym poniedziałku. Mój pan T jako punkt honoru postanowił dziś wieczorową porą zrobić mi masaż z niespodzianką aby przywrócić mnie do życia .. parę minut temu dzwonił że jest w Rossmanie i chce kupić żel do masażu ..wiodącej firmy na DDDD , ma fantazję . Pani ekspedientka była cala czerwona jak pytał się o szczegóły . hihihhi . może być ciekawe serduszkowanie ..
;-)
Widzę, że szykuje się fantazyjne serduszkowanie hihi ;-)
jołasia
od 2008r, może kiedyś...
Uleńka, - tylko pytanie co to było wczoraj owulacja dwuch pęcherzyków, bo co by tak bolała. nie było usg przed samymi świętami bo gina nie było. Usg 8 dc 2 * po 10 mm, 10 dc 3 * po 17 mm, 17 dc 1 * 24 mm dwóch poprzednich nie widać, bąć ekspresowo się wchłonęły
ulenka7883
mamusia Antolka:)))
Jołasia brałam prysznic i tak sobie rozmyślałam i wymyśliłam,że może jednak słuchać jednego lek a nie chodzić jeszcze do innego,bo w końcu sama ogłupiejesz i nie będziesz wiedziała kogo słuchać. Lepiej trzymać się jednego i jemu wierzyć i ufać ,że wie co robi. Wierzę Kochana,że już wkrótce poczujesz spokój....
jołasia
od 2008r, może kiedyś...
Ula, - tak się zastanawiałam, po prostu bo już nie wiem wyczytałam na wikipedi:
"Najważniejsze efekty oddziaływania progesteronu na narząd rodny to:
- ułatwianie owulacji, poprzez dokonywanie proteolizy ściany pęcherzyka Graafa;"
ulenka7883
ja nie używałam bo nie zdążyłam,więc Ci w tym nie pomogędziewczynki jakiej firmy testów owu używałyście ...?
ulenka7883
Ula, - tak się zastanawiałam, po prostu bo już nie wiem wyczytałam na wikipedi:
I co o tym myśleć. Może jest za mało progesteronu i jajeczko nie wyskoczy bo ścianki pęcherzyka nie chcą pęknąć.
- ułatwianie owulacji, poprzez dokonywanie proteolizy ściany pęcherzyka Graafa;"
kochana tak bardzo bym Ci chciała pomóc ale zupełnie nie mam pojęcia co o tym myśleć,wiesz co no może tak być...ale nie wiem kurcze....
reklama
jołasia
od 2008r, może kiedyś...
I jeszce to, przetłumaczona z zagranicznych opracowań:
Progesteronu w pęcherzyku pomaga również wywołać owulację raz występuje wzrost LH, chociaż dokładnie jak to robi to nie jest w pełni zrozumiałe. Badania opublikowane w sierpniu 2012 roku w Powielanie w Zwierzęta domowe sugeruje, że progesteron przygotowuje mieszek owulacji poprzez zmianę ekspresji genów w komórkach pęcherzykowych, poprzez wpływ na dopływ krwi do pęcherzyka i ewentualnie działając na samym jajku. Ta faza cyklu kobiety, zwane fazy owulacyjne, zazwyczaj trwa 16 do 32 godzin i kończy się owulacji.
Progesteronu w pęcherzyku pomaga również wywołać owulację raz występuje wzrost LH, chociaż dokładnie jak to robi to nie jest w pełni zrozumiałe. Badania opublikowane w sierpniu 2012 roku w Powielanie w Zwierzęta domowe sugeruje, że progesteron przygotowuje mieszek owulacji poprzez zmianę ekspresji genów w komórkach pęcherzykowych, poprzez wpływ na dopływ krwi do pęcherzyka i ewentualnie działając na samym jajku. Ta faza cyklu kobiety, zwane fazy owulacyjne, zazwyczaj trwa 16 do 32 godzin i kończy się owulacji.