reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
hej dziewczynki .. ale dzień . praktycznie cały przeleżałam . Boli mnie wszystko włosy paznokcie skóra , dorobilam się na tym lanym poniedziałku. Mój pan T jako punkt honoru postanowił dziś wieczorową porą zrobić mi masaż z niespodzianką aby przywrócić mnie do życia .. parę minut temu dzwonił że jest w Rossmanie i chce kupić żel do masażu ..wiodącej firmy na DDDD , ma fantazję . Pani ekspedientka była cala czerwona jak pytał się o szczegóły . hihihhi . może być ciekawe serduszkowanie ..
;-)

Widzę, że szykuje się fantazyjne serduszkowanie hihi ;-)

Uleńka, - tylko pytanie co to było wczoraj owulacja dwuch pęcherzyków, bo co by tak bolała. nie było usg przed samymi świętami bo gina nie było. Usg 8 dc 2 * po 10 mm, 10 dc 3 * po 17 mm, 17 dc 1 * 24 mm dwóch poprzednich nie widać, bąć ekspresowo się wchłonęły :nerd:

Jołasia brałam prysznic i tak sobie rozmyślałam i wymyśliłam,że może jednak słuchać jednego lek a nie chodzić jeszcze do innego,bo w końcu sama ogłupiejesz i nie będziesz wiedziała kogo słuchać. Lepiej trzymać się jednego i jemu wierzyć i ufać ,że wie co robi. Wierzę Kochana,że już wkrótce poczujesz spokój....

Ula, - tak się zastanawiałam, po prostu bo już nie wiem wyczytałam na wikipedi:
"Najważniejsze efekty oddziaływania progesteronu na narząd rodny to:
I co o tym myśleć. Może jest za mało progesteronu i jajeczko nie wyskoczy bo ścianki pęcherzyka nie chcą pęknąć.

Ula, - tak się zastanawiałam, po prostu bo już nie wiem wyczytałam na wikipedi:
"Najważniejsze efekty oddziaływania progesteronu na narząd rodny to:
I co o tym myśleć. Może jest za mało progesteronu i jajeczko nie wyskoczy bo ścianki pęcherzyka nie chcą pęknąć.

kochana tak bardzo bym Ci chciała pomóc ale zupełnie nie mam pojęcia co o tym myśleć,wiesz co no może tak być...ale nie wiem kurcze....

reklama
I jeszce to, przetłumaczona z zagranicznych opracowań:
Progesteronu w pęcherzyku pomaga również wywołać owulację raz występuje wzrost LH, chociaż dokładnie jak to robi to nie jest w pełni zrozumiałe. Badania opublikowane w sierpniu 2012 roku w Powielanie w Zwierzęta domowe sugeruje, że progesteron przygotowuje mieszek owulacji poprzez zmianę ekspresji genów w komórkach pęcherzykowych, poprzez wpływ na dopływ krwi do pęcherzyka i ewentualnie działając na samym jajku. Ta faza cyklu kobiety, zwane fazy owulacyjne, zazwyczaj trwa 16 do 32 godzin i kończy się owulacji.

Do góry