reklama
Anula1988 nie proponował. Kilka razy mi robiła USG i były pęcherzyki. Zresztą powiem szczerze, że nie wiem na czym polega ten monitoring. Wiesz jak to wygląda? U mnie problem jest z utrzymaniem, bo ja juz byłam 3 razy w ciąży i po pierwszym poronieniu dostałam clo i duphaston i urodziłam ślicznego chłopca.
Anula1988
Fanka BB :)
Gochson- ten monitoring polega na tym, że mniej więcej od 10 dc (to już w zależności jak gin uważa) najczęściej co 2 dni sprawdza się poprzez USG dopochwowe czy: w ogole rosna pęcherzyki, jaki jest ich przyrost, czy osiagaja odpowiednia wielkość, a potem czy pekaja i czy czasem nie tworzy się torbiel w jajniku po niepeknietym, przerosnietym pęcherzyku. Dlatego ten monitoring jest taki ważny. I dlatego np. w trakcie trwania cyklu gin może jeszcze zlecic przyjmować inne hormony, aby jeszcze uratować dany cykl, np. zastrzyk z pregnylu, aby spowodować pekniecie pęcherzyka w odpowiednim czasie. Albo właśnie w przypadku duphastonu gin musi zobaczyć,ze pęcherzyk już pękł, bo dopiero wtedy można brac dupka, ponieważ on zażywany wcześniej niż po owu może ja zablokowac Sama dopiero niedawno się tego dowiedziałam Medycyna poszła do przodu
Mligocka- tak, to ja ten drugi z wymienionych przez Ciebie przypadków. Niestety nie było mi dane jeszcze w ogole zajść w ciążę
Mligocka- tak, to ja ten drugi z wymienionych przez Ciebie przypadków. Niestety nie było mi dane jeszcze w ogole zajść w ciążę
mligocka jak rodziłam mojego synka to brałam duphaston od momentu kiedy się dowiedziałam o ciąży.
Teraz mi lekarka powiedziała, zeby brać od 18dc, ale brałam przez 3 cykle i przestałam, bo nie udało mi się zajść w ciąże, więc nie wiem czy to nie przez duphaston, a po drugie za każdym razem jak go brałam to miałam objawy jak ciążowe -bolesność brzucha i piersi, uczucie gorąca.
Ja za każdym razem zaszłam w ciąże bez duphastonu. U mnie było to tak: poronienie, potem ciąża po clo i od razu włączyli duphaston - urodziłam synka, teraz w lipcu znowu poronienie...tyle, ze nie brałam duphastonu, bo szczerze mówiąc myślałam, że skoro urodziłam synka to coś się odblokowało. Mój błąd bo miałam plamienia w terminie @, więc myślałam, że @, potem po tygodniu zobiłam bete i była pozytywna, no a później było poronienie. Pewnie jakbym od razu zrobiła test i włączyła duphaston to kto wie, może bym utrzymała.
Anula1988 no to monitoring u mojego lekarza to chyba nie wchodzi w grę, bo przyjmuje 2 razy w tygodniu i pewnie ciężko się wbić w dokładny dzień cyklu.
Teraz mi lekarka powiedziała, zeby brać od 18dc, ale brałam przez 3 cykle i przestałam, bo nie udało mi się zajść w ciąże, więc nie wiem czy to nie przez duphaston, a po drugie za każdym razem jak go brałam to miałam objawy jak ciążowe -bolesność brzucha i piersi, uczucie gorąca.
Ja za każdym razem zaszłam w ciąże bez duphastonu. U mnie było to tak: poronienie, potem ciąża po clo i od razu włączyli duphaston - urodziłam synka, teraz w lipcu znowu poronienie...tyle, ze nie brałam duphastonu, bo szczerze mówiąc myślałam, że skoro urodziłam synka to coś się odblokowało. Mój błąd bo miałam plamienia w terminie @, więc myślałam, że @, potem po tygodniu zobiłam bete i była pozytywna, no a później było poronienie. Pewnie jakbym od razu zrobiła test i włączyła duphaston to kto wie, może bym utrzymała.
Anula1988 no to monitoring u mojego lekarza to chyba nie wchodzi w grę, bo przyjmuje 2 razy w tygodniu i pewnie ciężko się wbić w dokładny dzień cyklu.
reklama
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Witam sie i ja