reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

hej dziewczyny :-)

ja po imprezie i jestem niezadowolona... w domu byłam po 23 :-( a zaczął grać dopiero po 19 :-( i grał bardzo dużo twistów i rock'n'roll-ów, ale ja niestety nie mogę ich tańczyć przez kolano :-( a oprócz tego trochę fajnych kawałków, a trochę smętów :-(wydaje mi się, że ten dj już się zawodowo wypalił....

emalia wydaje mi się, że dobrze Ci beta przyrasta. Trzymam za to kciuki :tak:

iwo aha :tak: ja nie wiem czy mogę być dawcą szpiku. Wiem, że np krwi oddawać nie mogę, bo jestem nosicielem żółtaczki na któą chorowałam jako dziecko :-(

cyntia witaj spowrotem ;*

gabis ja miałam takie krwawienie jakby był pierwszy dzień okresu, a potem się okazało, że to była implementacja :tak:

nic ja idę do kuchni szykować imprezę :tak:

reklama
Witam wszystkie dziewczyny i życzę miłego weekendu :-) nie będzie mnie dzisiaj i jutro jadę do brata i mojej najukochańszej i najsłodszej bratanicy :happy::happy::happy: która ma 3 latka. Trzymajcie się ciepło :-)

Załączniki

• owulacja gif.png
    owulacja gif.png
    11,8 KB · Wyświetleń: 34
  • małżeństwo gif.png
    małżeństwo gif.png
    7,1 KB · Wyświetleń: 40
Hej dziewczyny witam was z samego ranka.
Wczoraj wieczorem po wizycie w ubikacji zobaczyłam na bieliznie sluz zabarwiony na brązowo. Wyczytałam ze jest coś takiego jak plamienie implantacyjne podczas zagniezdzania zarodka (w pierwszej ciązy nie miałam nic takiego). I nie wiem czy to dobrze czy nie ma sie czym martwic. Wczoraj byłam 8 dzien po owu. Uspokójcie mnie ze to jest ok. Czy może musze sie jakoś specjalnie oszczędzac? Miała któras z was takie plamienia? Kiedy potem robiłyscie test?
Matko ale już jestem nakręcona na ciąze jak sie okaże że to nie to to chyba sie załamie.
Gabis - Może to być plamienie implantacyjne, choć 8 dni po owu to trochę wcześnie na implantację (ale możliwe!). Ale bardzo trzymam kciuki, by za parę dni były dwie kreseczki na teście. Postaraj się teraz odstresować, bo jak kobieta się za bardzo spina podczas starań może wytworzyć się blokada psychiczna - na pewno nieraz słyszałaś o tej blokadzie. Wyjdźcie do kina, teatru, pograjcie w jakieś planszówki :tak:

Dziś mi skoczyła temperatura, czyli pewno owu było wczoraj (przedwczoraj test owu pozytywny), czyli dobrze się wbiliśmy (a będąc bardziej konkretnym, to P. się dobrze wbił HAHA :-D).

Wątpliwości - no napisz jak się narzeczony oświadczył, bom ciekawska!!

przyszedl do mnie i mojej rodziny na wigilie :)
przy stole podzielilismy sie oplatkiem, zjedlismy kolacje wigilijna, rozdalismy prezenty . :)
na wigilie dostalam perfum wiec juz w ogole uspil moje wszystkie przeczucia :p
ale czesto chodzil niby do toalety i juz sie zaczelam martwic ze moze kolacja mu zaszkodzila albo grypa jakas zlapala . i po 10 pojsciu do toalety juz nawet nie zwracalam na to uwagi .

i Iiiiiii nagle wchodzi z kwiatami i pierscionkiem i mowi ' korzystajac z okazji ze jest tu tyle swiadkow chcialem spytac czy (i w tym momencie kleknal na srodku pokoju ) iiiii ...
nie zdazyl nic dokonczyc bo ja kleknelam obok niego i zaczelam ryczec ze szczescia z wyciagnieta reka :D .
On tylko w szoku powiedzial mi ze Ty nie musisz kleczec :D na co ja ze musze :D no to go wybilam calkowicie z rytmu wiec zapytal 'to znaczy ze sie zgadzasz czy nie ?' odpowiedzialam ze tak :D
wiec nalozyl mi pierscionek (z rozmiarem moim niestety nie trafil i byl za wielki ) ale pierscionek wybral moj wymarzony taki o jakim marzylam :D !!!

a do tej toalety lazil bo z samochodu musial przemycic kwiaty i najpierw dwa razy natknal sie na kogos w moim domu i sie wrocil a potem poszedl je odpakowac : )

oswiadczyl mi sie przy Mamie, Tacie, Dziadku, dwoch babciach i prababci :)

Dziewczynki czy wasi mężowie palą???
No bo ja oczywiście wymyśliłam że skoro ze mną jest OK to na fajki trzeba zwalić - ale mój nie bardzo się garnie by rzucić :zawstydzona/y:

Wątpliwości
- poryczałam się!!!!! to takie romantyczne!!!

Cyntia - Cieszę się że jesteś i trzymam &&&&&&&&&&&&&&&!!

My szalejemy dalej :rofl2: !!!!! Miłego weekendu wszystkim!!

Ostatnia edycja:
watpliwosci ale romantycznie :-D aż mi się przypomniały moje zaręczyny...

u nas się okazało, że goście wszyscy będą dziś co mieli być i dziś i jutro a reszta w tygodniu zajrzy...

ale ciasta i wafle wyszły mniamuśne :-D sernik nie wiem bo jeszcze galaretka nie zastygła :-D

iwo mój mąż nie pali, a dzięki niemu ja też już nie :-D on był dla mnie najlepciejszym nicorettem na świecie :tak:

Witam Panie, a zwłaszcza nowe koleżanki ;)
iwo - mój mąż pali jak smok, ja jestem niepaląca i niepijąca.
watpliwosci3 - dzięki opisowi waszych zaręczyn przypomniały mi się nasze.
emalia - wzrost jest spory, więc jest dobrze, musi być!!!
mychunia - jednak wiele zależy od "orkiestry", jeśli muzyka kijowa to i zabawa, ale zależy co kto lubi ;)
Karolina859 - bardzo mi przykro :(
gabis - wszystko na to wskazuje, że mała istotka wprowadza się ;)

Dziewczyny, podobno USG nie można robić za często.
W swojej ciąży poszłam do gina w 3-4 tyg. ciąży po zbadaniu stwierdził, że w ciąży nie jestem, dał mi na badania z krwi i kazał przyjść na USG w 13 tyg. ciąży. W 10tyg. ciąży dostałam małych plamień i poszłam do gina u siebie w mieście (pamiętam to był czwartek) i okazało się, że mielibyśmy bliźniaki, ale jeden zarodek był bez "echa zarodka" czy jakoś tak. W 13 tyg. poszłam do gina w Wawie, powiedział mi ,że " nie widzi kości nosowej i nie może zmierzyć przezierności karkowej i że jest średnio na jeża i najlepiej usunąć ciążę", ale ja powiedziałam mu co myślę i jeszcze tego samego dnia po 3 godz. jazdy byłam u gina w swoim mięscie - wyslal mnie do specjalisty, miałam amniopunkcje (bylam bardzo przeciwna amnio, lekarz przekonal nas, ze jeżeli rzeczywiście dziecko jest obciążone wadami to będę rodzic w specjalnym szpitalu, żeby pomoc maleństwu ) i co się okazało mam CUDOWNEGO ZDROWEGO SYNUSIA.
Chodzi mi o to zebyscie walczyly o swoje i jak nie u jednego gina to u drugiego. Gdybym nie poszła do innego gina to nawet nie wiedziałabym,ze synek mialby rodzeństwo, bo ciaza była blizniacza), coby się nie dzialo to sa nasze dzieci i warto o nie walczyc bez względu czy ktoś nam mowi,ze dziecko zle się rozwija czy nie.

Witam.
Dzisiaj rano nudności i wymioty. Cycki bolą masakrycznie. Nie, nie nakręcam się. Nie, nie robię testów. Czekam do miesiączki.
Lepiej się miło zaskoczyć niżeli niemiło rozczarować. Oczywiście testy ciążowe zakupiłam. Ale jakoś niespecjalnie mnie kusi, na razie nie. Co ma być to będzie.

Nie robię nic, zupełnie nic. łażę z kata w kąt, mój Ł. ogląda skoki. Zapaliłam zapachową świeczkę i tak sobie trwamy.
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
mligocka - a robią Ci się pełniejsze piersi i uwidaczniają się żyły, ja ttak miałam w ciąży do tego były mega wrażliwe. Miałam mdłości i wymioty i wyostrzył mi się węch ( wiele zapachów przeszkadzało mi i mój węch czuł więcej niż inni), ponad to byłam senna i zmęczona. i na pare dni przed spodziewana @ a podbrzusze mnie ciągnęło i jajniki kuły.

reklama
Dominika- tak piersi mam pełniejsze, ale to jak zawsze przed okresem. Co do żyłek, tak coś tam można się dopatrzeć, natomiast wczoraj podczas brania prysznicu zauważyłam widoczną sieć żyłek na udach, gdzie wcześniej tego nie miałam.
Co do węchu, węch mam całe życie wyostrzony więc... choć wczoraj powiedziałam swojemu Ł, że włosy mu śmierdzą:-D:-D
Co do podbrzusza to mam uczucie pełności, przy dotyku podbrzusze jest dosyc twarde, ale to jak zwykle przed @.

Do góry