reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Witam kochane - stesknilam sie za wami....

karolina859
nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie... wiele razy sie zastanawialam dlaczego ja, dlaczego my.. te osoby ktore by kochaly najmocniej to maja tak pod gorke a inne osoby... pozniej sie slyszy non stop w tv ze zabila, zakopala, i bog wie co jeszcze zrobila z noworodkiem... po prostu brak slow na to.... wiadomo ze depresja poporodowa ale to powinno sie jakos obserwowac kobiety po ciazy zeby ewentualnie zaaragowac... ech... kiedys tez myslalam ze moze powinnam pic, cpac moze bym zaszla w ciaze.... a tak to?

Cyntia85 ja ostatnio jem jak "swinka" lubie jesc, ograniczam sie bo byloby nie ciekawie... ale to mam tak jakis czas a potem sa dni ze malo jem bo w ogole nie mam apetytu.. :tak:

gabis kiedy powinnas testowac?

mychunia fajnie ze sie dobrze bawilas... czasem trzeba wyjsc i odchamic sie jak to sie mowi... trzeba wyjsc do ludzi.... hehe :-)

iwo:) moj maz nie pali i nie pije, chyba ze okazjonalnie... wiec mam o tyle dobrze ze sie nie musze martwic czy sie upije czy nie he he:-D
mligocka trzymam kciuki zeby to bylo to... ;-)

Anula1988 witaj kochana, stesknilas sie? he he ... a dzis mialam dniowke w pracy i jakos nie bylo okazji wpasc na neta... byl nawet spokoj... wiec o tyle dobrze.... uuuu to przykre ze tak nagle zachorowal ech... a mial wczesniej jakies objawy jak bol, goraczka?

Malusiolka kochana musisz sie jak najszybciej wyprowadzic bo normalnie wpadniesz ww nerwice !! nie pozwol sobie by ci ublizala i twoim dzieciom... to nawet nie twoja matka a zachowuje sie jak nie wiem co !! ja ostatnio jestem osobom ze odzywam sie!! nikt mi na glowe nie bedzie wlazil i obrazal !! nie ma takiej opcji... !!

reklama
Olusia- zaczęło się wieczorem bardzo mocno zaczął go boleć brzuch. Pojechali na pogotowie, tam spędził noc. Zdąrzyli mu zrobić tomokomputer głowy, który nic nie wykazał. Nagle nad ranem serce przestało bić, wyreanimowali go. Wzieli go na intensywna terapie, ale tam może ze 2 h jeszcze żył. Wszystkie wyniki, które mu robili miał bardzo dobre. Tylko potas miał strasznie wysoki, bo aż 9,5. I jeszcze strasznie rzadką krew miał i mimo podawanych leków na krzepnięcie nic nie pomagało.

Anula1988 to faktycznie nie ciekawie.... ale na jakiej podstawie stwierdzili ze to sepsa? ja mysle ze to mogla byc wina potasu? on dziala niszczaco na prace serca... oczywiscie cos tez moglo byc dodatkowe ze tak sie to potoczylo... a beda robic sekcje?

Sekcja już zrobiona, ale na pogrzebie dzisiaj nikomu w głowie było rozmawiać o jej wyniku... Jak rozmawiałam z pielęgniarką, to mówiła,ze wszyscy podejrzewają sepsę, ale ostatecznie pokaże to właśnie sekcja. Będę się widzieć z tą pielęgniarką w poniedziałek, to pewnie się dowiem. Lekarze w akcie zgonu nie wiedzieli co wpisać jako przyczynę.

Anulka strasznie mi przykro:-(
Tez mysle ze to moze byc przez Hiperkaliemie mowi sie juz o niej jak stężenie potasu w osoczu przekracza 5,5 mmol/l
Przy bardzo dużym nadmiarze potasu we krwi następuje:
- znaczne osłabienie mięśni, także oddechowych, co może prowadzić do poważnych - trudności w oddychaniu
- zaburzenia rytmu serca
Jakby nie patrzec jest to stan niebezpieczny dla zdrowia i zycia czlowieka bo moze spowodowac porazenie miesni, wywolac arytmie i nawet zatrzymac akcje serca (rzadko ale zdarza sie)
Ilosc z tego co piszesz sporo podniesiona bo norma to 3.4-4.8 mEq/l
Tylko ciekawa jestem skad teoria sepsy...

Ostatnia edycja:
005.gif

Starające się: 19

II kreseczki: IV'14=>7, V'14=>17,VI'14=>13,VII'14=>12,VIII'14=>9

Wrzesień 2014:
Emalia82

Czekamy na potwierdzenie:

Styczeń

wera89 - @ 15.01
mumminka - @ 17.01
mligocka - @ 18.01
Cyntia85 - @20.01

Kalisia - @ 23.01
Watpliwości - @ 23.01
agamemnon - @ 24.01

Agaawa - @28.01
iwo:) - @ 29.01
agniecha83 - @31.01

Luty
asik 87 - @2.02
Gochson - @ 3.02
5
Aschlee25 - @ 4.02
doska1 - @ 6.02
Monarti - @ 7.02
Karolina 859- @ 8.02
Olusia7982 - @ 9.02
Marzec
mychunia - @19.03
6
JustynaU - @ 25.03

Poczekalnia
Dorcia,brrr85,anuszka,karotka,Arcala,mimmoo,tamaguczi,melponea, nadzieja210,aureolcia,wandzia_ 23,aina110,celta,susel,

malena100,Anula1988,Mississ1301,fox,Leemonca,Pati, Conti,Piaska,Anka10222,Anna223,Dominika_89

reklama
Dominika, ja Ciebie wpisałam do poczekalni. A iwo zmiany daje w pierwszym poście. Dziękuję, że napisałaś o swoim mieszkaniu z teściami. Wiem, że nie jestem sama z tym problemem i jakoś muszę sobie poradzić. Ale obiecałam sobie, że jak z M wyprowadzimy się w czerwcu (nawet na stancję), to nie będę odzywać się do nich. Za dużo przykrości mi sprawili i nie mam zamiaru kłaniać się im.

Oluś, nawet moja matka tak się nie odzywa do moich dzieci. Spróbowałaby ;) Moja teściowa specjalnie z moim mężem rozmawia aby mi nazłość zrobić, ale M powiedział mi, że jeżeli tak będzie mnie traktować Ona to On tak samo będzie ją traktował i jej to powie.

Mychunia, proszę bardzo. Trzymam mocno &&&&&& aby się w końcu udało :*

Do góry