reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

No hehe masz rację jakby wszystkie objawy odpowiadające ciąży znikły :p a ja mówiłam że to chyba moje urojenie , że tak się tego dzieciątka chce że organizm płata mi figle.. Ale po stracie mojego aniołka 8.11. powiem Wam że ciemna kreska na brzuchu mi została nadal , piersi mam też ciemniejsze , brzuch wygląda jakby w ciąży szczególnie jak się najem a ważę zaledwie 42 kg ( przed zajściem w ciążę w lipcu tego roku ważyłam tylko 38 kg ) ale hormonu HCG we krwi już nie ma .. 21.01. mam umówioną wizytę u ginka, siostra mnie zapisała, może on mi powie coś więcej na temat tego co się dzieje z moim organizmem.. Olusia ja jestem tak zmęczona tym drugim okresem po poronieniu że senna jestem jak nigdy i słaba

reklama
karolina859 a to ty szczuplutka jestes... ale nie ważysz troszke za malo? ile masz wzrostu? :-) no kochana nie dziwie sie skoro masz takie @ to masz prawo byc slaba... tez taka bylam senna i nic mi sie nie chce... bidulka.... ale tez taka pogoda jest i pewnie stres w pracy masz? Kochana przykro mi ze stracilas swoja fasolke i to w 14 tc... ech... a mialas jakies objawy? czy dowiedzialas sie na USG ze cos jest nie tak? sorki ze pytam .... jak nie chcesz to mozesz nie odpowiadac... na pewno lekarz doradzi cos tobie, moze jakies witaminki bedziesz brala? to juz nie dlugo do wizyty...

Justyna, asik, dodane do listy.

Justyna, podziwiam Ciebie. Mój mąż pracuje od rana do wieczora. Przed snem widzimy się zaledwie 1 lub 2 h i jest mi ciężko. A Ty sama w domu i dajesz radę.

Emalia, Twoja betka bardzo dobrze wzrosła. Widać, że dzidzia rośnie :) Kochana, zapraszam tutaj - https://www.babyboom.pl/forum/stara...ciaza-ze-staraczek-2013-a-68795/#post10389325

Monarti, raczej nie będziemy się teraz starać. Moim marzeniem jest wynieść się teraz od teściów.

asik, ja starałam się od sierpnia i w październiku udało się. Nie czytaj głupot o tym, że po antykoncepcji ciężko zajść w ciąże. Ja po tabletkach byłam (piszę o pierwszych dwóch ciążach) i za pierwszym razem udało się. Moje znajome też po tabletkach za 1/2 góra 3 cykl i były w ciąży.

karolina, przepraszam że Ciebie to urazi w jakimś stopniu, ale pytanie mam.. czy Ty przypadkiem anemii nie masz? Jak dla mnie to za mało ważysz.

005.gif

Starające się: 18

II kreseczki: IV'14=>7, V'14=>17,VI'14=>13,VII'14=>12,VIII'14=>9

Wrzesień 2014:
Emalia82

Czekamy na potwierdzenie:

Styczeń

wera89 - @ 15.01
mumminka - @ 17.01
mligocka - @ 18.01
Cyntia85 - @20.01

Kalisia - @ 23.01
Watpliwości - @ 23.01
agamemnon - @ 24.01

Agaawa - @28.01
iwo:) - @ 29.01
agniecha83 - @31.01

Luty
asik 87 - @2.02
Gochson - @ 3.02
5
Aschlee25 - @ 4.02
doska1 - @ 6.02
Monarti - @ 7.02
Karolina 859- @ 8.02
Olusia7982 - @ 9.02
Marzec
JustynaU - @ 25.03

Poczekalnia
Dorcia,brrr85,anuszka,karotka,Arcala,mimmoo,tamaguczi,melponea, nadzieja210,mychunia6,aureolcia,wandzia_ 23,aina110,celta,susel,

malena100,Anula1988,Mississ1301,fox,Leemonca,Pati, Conti,Piaska,Anka10222,Anna223

Ostatnia edycja:
Malusiolka dzięki za dopisanie do listy. Tak kochana jest ciężko bez męża, ale co zrobić takie czasy. Mam nadzieje, że jak wróci to już tak szybko nie będzie musiał wyjeżdżać :-)

Malusiolka tez pomyslalam ze moze karolina ma anemie... ale moze po prostu ma taka urode... moja kuzynka tez jest taka chuda a je za 3 osoby...

JustynaU a twoj m gdzie obecnie przebywa? i co robi?

No to ja poproszę o przepisanie mnie z poczekalni do staraczek :-) z terminem @ na 20.01 (choć może być 2 dni później, ciężko mi powiedzieć).
Lekarz zobaczył moje wyniki i kazał się starać. Powiedział, że mimo że prolaktyna jest powyżej normy mamy działać. Powiedział, że mogę ją mieć na takim poziomie przez tarczycę. Wynik TSH mam w normie, ale przy górnej granicy (tj 3,6). Gdy wyjdzie mi pozytywny test ciążowy, to mam przyjść i dostanę Euthyrox na tarczycę. Teraz mam brać Acard - do pozytywnego testu. Martwiła mnie ta prolaktyna, ale mam bardzo dobry poziom progesteronu, czyli tak jakby ta prolaktyna nie wpływała na progesteron. Poza tym ponoć prolaktyna to wrażliwy hormon, który może skakać w górę: od zmęczenia, stresu, niewyspania, przejedzenia, podniecenia (-nawet dzień wcześniej). A myśmy się tamtego ranka lekko posprzeczali, ja spałam niecałe 6 godzin. Może to od tego? Ciul wie :-p

Wczoraj miałam 17 dc, a w południe wyszedł mi pozytywny test owulacyjny :D i nie było jeszcze skoku temperatury. Pojawił się śluz płodny - cudowny, taki klasyczny :-D No to, co.... Zaciągnęłam P. do łóżka, potrzymałam nogi w górze i czekam :-D No chyba, że owu nie będzie :eek: - czekam za skokiem! Owu tak późno się pojawi chyba przez Castagnus - pobrałam sobie na tę durną prolaktynę. Jajniki na owulację już mnie kłują od paru dni. Wczoraj i dziś tak jakby kulminacyjnie - chyba duży pęcherzyk będzie :-p Trzymać kciuki proszę :-D Jestem taka happy!!

Olusia, rozumiem. Dlatego też zapytałam się. Ale przepraszam dla mnie taka waga nie jest dobra.

Karola, ile Ty masz wzrostu. Przepraszam, ale nie wyobrażam sobie kobiety po ciąży ważącej zaledwie 42 kg :szok:

Mychunia, miłej zabawy Kochana :*

Iwo, ja muszę mojego M namówić na wino i masaż :D 18.01 idę do lekarza i ciekawa jestem co powie lekarz, czy pozwoli na przytulanie z zabezpieczeniem :D M już napalony :-D:-D

Cyntia, przepisałam Ciebie. Kochana, za Ciebie bardzo mocno trzymam kciuki &&&&&&&& i jak będzie trzeba to nawet będę trzymać zaciśnięte pośladki, aby Wam się w końcu udało :*:* :D

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie Dziewczyny! Witam serdecznie także wszystkie NOWE FORUMOWICZKI! :tak: Obyście szybciutko zaszły w ciążę, tego z całego serca Wam życzę :-D

Do góry