reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Olusia- tak, zawsze byłam i wciąż jestem kujonem, taka ambicja jednak pozostaje już na zawsze :-D

Mychunia- mmm budyniowiec :-D

Mligocka- PRL faktycznie trochę wysoka. A dlacego teraz ją badasz? Ja w wielu publikacjach czytałam, ze najbardziej miarodajny wynik jest w czasie: po miesiączce, ale jeszcze przed owulacja i najlepiej dzień wcześniej nie wspolzyc, bo to tez zaburza mocno wynik. I godzinowo najlepiej po 7. ją robić. Może w tej fazie masz taka prolaktynę a jak zrobisz wg powyższych wskazań co Ci napisałam, to już będzie dobra. Mi właśnie miesiąc temu wyszła 17. I gin z kliniki od niepłodności mówiła,ze to dobry wynik.

Któraś pytała o progesteron- z tym 21 dc to tylko umowna data, ponieważ jest przypisana dla 7 dnia, po owu która jest w standardowym, książkowym 28 cyklu, gdzie owu jest mniej więcej 14 dc. Jeśli cykle są dłuższe lub krótsze, to poziom progesteronu ważne aby badać 6-8 po przypuszczalnej owu.

Już się dopytałam, zeszłam po pracy na ginekologie i akurat był ordynator. :-)
Dzisiaj 21 dc , więc stwierdził, że w nieodpowiednim czasie robiłam i żeby nie brać tego wyniku zbytnio do siebie.
Zaprosił mnie do gabinetu pogadaliśmy, jestem zadowolona, wszystko mi wyjaśnił co i jak, miło się rozmawiało, takiego lekarza potrzebuje !!:-):-) I chyba zmienię swojego gina !!

dzięki dziewczynki za odpowiedzi.
Padam po 12 godzinach, 10 przyjęć i 6 wypisów, mam dość. ufff jak dobrze ze ten dzien sie skonczył.
Miłego wieczoru !:-)

Anula1988 ja kiedys z ciekawosci zrobilam badanie prolaktyny po owulacji kiedy mnie bardzo bolaly piersi i wynik mialam 63:szok: az bylam w szoku... ale jak zrobilam w 3dc jak i inne badania to wynik mialam 11 wiec bylo ok...

A skad masz ta ambicje? :-) ja w sumie nie mam az takiej ale mialam dobre stopnie chociaz nie uczylam sie az tak bardzo duzo... nawet na studiach nie uczylam sie baaardzo duzo bo wiele rzeczy z wykladow pamietalam... wiadomo ze byly przedmioty gdzie musialam przysiasc i duzo sie uczyc ale byly i takie ze przeczytalam raz i juz wiedzialam... odnosnie cwiczen z pielegniarstwa to umialam wszystko wiec to byla formalnosc zeby zaliczyc..

mligocka ooo 10 przyjec ;-) ile mialas najwiecej? bo ja 17 na rannej zmianie... a wypisow tez bylo z 18... a ty robisz wypisy czy lekarz?

mligocka a na nocnej zmianie mialam najwiecej 5 .. no tylko ze ja mam troche inny oddzial... ja nie raz tez nie wiem jak sie nazywam po calym dniu pracy i jeszcze jak jest tyle przyjec.... masakra jakas!! jeszcze jak cie wkurzaja pacjenci i lekarze to juz w ogole... :-D ale czasem bylo tak ze nie mialysmy w ogole albo bylo ok 3... pozniej raport napisac itd... u mnie sa kropeczki kolorowe kto jest kim...

Także będzie mnie mało bo mam zakaz od ginki na internet!!!!! Trzymajcie się cieplutko!

Też wypróbowuję tę taktykę - staram się nie wisieć na forum (chociaż podczytuję regularnie :zawstydzona/y: )
Nerw mi się nasila. Dziś 28 dc. Owulacja była 28-30.12. więc termin @ chyba jakoś koło 12.1 ???
Od 2 dni koszmarne mdłości i jak jestem głodna i jak zjem za dużo (co okazuje się po kwadransie od jedzenia), czyli prawie non stop. Cycki takie sobie. Trochę bolą, ale w poprzednim cyklu było znacznie gorzej. Głowa? :eek: bo przecież chyba nie miewa się mdłości tak wcześnie. (zawsze zaczynały mi się koło 7 tc.) Ło matko :szok:
W domu na szczęście nie mam żadnych testów. Zasikałabym na pewno każdą ilość. :zawstydzona/y: :sorry:

​czekam............

reklama
Do góry