reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2014 :)

Tak wiem, ale tak mi kazał badać gin, właśnie 16 d.c. Wcześniej tak badałam, tylko wyniki są u niego i chciałam mieć porównanie jak do niego pójdę. I nie wiem teraz jak to zinterpretować. Czytam, że z każdym dniem rośnie po owulacji, więc jest jakaś szansa, że chociaż odbyła się owulacja czy nie? Jak myślisz? Bo jak robiłam za 1 razem to powiedział, że mam tak niski progesteron, że owulacje się u mnie nie odbywają.

Ostatnia edycja:
reklama
moniusia: wynik progesteronu mieści się w normach przyjętych dla danej fazy cyklu. Natomiast jedynym i rzeczywistym potwierdzeniem, że była owulacja jest zaobserwowanie tego na usg (pęcherzyk dominujący, brak pęcherzyka, ciałko żółte...) i po prostu ciąża :) Co do samego wyniku to z tego co się orientuję przyjmuje się, że o przebytej owulacji świadczy wynik ok 10 ng/ml. Tak czy inaczej lekarz miał jakiś cel w tym, żeby sprawdzić ten progesteron wcześniej. Może masz wcześniejszą owulację? A kiedy idziesz na konsultację? Trudno mi się wypowiadać, bo nie znam się aż tak dobrze :) A na to ma wpływ wiele czynników :)

Ehhh no tak, masz rację... sorki, że zawracam głowę, ale sama jestem z tym wszystkim i już wariuję trochę. Wizytę będę miała po niedzieli max. 3 dni się do niego czeka. Pójdę chyba tylko po to, żeby dał mi właśnie coś na progesteron, ale tego monitorowania odmówię, strasznie mnie to stresuje i chyba dam spokój sobie. W ogóle mam ochotę na obecną chwilę powiedzieć "nigdy dzieci" . Straszny dzień dla mnie dzisiaj, z M się pokłóciłam, bo coś warknął na mnie i tak jakoś.

Witam

Przetrwalam ten dzien ...jestem psychicznie zmeczona i zaraz sie klada spac...

Jazza tak wieczor byl owocnie zakonczony;-)

Jugoslawa rozumiem cie kochana:*
Tak udalo nam sie kupic mezu zadowolony i do tego spodnie super dokupione;-)

Babcia miala piekna pogode gdy ja zegnalismy, widzialam ja , poglaskalam powiedzialam jej ze ja kocham, byla to zlota osoba...

Lux dzieciaki sa udane;-)

Moniusia to porzadne zareczyny sie szykuja;-) super, pozniej zdaj relacje jak sie udalo;-)
Nieznam sie na tym badaniu , ja mam dopiero to przed soba wiec nie pomoge bo niewiem jakie powinno byc:/

Uciekam kochane spac

Moniusia kochana ja nie pomoge odnosnie progesteronu, bo się na tym nie znam w ogole, ale najwyraźniej lekarz miał w tym jakis cel, aby go zbadac w tym akurat dniu cyklu. Zobaczysz będzie dobrze, trzeba być dobrej mysli, teraz jak sa wyniki można działać i walczyc z problemem i doczekasz się swojego cudu. A z mezem tez się pogodzisz, jak się jest zdenerwowanym czyms czy zestresowanym to i rozdrażnionym bardziej i o klotnie łatwiej, dlatego zobaczysz, ze jutro będzie lepszy dzien:tak:

Julia przytulam kochana, na pewno nie był to latwy dzien dla Was…

Dziewczyny meldowac się tu u nas, bo cisza az przeraza…:szok:

Missiiss kochana co u Ciebie? Smutno tu bez Ciebie:-(

A nam spacer sie udal, uwielbiam takie chwile kiedy sie nigdzie nie trzeba spieszyc i dostalam od M kwiaty :-D, oswiadczyl, ze reszta niespodzianek jutro hehe.
@ sie powli konczy, wiec trzeba to uczcic ;-)

Dobranoc:-)

Jazza fajnie ze spacerek sie udal...;-)

No dzis obiecana randka a mi sie tak niechce ze koniec:/ no ale niemoge odmowic bo jak nie teraz to kiedy?

Niby powinny byc dni plodne jesli wogole sa, ale mam jakiegos nerwa na mojego. I on nic niezawinil stara sie i wogole, chyba przez wczorajszy dzien taka jakas rozstrojona jestem...:/

Witajcie dziewczyny,

moniusia: nie ma sprawy kochana, pytać zawsze można tylko szkoda, że nie można zawsze pomóc tak jakby się chciało :) Jak tam sytuacja z M? Pogodziliście się? Dzisiaj dobra okazja na godzenie :) Trzymaj się.

lux: niezłe przeżycia z zamkiem mieliście :| Dobrze, że sobie twój chłop z tym poradził :)

julia: tulam mocno. Domyślam się, że wczorajszy dzień był ciężki dla was. Jak rozumiem dzisiaj randkujecie z mężem? :)

jazza: no no tajemniczy ten twój M :D Faaaajnie :) Udanych niespodzianek zatem :)

Mnie dzisiaj brzuchol boli :/ Wczoraj już zaczął. Tak więc nospa i przeciwbólowe idą w ruch. W końcu 27 dc dzisiaj mam, więc już @ blisko.

Udanego dnia dziewczyny :)

reklama
Jugoslawa tak dzis jest randka;-) ale narazie nic mi sie niechce:/
Szybko poszlam spac ale jakos taka zmeczona jestem, zreszta mloda wstala o 6 rano:/ tak jest ze jak sie ja pozniej polozy to niejest tak ze dluzej pospi, wlasnie wstaje szybciej i niejest tak wyspana:/

Jazza no wlasnie ciekawe co twoj M szykuje;-) lubie niespodzianki;-)

Moniudia no mam nadzieje ze sie pogodziliscie;-)

Do góry