reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Miss a mam zabiegamy tydzień :) Maly,sprzątanie,księgowa P , ubezpieczenia zalatwialismy na samochód zmienialiśmy i wykupilismy ubezp na mieszkanie i odpowiedzialności np jak coś stluke u sąsiada za 500e to ubezpieczalnia robi wycenę i wypłaca sąsiadowi odszkodowanie:), jak komuś samochód rowerem uszkodze to też wypłaca mu :) fajna sprawa no i łapie sie też to jak ktoś mi wyrwie torebkę na ulicy to 250e odszkodowania +150 na wyrobienie dokumentów :)
Ogólnie wszystko co zrobię komuś w mieszkaniu to łapie ubezpieczenie :)
Aaa no i rzeczy w samochodzie takie jak radio,laptop czy bagaż jak ktoś ukradnie to też płacą .Super opcja i wychodzi tam 48e na kwartał za to za 2osoby:))

Teraz u małego jestem a potem sprzątanie zakupy :)) tak sie cieszę bo juz jutro przylatują ale te przygotowania mnie męczą :p

Aschlee taaak u Polki :) super kobieta, ma pieniądze a mimo to szanuje mnie mocno i docenia :))

Lux - no ale wiesz chyba ile masz h w miesiącu i ile z średniej wychodzi za godzinę z tych 400/500 zł (tak brzmiało moje pytanie ) bo jak masz więcej niż 100h w miesiacu to nie masz nawet 4zl za h ..

wątpliwości: masz bardzo dobrą stawkę za ubez i bardzo dobre warunki! Ciekawe czy w PL są takie...Jak zobaczysz jutro gości to od razu radość na ciebie taka spłynie, że zapomnisz o trudnych przygotowaniach :) Ale fajnie, odwiedziny potrafią człowieka rozweselić i napełnić dobrą energią :)

Wątpliwości-ja mam około 150 godzin w miesiącu, niekiedy więcej. No kurczę, ja tak teraz myślę, że ta matka chyba myśli, że ja jestem tak głupia, że nie będę walczyć o swoje. Czekam tylko na piątek i powiem Marcinowi jasno, ile chcę dostawać! Chcę mieć uszanowanie do mojej pracy. Dodałyście mi odwagi! Kiedyś przy jednej dziewczynce dostałam 6 stow, a miałam 90 godz w miesiącu. Boże, że też tak dałam się jej wrobić, jaka ja głupia jestem! Jugosława no ja jestem dość pracowita i staram się z rana dużo porobic. Dobrze, że mam rosół z wczoraj, to obiad mam z głowy.

Jugosława, Przypomniałaś mi, że jeszcze przecież cudne życzenia.. brrrr, zaraz będzie: "Wy już tyle po ślubie i nic?" Jak się wkurzę to powiem, że nie wszystkim udaje się od razu ;) Naprawdę chyba najbardziej chcę tego dziecka w tym m-cu, żeby te święta poczuć, cieszyć się nimi i właśnie pochwalić się wszystkim :( błaaagam :(

Ja chyba też sięgnę po ten wiesiołek jak się nie uda, w następnym m-cu wszystkiego co możliwe się chwytam ;) a co myśliicie apropos tych ziół na płodność, daje to coś myślicie czy tylko chwyt marketingowy?

lux: ojej...to ty bez problemu powinnaś i więcej dostać :/ Już nie mówiąc o tym, że to 3 dzieci...Będę mocno trzymała kciuki, żeby poszło po twojej myśli. Co do roboty rannej to ja też lubię rano zrobić co mogę, bo to pozwala nadgonić dzienne obowiązki :)

moniusia: też myślałam o ziołach na płodność. Podejrzewam, że skoro to jakaś mieszkanka to pewnie działają jakoś tam stymulująco. Tylko wiadomo jak to jest z ziołami - na jednych działają, a na drugich nie. No i z ziołami trzeba uważać, bo wiadomo, że mogą wchodzić w interakcje z innymi lekami ( o ile się takie przyjmuje). Ja rozważałam i chyba pogadam o tym z ginem na kolejnej wizycie.
Taaak życzenia dotyczące potomstwa są przeurocze :/

Witajcie kochane :-)

Kornelia mi tez chyba bedzie ciezko uwierzyc jak mi sie uda zajsc w ciaze i nie bedzie to do mnie dlugo dochodzilo;-)

Julia i Missiiss niestety z tymi naszymi wyplatami to juz tak jest, pracodawcy ogolacaja nas jak moga i nasze kochane panstwo tez. Hehe kiedys widzialam fajne zdjecie z podpisem jak gosciu ucieka w samych majtkach, a za nim policja i krzyszy „stoj, bo rzad chce jeszcze twoje gacie” :-D. Hehehe jakie to adekwatne do naszej codziennosci. W satanach lepiej zarabialam, tzn w sumie normalnie, ale na wszystko starczylo, moglam sobie pozwolic na to i tamto i jeszcze zaoszczedzic.

Lux walcz o swoje :tak:, bo ta pensja to kpina jakas :wściekła/y:

Julia bez czarnowidztwa mi tu kochana, uda Ci sie i uwierz w to, bo my tu wszystkie wierzymy ;-)

Jugoslawa kochana dobrze, ze juz troszke lepiej, trzymaj sie cieplutko i dbaj o siebie kochana, ja pamietam zapalenie pecherza jak mialam to pobyt w toalecie byl koszmarem

Moniusia ja tez czekam na chwile kiedy pojawi sie u nas dzieciatko to i magia swiat bedzie inna, bo dla dzidzi to i mikolaj bedzie atrakcyjny, choinka i nie moge sie doczekac jak taki maly szkrab bedzie raczkowal kolo choinki i oprezenty rozpakowywal i kiedy bedzie sie cieszyl z zabawek, ktore tam znajdzie. Czekam na to bardzo;-)

Aschlee super, ze decyzja podjeta i trzymam za Ciebie kciuki, abys byla zadowolona;-)

Missiiss zdrowka kochana :-)

Noelka swietny patent z tym jablkiem do pierniczkow:-), moze i ja w tym roku je zrobie hmmm

Watpliwosci ale super, ze jutro bedziesz miala gosci, to napewno przyniesie mega radosc :-)

A co do zyczen odnosnie potomstwa to cudne sa naprawde, bo przeciez wiekszosc osob uwaza, ze wystarczy tylko pojsc do lozka i juz... a to niestety nie takie proste..:eek:

Wczoraj nie dalam rady Was poczytac, bo podlam po prostu, zmeczona jestem, ale spokojnie wykrzesam z siebie jeszcze troche energii hehe. Na dworzu zimno, platki sniegu sobie fruwaja, ale takie pojedyncze.

W pracy mam roboty a roboty, dlatego taka zmeczona chodze. Wczoraj w domu bylismy po 8. No nic teraz kawka, ciacho juz zjadlam. Z tych stresow w pracy to jem duzo, a waga leci w dol, z jednej strony to dobrze.;-)

Milego dnia:-)

Jugosława, Jazza, bo tu za wsi opiekunki grosze dostają. Ale kurczę ja dużo godzin jestem, no i ilość dzieci też spora. Poza tym ich tata sam mi proponował podwyżkę. Trzeba to wykorzystać :D

Jugoslawa
Dziekowac :-) dobrze ze u ciebie juz lepiej. No niezle nas wystraszylas... u mnie dupek czy lutka nie powodowaly tak silnego okresu ale to pewnie dlatego ze jak ja owu nie mam to moje endometrum jest zdechniete. Dobrze ze m cie wzial na kolacje. Bardzo milo:-) a jak pecherz? Bo mnie chyba lapie... dzis zurawine kupilam zjem z jogurtem i wsypie do herby.

Lux
Dzieki zes mi o praniu przypomniala :-)

Watpliwosci
To dobrze ze masz zajecie :-) no a z tymi szkodami u sasiadow to wiesz nie szalej :p fajnie ze juz jutro bedziesz miala najblizszych przy sobie :-) :-*

Jazza
Haha padlam z tych gaci :-D:-D:p tym razem ja sie oplulam ;-):pco do wyplat za granica ja mialam to samo w uuk. Ja pracowalam maz z synem siedzial czasem poszedl na nocke lub dwie w tygodniu ja w sb czasem nadgodziny. I codziennie moznabylo sobie pozwolic na to co chcemy. I zeby jeszcze odlozyc... zero porownania poprostu. Ty nie chudnij nam tam za bardzo bo znikniesz ;-)

reklama
Do góry