reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Lux no to ogolnie fajnie ze ten ich tata doplaca...ale faktycznie jak uwazasz ze za malo, to zapytaj o podwyzke;-)

A co do nocek, powiem Wam ze wypilam Tigera, kolo 1 w nocy i dobrze sie czulam...tylko niewiem czy to niezbieg okolicznosci?:/
Dzis tez kupilam zobaczymy jak dam rade....

reklama
Pierniki swiateczne :-)
1 kg maki tortowej
Kostka margaryny
5 jaj
Szkl. Cukru
4 lyzki miodu
3-4 lyzki kakao
2opakowania przyprawy do piernika
Lyzka cynamonu
1,5 lyzki amoniaku w proszku
2 lyzki kawy rozpusz.
2 lyzki proszku do pieczenia

Margaryne roztopic i zostawic by ostygla .amoniak rozpuscic w odrobinie wody zimnej. Kawe zaparzyc w pol szkl. Cieplej wody.studzimy.do maki dodajemy kolejno margaryne roztopiona jaja cukier miod kakao przyprawe do p. Cynamon amoniak proszek do p. Esensje kawowa. Wyrabiamy ciasto i zostawiamy w lodowce na noc. Pozniej rozwalkowac i piec ksztalty 10 min w 180 stopniach :-)

Lux
Opieka nad dziecmi to ciezka praca i bardzo czesto malo sie zarabia :-\

Noelka testów nie robi się z porannego sika. W ogóle lh gromadzi się w ciągu dnia więc najlepiej robić popołudniu albo pod wieczór o jednej porze. Ja robiłam zawsze o godz 17. No i ważne żeby przez 2-3 h nie pić że się nie rozwodniło. Ja się tego trzymałam i testy się sprawdziły. Teraz w sobote wieczorem mi wyszedł pozytywny a w pon rano miałam owu.

Miss no ja właśnie 2 dpo, męża zamęczyłam ;) temp poszła w górę więc teraz pozostało czekanie.

Jugosława ale miałaś przeżycia, dobrze że dziś już lepiej jest.

No, bo to wyszlo tak,ze to on chcial nianie, skoro ona wraca do pracy, i ona sie mnie pyta ile ja chce, a ja, ze 700, a ona, ze jej nie stac, i ze 400 i ze moge u niej jesc kolacje. I potem sie z nim zgadalam, ze ona go oklamala, ze daje mi 500 zla, a on, ze to i tak malo...no i czekam do piatku, az on wroci z delegacji i bede gadac znim, bo on sam mi podwyżkę proponowal i powiem mu, ile chce dostawac. A duzo z nimi jestem, bo ona robi na trzy zmiany i nawet musze tu niekiedy spac. W tym tygodniu jestem z nimi po 9 godz, gdyby on zjezdzal o 19-tej to bym byla krocej, gdy ona jedzie na noc to jesli jego nie ma to ja tu spie, a jesli ona jedzie na pierwsza zmiane to ja tu o 4-ej rano przyjezdzam je wyprawic do szkoly, a potem odebrac i zabrac do siebie i ona je odbiera.

Ostatnia edycja:
Missiiss smakowity ten przepis na pierniki:-) i kochana nie przepraszaj za nic, po to jestesmy tu, by sie wspierac we wszystkich sprawach. ja tez uwazam, ze na forum znajdujemy ogromne wsparcie i mozemy sie wygadac i czuje sie z wami super i uwielbiam wszystkie :-D

Lux walcz o wieksza pensje:tak:

Julia witaj w swiecie zywych i trzymam kciuki za kolejna nocke kochana;-)

reklama
Julcia
Ja w tym tygodniu zrobie . Ciotka zawsze robi koncem listopada poczatkiem grudnia. :-) zastanawiam sie tylko jak je przechowywac czy nie lepiej w szczelnym pudeleczku albo sloiku tym szerokim. Bo ciotka je chowa do tekturowego pudelka. Ale ja sie boje ze wyschna. Nie wiem sama juz.

Lux
No brak mi slow.... trzymam kciuki za piatek by sie udalo tak jak ty chcesz. Jaja jakies naprawde.:-\

Noelka
Dokladnie tak jak melka pisala z tymi testami :tak: :-)

Melka
O to wielkie odliczanie :-) &&& mocne :-) ale fajnie znow sie szykuje kolejna tura :-)

Jazza
Dzieki :-*:-)

Do góry