reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Blair, mam nawet w domu 4 termometry (2 rtęciowe i 2 elektroniczne). To jest chyba znak, że powinnam jeden przeznaczyć na mierzenie temperatury w cyklu.
Tak zrobię. Pozbyłam się wątpliwości.
Muszę tylko wyrobić w sobie systematyczność tych pomiarów.

reklama
Aniu aha czyli podobne ceny, myslalam ze na Allegro zdzierają, ale okazuje sie ze nie ;p

Jugoslawa najlepiej mierzyć termometrem owulacyjnym z dwoma miejscami po przecinku. Najlepiej miec budzik nastawiony na jedna godz i go nie wyłączać a do tego termometr przy łożku pod ręką, bo bardzo ważne jest ze przed zmierzeniem temp nie mozesz wstawać

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Blair, dzięki za cenne rady.
A jeśli elektroniczny ma też dokładność do dwóch miejsc to też może być?
Widziałam rtęciowe owulacyjne, ale pomiar pewnie dłużej trwa.

Blair
W poprzednich dwoch ciazach miala wczesniej implantacje kolo 8dpo i byli chlopcy teraz mam nadzieje na dziewuche z racji pozniejszego zagniezdzenia ;-):p choc pewnie blogo sie ludze jak dziecko.;-)

Clearblue Sa fajne one chyba buzki pokazuja no nie? Czy tez plus i minus? Zawsze mi sie podobaly ale szkoda bylo mi na nie kasy.

Jugoslawa
Witaj bo chyba sie jeszcze nie przywitaalam :-)

Ania
Jak dla mnie to tez formalnosc u ciebie :-)

Zouza
Jak tam? Lepiej juz?

Wieczor a ja zdycham. Zaaplikowalam lutke i brzuch mnie boli od tamtego momentu. Wwwrrrr

Tak bo owulacyjny to wlasnie elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku chodzi po prostu o to zeby był dokładniejszy, bo zwykle elektroniczne do pomiaru temp ciała maja zwykle jedno miejsce po przecinku

Blair, ufff właśnie sprawdziłam. Jeden z moich elektronicznych ma dwa miejsca dokładności, więc mam już narzędzie :)

Hmmm tak właśnie spojrzałam w swoje kalendarze z 2013 i 2014 i doszłam do wniosku, że w zasadzie czekam na maleństwo od marca 2013. Wtedy po raz pierwszy zaświtała nam w głowie myśl o powiększeniu rodziny. Ile to już czasu :(
Czasem mam wyrzuty sumienia, że tak późno wzięłam się za doprowadzenie mojego organizmu do porządku. No ale czasu nie można cofnąć - trzeba iść do przodu.

Cześć missiiss :)

reklama
Ale fajne te testy, szkoda ze jak na polskie realia to sa drogie... Ale mam przyjaciółkę w Szkocji to poproszę ja zeby mi przywiozła w kwietniu taki jak przyjedzie do PL, to jak bede miała potwierdzona ciaze na 100% to sobie go zrobię na pamiątkę ;)

Do góry