reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Dzięki Dziewczyny za miłe przyjęcie,obyśmy wszystkie tu zabawiły jak najkrócej jako staraczki.
Blair: widzę,że jesteś z Warszawy.Jakbyś chciała to mam 2 świetnych lekarzy-jeden to gin-endo a drugi gin (na codzień pracuje w Białymstoku,ale w Warszawie też prowadzi często konsultacje).Są przewspaniali,i do nich chodziłam po poronieniach.Przyczyny nie znaleźliśmy tak do końca,ale zlecili mi nóstwo fachowych badań: pracują obaj w bardzo dobrych klinikach leczenia niepłodności.a pierwsza ciąża z synkiem była książkowa,więc tym bardziej byłam w szoku,że potem mnie spotkały dwa poronienia pod rząd.Ale zaszczepili we mnie chociaż trochę spokoju i chęć do dalszej walki.Z resztą będę walczyć,nasz syn mówi codziennie że chce mieć brata ...Nie wolno mi się poddać.
Blair: odsapnij,a na pewno za chwilę przyjdzie czas kiedy będziesz chciała znowu walczyć: wystarczy zajrzeć do tematu :"Starania po straconej ciąży" jakie tam się cuda dzieją i po ilu porażkach są dzidziusie zdrowe na świecie

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
Blair
Kochana a jaka dzisiaj krecha? Moze rzeczywiscie beta za szybko zrobiona. Sprobuj jutro z rana test powtorzyc i lutke ewentualnie odloz po jutrzejszym tescie. Kurde wykresu nie widze twojego...szkoda ze tempki nie mierzylas ciagle byloby tez po tempce widac. Tulam cie mocno :*** i zycze zeby na bete bylo jednak w piatek wtedy za wczesnie! Jezeli nie wyjdzie to zapodaj reseta porzadnego i wroc ! Bedziemy czekac !:*

Ania
Gratulacje ja tez nie mam watpliwosci :-)

Lebara
Witaj i szybkiego zajscia :-)

Na "Staraniach po straconej ciąży" był przypadek dziewczyny, która miała niską betę ( to jej 5 ciąża) około 11-12 dnia po owulacji.Potem jakiś wolniejszy przyrost był,więc już był strach,że znowu poroni.Ale dzidzia silna i zdrowa: kilka dni temu mieli usg genetyczne :-) Nie wolno się poddawać. A wcale nie jest łatwo mi to mówić,bo już też miałam różne myśli w głowie,ale np.mi pomogło chodzenie do psychologa,oczyściło mnie z napięcia.I teraz pierwszy cykl starań i zobaczymy z jakim skutkiem (w dwie ciąże zaszłam za 1 razem,w 3 za 5).Nie nastawiam się teraz na ciążę,jeszcze jest we mnie spor strachu po poronieniach,a to wiadomo nie sprzyja płodności
p.s czy luteina dopochwowa podwyższa temperaturę?bo wcześniej brałam duphaston i nic takiego nie zauważyłam.Ale gdzieś wyczytałam,że luteina podwyższa i wtedy wykres trochę bez sensu

Melka oczywiscie skonsultuje to z moim lekarzem tam u Rodzicow, to świetny specjalista, tylko daleko, mysle ze cos wymyśli...

Lebara wiataj, jak mozesz to prześlij mi na pw namiary na tych lekarzy

Miss kreska wyskoczyła jak jeszcze barwnik szedł i była widoczna bez rozbierania testu, nie robiłam foty bo po cichu myslalam ze idzie w dobra str i beta bedzie powyżej 0.

Temat starań odkładam na po ślubie...

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

reklama
Blair: najczęściej ciąże nas spotykają wtedy kiedy się tego najmniej spodziewamy :-) wierzę,że jeszcze przed ślubem zaczniesz staranka i to ze zdwojoną siłą. Zaraz wyśle pw

Do góry