reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

hej dziewczyny :tak:

ja po ciężkiej nocce nie dość, że wstawałam co godzinę to jeszcze potem zasnąć nie umiałam :-(

świece, nastrojowa muzyka, wino, seksowna bielizna i coś do zjedzenia :-)

reklama
shawty jedzenie to proponuję po wszystkim :-D najpierw przyjemności, a potem to może być cokolwiek, aby coś zjeść :tak:

AnnaMaria kochana jak dzisiaj samopoczucie ze świadomością, że od teraz aż do 9 miesiąca kruszynka będzie z Tobą?:-)

Hejo

Ewe
Witaj. Napisz nam cos o sobie ?:-) masz moze pco? Pytam bo ja mam problemy z zawysoka insulina i chcialam zapytac jakie leki bierzesz.

Lili
Moze by sprobowac u innego ginka? Skoro czujesz ze z ta doktorka stoicie w miejscu?

Shawty
A jak plecy? Przeszlo troszku? A co do kolacji pamietam ze pierwsza romantyczna kolacje zrobil mi maz i zrobil kurczaka paski w sosie brzoskwiniowym z brzoskwiniami i z kuskusem ktore wlozyl do szklanki i zrobil babke z niego na talezu :-) bylo pyszne i fajnie wygladalo :-)

Moje dziecko dzis pospalo az do 9:15 :-D w szoku jestem :-) a mam pytanko czy ktoras z was robi LECZO? mam kabaczka i chcialabym leczo ale nie wiem jak sie za to zabrac potrzebowalabym sprawdzonego przepisu:-) ktoras by sie podzielila doswiadczeniem z leczo?:-) bylabym wdzieczna

Milego dzionka :-)

Dziękuje, plecy już prawie nie bolą. Od czasu do czasu je tylko lekko odczuwam :)
W planach jest, pyszna kolacja we dwoje, wino, jakaś seksowna bielizna, świece , no a później to już wiadomo ;)
Koleżanka mi tu podpowiada, żeby zrobić Cannelloni , wygląda ładnie, mój jest miłośnikiem sera ...więc powinien być zadowolony. Dzisiaj po pracy muszę się wybrać na jakieś zakupy :)

Co do Leczo, zaproś mnie na to :D bo mam taką ochotę, a nie mogę upolować kabaczka u siebie :)
Znaczy się, przepis konkretny chcesz, czy masz jakieś pytania. Ja do tej pory robiłam zawsze z kiełbasą, rzadko kiedy z mięsem :) Dodawałam też paprykę czerwoną :)
Pychotka ! <3

Witam dziewczyny w ten wreszcie piękny poranek :)

AnnaMaria wielkie gratulacje!!!!!!!!!!! Beta na pewno będzie wzrastała, ale rozumiem Cię, Ja też tak się denerwowałam, co Ja piszę dalej się denerwuję i pewnie tak będzie do porodu. A Twoja beta wcale nie jest za niska, bo to zależy kiedy miałaś owulację i kiedy doszło do zagnieżdżenia. Rożnie piszą o zagnieżdżeniu, mniej więcej 6-10 dni po owulacji, spotkałam się nawet, że 11, albo 12. Także na pewno zależy to od organizmu kobiety. Ja na 5 dni przed @ miałam betę ok. 83, a jak poszłam 2 dni później, to miałam prawie 280. Trzymam za Ciebie i Twoją fasolkę kciuki.

anula faktycznie jak przestaje się o tym tyle nie myśleć i nie spodziewa się, że właśnie teraz się udaje, to wtedy zaskakuje i są II kreseczki :) Ja przynajmniej tak miałam, był to mój ostatni cykl starań, bo mieliśmy robić kilku miesięczną przerwę, pojechałam na wakacje, odstresowałam się, nie myślałam o tym, że musi się udać, no i udało się. Teraz biegnie już 6 tydzień, a Ja dalej nie mogę w to uwierzyć, że musieliśmy zrobić 700 km (w jedną stronę), żeby się udało :-D
jeżeli chodzi o inofolic to Ja też szybko poczułam jego działanie, zaraz zaczęły mnie pobolewać jajniki, a przy dniach płodnych po prostu wariowały. Mnie sie udało zajść w ciążę w drugim cyklu jego stosowania i mam nadzieję, że Tobie też pomoże.

ewe witaj i powodzenia.

Miłego dnia :)

Shawty
No w ogole jak to sie robi?:p nigdy nie robilam. Podsmazasz kielbaske z cebulka i co dalej wrzucasz np pomidora i papryke. Dusisz chwile. Pozniejczosnku hmmm nie wiem majeranku pieprzu i kabaczka? Czy inaczej.... cos jeszcze dodajesz? ;-) nigdy nie robilam. Ale jak eyjdzie to zapraszam :-D a co do makaronow sa zaje....te z serem zzoltym napewno z tego bedzie zadowolony :-) ja ueielbiam makarony ale tego jeszcze nie robilam. Bedziesz mielonym faszerowala? Ja uwielbiam tagiatrlle albo papardelle :-)

missiiss robiłam przed wczoraj kabaczka :tak::tak: samego kabaczka nie obierałam, ale można obrać. pokroiłam w większą kostkę (pierw wydłubałam środek), paprykę też w kostkę. do garczka na oliwę tego skrojonego kabaczka - jakby się "palił" podlej wody,. na osobnej patelni podsmażam cebulę z pokrojoną piersią i kiełbaską - przyprawiam tylko vegetą i pieprzem. później dodaję do kabaczka i papryki i całość dusze jakiś czas.pod koniec dopiero dodaję pomidory z puszki i doprawiam do smaku :-) trochę jeszcze pogotować i już pyszny obiadek :-)

reklama
Do góry