reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Brrr85, ja też przed chwilką wstałam i dopiero wstawiłam ziemniaki do gotowania :) Tylko, że mój m kończy o 20 więc zdążę. Mati mial spanie to ja też skorzystałam :) Tule mocno ad. maleństwa. Ja mam Mateuszka więc może mi trochę łatwiej, staramy si e 7 m-cy ale i tak mi już ciężko, a co dopiero jak Ty już tyle czasu Pisałam wczoraj że koleżanka z pracy powiedziała, że jest w ciąży. To był ich drugi m-c starać, czemu innym tak łatwo to przychodzi, nie wiem :( Ale muuuuuuuuuuusi się udać, trzymam za Ciebie mocno kciuki!!!!!

A mnie rano zaczął boleć brzuch jak na @, i zauważyłam plamienia jak kawa z mlekiem, wiec u mnie chyba znowu lipa :(

Maluś jak tam?

Miss, cos sie odzywała?

reklama
wiecie jak się przed chwilą wkurzyłam .... moja siostra była dzisiaj pierwszy raz z maluszkiem u lekarza i co się dowiedziała słuchajcie:
1. dziecko ma być karmione tylko w śpiochach
2. jak śpi ma spać w śpiochach i becie nie można go przykrywać (a ja się pytam a jak jest chłodniej to co? dziecku ma być zimno)
3. ma być zimno w domu 19-20 stopni
4. dziecka nie wolno tulić i całować
5. po każdym siku lub lupce dziecko trzeba kąpać
6. od razu chodzić na spacery
normalnie moja siostra zestresowana, bo wychodzi na to, że krzywdę własnemu dziecku robi....

Mychunia no bez przesady co to za lekarz jak takie rzeczy opowiada , niech siostra kieruję się własnym rozsądkiem a nie słuchała takiego dupka a nie lekarza !! Ponieważ każda matka wie i czuje co jest najlepsze dla jej dziecka .. :tak:

Hexanka witaj w naszym gronie :* Powiedz nam coś więcej o sobie :-)

właśnie wróciłam z pracy i zaopatrzyłam się w folik, kwas to podstawa, więc już zacznę łykać

Cyntia na progesteronie się nie znam więc się nie wypowiadam, ale beta wygląda ładnie :) trzymam mocno kciuki za Ciebie i fasolkę :)
z serduszkiem to różnie, zleży kiedy owu była i chyba jak jest fasolka zagnieżdżona, no i od sprzętu USG, będzie dobrze

AsiaSzw u mnie jest masakra z tymi zębami ;( co wyleczę to od nowa gdzieś się popsuje... już nie mam do nich siły, ale mm teraz dobrego dentystę- znajomego to wyleczę najwięcej jak się da
trzymam kciuki za wyniki

Kraolina czuję że i mnie wciągnie ;p

Anula dzięki za ładne rozpisanie badań zaraz sobie to zapiszę, żebym miała ściągawkę do lekarza :)

Karolina859 u faceta wiek nie robi różnicy, albo bardzo niewielką

Brr przyjdzie czas i na Was, a czasem dobrze dać upust swoim emocjom w postaci łez

Niezłe tempo macie :p ja dziś robię pałki z kurczaka z warzywami na patelnię, na szybko :)
TŻ jeszcze w pracy, mają sezon teraz i ma tyle nadgodzin, że drugi urlop mógłby wziąć, tylko nie ma kiedy...
Ja dziś w pracy zastanawiałam się jak unikać tych wszystkich szkodliwych substancji jak będziemy się starać, ciężko będzie

Mrychunia o mamo co za lekarz!!!! skąd on te teorie wytrzasnął?!

Ostatnia edycja:
Brrr tule!!!nie smutaj prosze

No mam wyniki i jest niezle. Estradiol moglby byc wyzszy ale nie ma tragedii , i mam delikatnie wyzsza prolaktyne, ale moze to dlatego ze jednak wieczor byl bardzo hmm specyficzny troszke sie zdenerwowalam i jakos super nie spalam. Ni zobaczymy. Ulzylo mi ze pro nie jest kosmicznie wysoka. I kupilam sobie od razu jakis ziolowy lek ktory ponoc potrafi obnizyc prolaktyne. Sprawdze jego dzialanie. Slyszalyscie o castagnus?

Buziaki. ;-)

Mligicka nie kombunuj czosnek mleko miod i do wyra!

Hej dziewczyny ciężko was nadrobić.

Cyntia - ładna beta :)

Gochson - jednak jest pęcherzyk! Super!

Agnieszka- zdrowia dla synka! Mam nadzieję że u ciebie jeszcze nic nie przesądzone.

reklama
Hexanka witaj :-D

karolina no dokładnie, nie umiem siostry uspokoić załamana jest....

Asia super, że wyniki prawidłowe :tak:

Cyntia pięknie przyrasta oby tak dalej :tak:

Do góry