reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Ciąg dalszy wszelkich zasiłków w ciąży po ustaniu zatrudnienia:

Prawo jest prawem - a jak sie je zna to sie wie jak je omijac (ja jeszcze w praktyce troche kuleje ale jakos sobie radze)

Do 14 dni poustaniu zatrudnienia jesli zajda przeslanki niezdolnosci do pracy - za pomoca l4 mozna otrzymac zasilek chorobowy - zasilek jest juz po ustaniu zatrudnienia - zasilek taki moze trwac 182 dni ( w przypadku kobiet w ciazy 270 dni)
Gdy wyczerpie sie zasilek chorobowy mozna starac sie o rehabilitacyjny... wszystko z ZUSU ale zasilek macierzynski nie przysluguje...

Gdy umowa zlecenie - również ale jeśli odprowadzane składki...

Jeśli się w czymś mylę i ktoś wie lepiej poproszę o poprawę:) ale z teorii mi tak wynika:)

Ostatnia edycja:
reklama
Mój mąż właśnie jakiś czas temu korzystał z zasiłku chorobowego i rehabilitacyjnego po ustaniu zatrudnienia...
Ubezpieczenie ustaje z mocy prawa wtedy ale ze względu na zasiłek chorobowy (który jest nam wypłacany) możemy jak najbardziej bezpłatnie korzystać ze świadczeń opieki zdrowotnej - tak jakby mamy quasi-ubezpieczenie

AnnaMaria wszystko dobrze napisalas :)

Mglikocka co sie udalo ? masz II ? jesli tak to super gratuluje :) dawaj foty i mow jak sie czujesz ?

Słuchajcie a w ogole to kiedy najlepiej brac ten inofolik? od poczatku cyklu czy juz od polowy? I jak 1 czy 2 saszetki dziennie?

Bo sie zastanawiam czy brac go jak sie nie uda teraz i od @ czy brac go po 11 sierpnia (wtedy mam wyplate) ale wtedy mam teoretyczna owulacje ...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry